Bron: SouthFront 18 juli 2023 ~~~

Op 18 juli onthulde het Russische Ministerie van Defensie nieuwe details van het lopende onderzoek naar de militaire biologische activiteiten van de Verenigde Staten op het grondgebied van Oekraïne en andere staten. Rusland beschuldigde de Verenigde Staten van het creëren van “kunstmatige haarden van natuurlijke focale infecties” met behulp van overdrachtsvectoren die infecties ongecontroleerd verspreiden. Het Russische ministerie van Defensie noemde ook degenen die informatie probeerden te verbergen over de operaties met ziekteverwekkers van gevaarlijke infecties en het testen van medicijnen op de bevolking van Oekraïne in het kader van de biologische programma’s van de VS. LINK

Eerst legde luitenant-generaal Igor Kirillov, het hoofd van de Radiologische, Chemische en Biologische Verdedigingstroepen van de Russische Strijdkrachten, de wortels uit van de interesse van de VS in de verspreiding van gevaarlijke ziekten met behulp van overdraagbare vectoren. Hij citeerde de Amerikaanse presidentskandidaat Robert Kennedy Jr., die harde kritiek had op de militair-biologische activiteiten van de Amerikaanse regering:

Volgens zijn verklaring kondigde de voormalige Amerikaanse president Nixon in 1969 de beëindiging van het programma voor biologische wapens aan, maar de bestaande uitvindingen werden niet vernietigd. Om de reputatie van het Amerikaanse militaire departement te redden, werden alle beschikbare informatie en materialen overgedragen aan de National Institutes of Health (NIH).

Kennedy benadrukte de rol van de Central Intelligence Agency (CIA) in operaties met betrekking tot biologische wapens, waarvan Operatie Paperclip de eerste was. Vervolgens werden specialisten uit Japan en Nazi-Duitsland na de Tweede Wereldoorlog naar de Verenigde Staten gebracht om “hun ervaring te delen” in militair biologisch onderzoek. Het doel van het project was “… de ontwikkeling van een experimenteel wapenprogramma en de betrokkenheid van Japanse wetenschappers, die de enigen zijn die ooit biologische wapens hebben gebruikt…”.

De Russische luitenant-generaal merkte op dat de Japanse ontwikkelaars vooral aandacht besteedden aan het gebruik van speciale biologische samenstellingen, evenals aan de mechanismen van overdracht en verspreiding van ziekten met behulp van speciale vectoren. In dit verband is het geen toeval dat het Amerikaanse ministerie van Defensie geïnteresseerd is in het bestuderen van de belangrijkste soorten muggen en teken die epidemiologisch gevaarlijke infecties overbrengen, waaronder Rift Valley-koorts, West-Nijlkoorts en knokkelkoorts.

Het Russische leger heeft eerder onthuld dat dergelijke studies worden uitgevoerd in gespecialiseerde biologische laboratoria in de Verenigde Staten en daarbuiten. Productiefaciliteiten voor tweeërlei gebruik, met name van het biotechbedrijf “Oxytech”, dat wordt gefinancierd door de Bill and Melinda Gates Foundation, kunnen worden gebruikt voor massaproductie van gevaarlijke vectoren. De militaire specialisten van de VS kunnen in dergelijke laboratoria muggen en teken verkrijgen die besmet zijn met arbovirussen.

Deze onderzoeken resulteren in een verslechtering van de epidemische situatie in verschillende regio’s en de uitbreiding van de verspreidingsgebieden van besmette dragers. Er worden kunstmatige haarden van natuurlijke focale infecties gecreëerd. Gezien de ongecontroleerde aard van de verspreiding van dergelijke vectoren, kan het epidemische proces hele landen en grote regio’s bedreigen. Het werk van Amerikaanse militaire biologen is dus gericht op het creëren van “kunstmatig gecontroleerde epidemieën” en wordt niet gecontroleerd in het kader van de Conventie over Biologische Wapens en het VN-mechanisme voor onderzoek naar het gebruik van biologische wapens.

