Bron: CoopTV, berlin 19 mei 2022 ~~~

Verbazingwekkend genoeg heeft de Amerikaanse ambassade in Oekraïne nog steeds een website die veel details bevat over de biolabs die door het Amerikaanse ministerie van Defensie in Oekraïne zijn gefinancierd, waaronder beschrijvingen van onderzoek naar middelen om dodelijke ziekteverwekkers over te brengen.

WEBSITE LINK HIER

Dit programma begon onder auspiciën van Biological Threat Reduction, maar werd al snel een middel om het werk aan de verbetering van pathogenen voort te zetten – hetgeen in strijd is met het Verdrag inzake biologische wapens.

Rusland verzamelde veel bewijzen van dergelijke schendingen en legde een groot deel daarvan voor aan de Verenigde Naties, zonder enig commentaar van de VS, die de Russische presentatie afdeed als propaganda.

Het gedeelte over “Actieve onderzoeksprojecten” is bijzonder interessant:

Actieve onderzoeksprojecten

BTRP steunt vele gezamenlijke onderzoeksprojecten waarin Oekraïense en Amerikaanse wetenschappers samenwerken. Enkele recente voorbeelden zijn: 

  • “Risicobeoordeling van geselecteerde EDP’s bij vogels, mogelijk vervoerd door trekvogels over de Oekraïne,
  • “Prevalentie van Krim-Congo hemorragische-koortsvirus en hantavirussen in Oekraïne en de potentiële noodzaak van differentiële diagnose bij patiënten met vermoedelijke leptospirose”
  • “De verspreiding van het Afrikaanse varkenspestvirus (AVP-virus) bij huisdieren”.
  • Virus (ASFV) bij als huisdier gehouden en wilde varkens in Oekraïne – opbouw van capaciteit voor inzicht in de overdracht van ASFV door karakterisering van virusisolaten met behulp van genoomsequencing en fylogenetische analyse “Notitie, dat de trekvogels ook naar Rusland zouden vliegen.

Op de website van de Amerikaans-Oekraïense ambassade zijn ook zestien documenten te vinden (zie de lijst aan de rechterkant van de pagina) die nadere gegevens bevatten over 12 van de afzonderlijke laboratoria en waaruit blijkt dat zij alle werden gefinancierd door het Ministerie van Defensie van de Verenigde Staten in het kader van het Defense Threat Reduction Agency (DTRA) van de Verenigde Staten,

Merk ook op dat een van de documenten handelt over het “Pathogen Asset Control System”, dat is ontworpen om toezicht te houden op de ontvangst, de overdracht, de verplaatsing en de vernietiging van pathogenen en andere handelingen die met biologisch materiaal worden verricht . Het systeem maakt het mogelijk alle soorten materialen te traceren. Elk artikel in het magazijn wordt geïdentificeerd met een uniek barcodelabel. Barcodetechnologie met een barcodescanner maakt een snelle en foutloze gegevensinvoer mogelijk en biedt een extra niveau van veiligheid bij het opsporen van ziekteverwekkers.”

Andere zeer dodelijke virussen zoals Kongo hemorragische koorts, Afrikaanse varkenspest en hantavirus zijn ook opgenomen in het programma voor actief onderzoek. Veel van de laboratoria die in de rechterkolom van de website van de ambassade zijn vermeld, hebben ook het woord “veterinair” in hun naam.

De Russen, die veel van deze laboratoria hebben ingenomen en vernietigd, hebben de VN-Veiligheidsraad meegedeeld dat in Oekraïne in 2022 onderzoek werd verricht naar ziekteverwekkers van vogels, vleermuizen en reptielen, waarbij de mogelijkheid werd onderzocht om “mechanismen voor het heimelijk overbrengen van ziekteverwekkers van dodelijke virussen” naar Rusland op te zetten.

In een van de informatiebladen (rechts op de website), waarin nadere gegevens over het diagnostisch laboratorium van Kharkiv worden verstrekt, wordt melding gemaakt van een “EDP-vergunning – vergunning voor het werken met ziekteverwekkers – zal worden verkregen na ondertekening van TOC en MoU”.

Met betrekking tot dit laboratorium verklaarde het Russische Ministerie van Defensie (ook tijdens de hoorzitting van de VN-Veiligheidsraad op 11 maart ) dat “meer dan 140 containers met ectoparasieten van vleermuizen – vlooien en teken uit het biolab van Charkov” naar het buitenland waren verzonden (vermoedelijk naar de VS).

In een van de PR-video’s onderaan de website van de Amerikaanse ambassade wordt vermeld dat in deze laboratoria nog steeds dodelijke ziekteverwekkers worden opgeslagen die zijn overgebleven van biologische oorlogsvoeringprogramma’s van de Sovjet-Unie.

De video is in het Engels met Oekraïense ondertiteling; hij verzekert de Oekraïners dat het werk dat wij doen “ingewikkeld en soms moeilijk over te brengen is aan een extern publiek, en onze tegenstanders, zoals Rusland, kunnen dit uitbuiten met sommige propaganda die zij verspreiden”.

En natuurlijk, de labs waren er om de gezondheid van de Oekraïners te beschermen, maar één vraag blijft: Waarom zijn de pathogenen in deze laboratoria niet gewoon vernietigd, zoals het geval had moeten zijn, om te voldoen aan de Biologische Wapens Conventie , die stelt:

Elke staat die partij is, verbindt zich er tevens toe, direct noch indirect, middelen, toxines, wapens, uitrusting of overbrengingsmiddelen over te dragen aan enige ontvanger en geen enkele staat, groep van staten of internationale organisatie te helpen, aan te moedigen of ertoe aan te zetten (art. III).

Hoe zouden de VS reageren als Rusland tientallen biolaboratoria in Canada en Mexico had, waar onderzoekers werkten met dodelijke ziekteverwekkers en trekvogels bestudeerden die dergelijke biowapens naar de VS zouden kunnen overbrengen? Zou dit provocerend genoeg zijn om militaire actie te ondernemen?

China heeft via een staatsinstituut een gedetailleerd rapport gepubliceerd met een lijst van de 12 laboratoria die op de website van de VS-ambassade zijn vermeld, samen met 14 andere in Oekraïne. . . . en nog eens meer dan 100 van dergelijke laboratoria, voornamelijk in landen rond Rusland en China.

Dit is de link naar het verslag: https://readchina.info/en-US/articles/556804019457097899


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *