Bron: SouthFront, 13 april 2022 ~~~

Getuigenissen van de strijders van de Oekraïense Nationale Garde die zich overgaven in de buurt van Rubizhne. Zij bevestigden de misdadige bevelen van hun commandanten.

Tijdens een speciale militaire operatie in de stad Rubizhne (Roezjne) gaven zes soldaten van de Nationale Garde van Oekraïne zich vrijwillig over aan de oprukkende eenheden van de volksmilitie. Kenmerkend was dat de Oekraïense soldaten door hun eigen medesoldaten in de rug werden geschoten, waarbij twee doden en één lid van de Nationale Garde gewond raakten.

Transcript:

Een soldaat van de Nationale Garde van Oekraïne: “Onze commandanten dwongen ons, er was een bevel om te schieten om te doden op elke bewegende persoon, ongeacht of hij een burger was of niet. Op een gegeven moment brachten ze hier mensen naartoe, er waren vrouwen en mannen onder hen.

Correspondent: “Veel mensen? Hoe werden die binnengebracht?”

Soldaat van de Nationale Garde van Oekraïne: “Ik weet het niet, een of ander voertuig, ik heb er niet naar gekeken. Er was een volledige puinhoop. De mensen die gebracht werden hadden witte armbanden, het waren inwoners van Rubizhne. Ze werden voor ons neergezet en we kregen het bevel ze allemaal neer te schieten. Ze wilden hen doodschieten voor wat ze gedaan hadden… zogenaamd gedaan hadden in Bucha! We weigerden dit vreselijke bevel uit te voeren omdat we geen burgers wilden doodschieten… Het was een heel beangstigend moment! Omdat we weigerden het bevel uit te voeren, werden we in een kuil gestopt in dezelfde garage. We zaten daar voor ik weet niet hoe lang… een dag, twee dagen. We hadden bewakers toegewezen gekregen.”

Correspondent: “Bewakers van wie?”

Een lid van de Nationale Garde van Oekraïne: “Van dezelfde mensen die deze mensen brachten.”

Correspondent: “Dus niet van jullie, niet van de Nationale Garde, niet van de AFU?”

Soldaat van de Nationale Garde van Oekraïne: “Nee, niet de Nationale Garde, niet de AFU! Deze mensen hadden nationalistische armbanden, sommige vrijwillige bataljons . s Nachts waren ze dronken, we ontwapenden hen en renden naar de kant van Rubizhne waar de Luhansk volksmilitie eenheden waren en we gaven ons over. We waren met z’n achten, en we renden onder vuur omdat ze ons zagen rennen. Ze schoten met verschillende kleine wapens. Twee van ons werden gedood, één raakte gewond. We namen de gewonde met ons mee…”

Correspondent: “Schoten ze van Oekraïense kant?”

Soldaat van de Nationale Garde van Oekraïne: “Ja, ze schoten van de Oekraïense kant.”

Correspondent: “In de rug?”

Soldaat van de Nationale Garde van Oekraïne: “Ja, we werden in de rug geschoten. We waren zonder militaire uitrusting, zonder iets.”

Gewonde soldaat van de Nationale Garde van Oekraïne, die medische Eerste Hulp krijgt: “We liepen over, gaven ons al over en renden door onze stellingen, drie mensen renden en ik werd afgemaakt door onze jongens met een automatisch wapen.”

Een soldaat van de Nationale Garde van Oekraïne: “Jongens, het is heel eng! Het is eng wat hier gebeurt. Mensen worden hier begraven op de binnenplaatsen, huizen worden gebombardeerd, er is niet veel meer over van Rubizhne. Kom hier niet, blijf thuis!”


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.