Het Russische Ministerie van Defensie gaf de volgende voorbeelden:

  • Een toename van het aantal uitheemse Aziatische tijgermuggen is al geregistreerd in Zuid- en Midden-Europa. In Duitsland hebben zich populaties van deze soort gevormd in vijf federale districten.
  • Een andere muggensoort, Culex modestus, die drager is van West-Nijlkoorts, heeft zijn populatie vergroot in Zweden en Finland.
  • In de EU is een toename van ongewone door vectoren overgedragen infecties vastgesteld. Volgens het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding werden in Europa in 2022 meer met knokkelkoorts besmette mensen geregistreerd dan in het decennium daarvoor.
  • Er was ook een piek in de incidentie van West-Nijlkoorts – meer dan duizend gevallen, waarvan 92 met dodelijke afloop.
  • De feiten van besmetting met Zika-koorts in verband met muggenbeten werden voor het eerst geregistreerd in Frankrijk.

Tijdens de speciale militaire operatie werden een aantal documenten gevonden die de activiteiten van speciale onderzoeksorganisaties van het Amerikaanse ministerie van Defensie in Oekraïne bevestigen. Het Russische leger onthulde eerder al de activiteiten van het Walter Reed Research Institute van het Amerikaanse leger aldaar. Het instituut is een leverancier van epidemiologisch belangrijke ziekteverwekkers en zijn deelname aan het verzamelen van biomaterialen van de bevolking van Oekraïne, inclusief in de strijdkrachten tijdens de vijandelijkheden in de Donbass in de periode van 2014 tot 2020, werd bevestigd door de ontdekte documenten.

Nu ging de speciale aandacht van de Russische militar uit naar de laboratoria van de Amerikaanse marine (NAMRU). Van de zeven militaire biologische laboratoria van de marine bevinden zich er drie buiten de Verenigde Staten: in Italië, Cambodja en Peru. Het werk van de buitenlandse vestigingen van het NAMRU komt volledig overeen met de nationale belangen van de Verenigde Staten en strategische planningsdocumenten op het gebied van bioveiligheid en is “gericht op het beheersen van de biologische situatie in de inzetgebieden van de militaire contingenten van de NAVO”. LINK

Alleen al de Aziatische tak van NAMRU-2 in Phnom Penh analyseert jaarlijks meer dan 5 duizend monsters van ziekteverwekkers.

Een vergelijkbare hoeveelheid biomaterialen wordt geselecteerd in Zuid-Amerika, waar de NAMRU-6 sinds april 2023 werkt onder de dekmantel van een civiele structuur, de Latijns-Amerikaanse tak van het Center for Disease Control and Prevention, sinds april 2023. De activiteiten van NAMRU-6 zullen naar verwachting worden uitgebreid naar het grondgebied van Argentinië, waar men van plan is om een van de laboratoria te moderniseren tot het maximale niveau van biologische isolatie BSL-4. De Amerikaanse non-profitorganisatie “Health Security Partners” is bezig met het opleiden van personeel voor activiteiten in deze nieuwe faciliteit.

NAMRU-3 is sinds 2019 gevestigd op de luchtmachtbasis Sigonella in Italië. Het personeel, waaronder entomologen, microbiologen en artsen infectieziekten, doet onderzoek in natuurlijke centra van bijzonder gevaarlijke infecties (ebola, knokkelkoorts, malaria) in Egypte, Ghana en Djibouti. De militaire biologische eenheid van de marine in Italië wordt ondersteund door drie Amerikaanse strategische commando’s – Centraal, Europees en Afrikaans – en heeft als hoofdtaak “… het bestuderen, bewaken en opsporen van ziekten van militair belang …”.

De taken van de buitenlandse afdelingen van het NAMRU zijn niet beperkt tot het verzamelen en exporteren van ziekteverwekkers. Het Pentagon probeert ook de belangen van grote Amerikaanse farmaceutische fabrikanten te bevorderen, die de belangrijkste sponsors zijn van de verkiezingscampagne van vertegenwoordigers van de Democratische Partij.

Let op het document van het Amerikaanse ministerie van Defensie met de vermelding “voor officieel gebruik” (afbeelding hierboven), dat werd ontdekt tijdens de militaire operaties in de bevrijde Oekraïense gebieden. Het is gedateerd 2015 en gaat over het systeem van klinische proeven met medische middelen om virale koortsen tegen te gaan. De auteurs van het document, waaronder medewerkers van het Institute of Infectious Diseases van het Amerikaanse leger, waren van plan om een mobiele snelle-reactie-eenheid op te zetten om nieuwe geneesmiddelen te testen op locaties van de Amerikaanse strijdkrachten over de hele wereld. Het project voorzag in het opzetten van een mobiele onderzoeksinfrastructuur en de training van medisch personeel. Er werden gestandaardiseerde protocollen voor klinisch onderzoek bij mensen en aanvragen voor registratie van medicijnen ontwikkeld.

Het was de bedoeling dat de algoritmen van acties zouden worden uitgewerkt in het verantwoordelijkheidsgebied van het US African Command en vervolgens zouden worden verspreid naar alle buitenlandse vestigingen van het NAMRU.

Het Pentagon was dus van plan om de strijdkrachten van de Verenigde Staten te gebruiken om niet-geregistreerde medicijnen te testen op de lokale bevolking met hun daaropvolgende goedkeuring door toezichthoudende autoriteiten in het belang van de zogenaamde “Big Pharma”. Om deze doelen te bereiken werd voorgesteld om een netwerk van ondergeschikte biologische laboratoria en intermediaire organisaties te gebruiken, zoals Metabiota, dat verbonden is met de zoon van de Amerikaanse president, Hunter Biden, en overheidsinstellingen.

Let op de “vertrouwelijke” commerciële offerte (afbeelding hierboven) van het bedrijf Metabiota, die werd gevonden tussen de documenten in een van de Oekraïense biolabs. Het voorstel is gericht aan het Research Institute of Infectious Diseases van het Amerikaanse leger en betreft de opleiding van specialisten in infectieziekten in Kenia en Oeganda. Het document onthult dat het Defense Threat Reduction Agency (DTRA), het Amerikaanse Ministerie van Binnenlandse Veiligheid, evenals het Amerikaanse Agentschap voor Internationale Ontwikkeling en een aantal EU-structuren betrokken zijn bij de studie van ziekteverwekkers in de landen van het Afrikaanse continent.

De betrokkenheid van Metabiota bij de studie van het H7N9 vogelgriepvirus werd al eerder bevestigd, evenals de leidende rol bij de uitvoering van het Predicate project, waarin nieuwe typen coronavirussen werden bestudeerd en vleermuizen die hun dragers zijn in de natuurlijke omgeving werden gevangen.

Het Russische leger voegde eraan toe dat het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken een informatie- en propagandacampagne is gestart om het hoofd te bieden aan de beschuldigingen van Rusland dat Amerikaanse militaire biologen de bepalingen van het Verdrag inzake het verbod op biologische en toxinewapens zouden hebben geschonden. Een belangrijke rol in dit werk is toebedeeld aan het International Scientific and Technical Center (ISTC), dat onder Amerikaanse controle staat.

Deze organisatie financiert internetactiviteiten om informatie over Amerikaanse biologische laboratoria in Oekraïne te bestrijden en een positief beeld te vormen van Washingtons projecten in de post-Sovjetruimte. Het overeenkomstige contract werd door het ISTC ondertekend met het Amerikaanse adviesbureau Wooden Horse Strategies. Volgens de documenten waren ze verplicht om minstens acht keer per maand relevant materiaal te publiceren en om “pro-Russische” publicaties over dit onderwerp op het netwerk in de gaten te houden en er onmiddellijk op te reageren, inclusief het blokkeren van de toegang tot de artikelen.

Het Russische Ministerie van Defensie noemde degenen die informatie probeerden te verbergen over de onmenselijke onderzoeken met ziekteverwekkers van gevaarlijke infecties en medicijnproeven op de bevolking van Oekraïne in het kader van de biologische programma’s van de VS. Onder hen bevond zich de CEO van Wooden Horse Strategies, directeur van de Ukraine 3000 Foundation Marina Antonova.

“Ze nam deel aan de uitvoering van het militaire biologische programma van de VS op het grondgebied van Oekraïne. In het kader van het contract met het UNTC (Oekraïens Internationaal Wetenschappelijk en Technisch Centrum) geeft zij leiding aan de ontwikkeling van een informatiestrategie gericht op het verbergen van informatie over de financiering van biologisch onderzoek naar gevaarlijke ziekteverwekkers door het UNTC, inclusief met versterkte functies, drugstesten op de bevolking van Oekraïne en de Strijdkrachten van Oekraïne,” zei Kirillov tijdens een briefing.

Brian Mefford, de oprichter en uitvoerend directeur van Wooden Horse Strategies, een senior medewerker van het Eurasian Center van de NGO Atlantic Council, en Taras Bull, directeur Public Relations bij Wooden Horse Strategies, die in Kiev woont, zijn ook betrokken bij PR-campagnes. Senior Deputy Executive Director Nikolaj Ljoebiv is verantwoordelijk voor informatieondersteuning aan het UNTC. Naar verluidt is een van zijn taken het censureren van materiaal over het gevaarlijke bio-onderzoek.

“Hij hield toezicht op het verbergen van informatie over de leidende rol van Amerikaanse onderzoekers in de activiteiten van biologische laboratoria in Oekraïne, evenals over hun testen van medicijnen op de Oekraïense bevolking en de strijdkrachten van de landmacht,” voegde de Russische militair eraan toe.

Op zijn beurt stemde de Oekraïense wetenschapper, lid van de Nationale Academie van Wetenschappen van Oekraïne, directeur van het Instituut voor Scintillatie Materialen van de Nationale Academie, voormalig lid van de Raad van Bestuur van de UNTC Boris Grinev in met de toewijzing van middelen voor het project P-609 “Vermindering van de dreiging van Afrikaanse varkenspest door surveillance in Oekraïne” in 2014 .

In 2018 stemde de voormalige onderminister van Onderwijs en Wetenschap van Oekraïne, voormalig lid van de bestuursraad van het UNTC Maxim Strikha in met de financiering van een ander project, waarin onder andere de versterking van de functies van tuberculosebacteriën werd bestudeerd.

Na het begin van de militaire operatie beschuldigden de Russische autoriteiten Washington herhaaldelijk van het uitvoeren van gevaarlijke militaire biologische programma’s in Oekraïne. Het ministerie van Defensie verklaarde dat het departement over documenten beschikte die bevestigen dat Amerikaanse militaire biologen de risico’s van een ongecontroleerde verspreiding van het vogelgriepvirus door Europa bestudeerden, in het bijzonder “in het geval van het gebruik van biologische wapens tegen sommige landen, in het bijzonder via wilde vogels.”

In Oekraïne, in de onmiddellijke nabijheid van de Russische grens, werden onderdelen van biologische wapens gemaakt. In een netwerk van tientallen laboratoria, die opereerden onder leiding en met financiële steun van het Pentagon, werden “militaire biologische programma’s uitgevoerd, waaronder experimenten met monsters van het coronavirus, miltvuur, Afrikaanse varkenspest en andere dodelijke ziekten”. Dit was een van de redenen voor Rusland om de oorlog in Oekraïne te beginnen.