Bron: Telesurenglish 30 maart 2021 ~~~

Ambtenaren kwamen bijeen in vijf commissies om de bilaterale banden in de sectoren handel, vervoer, industrie, farmaceutica, wetenschap, financiën, en militairen te bespreken.

Venezuela’s Vice President Tareck El Aissami heeft dinsdag technische vergaderingen ingeluid om de bilaterale samenwerking met Rusland te versterken als onderdeel van intergouvernementele gesprekken op hoog niveau.

Hij bedankte de Russische hulp in de strijd tegen de pandemie, waaronder de toegang tot de vaccins Sputnik V en EpiVacCorona COVID-19.

De Russische vice-premier Yury Borisov toonde zich verheugd over de 76e verjaardag van de samenwerking en de politieke dialoog tussen beide naties en bevestigde opnieuw dat zijn land zich inzet voor de ontwikkeling van Venezuela.

Hij veroordeelde ook de arbitraire en dwangmaatregelen van de VS, die negatieve gevolgen hebben gehad voor de Bolivariaanse economie en bevolking.

De meme luidt: “De woorden van minister van Buitenlandse Zaken Jorge Arreaza: Er komt leven op deze CONVIASA-vlucht dankzij de Russische Federatie en president Poetin. Venezuela spant zich in ondanks dat 7 miljard dollar geblokkeerd is en de belegering van zijn olieproductie en handel.”

Venezolaanse en Russische functionarissen kwamen bijeen in vijf commissies om de bilaterale banden te bespreken met betrekking tot sectoren als handel, vervoer, fabricage, farmaceutica, wetenschap, financiën en militairen.

De Bolivariaanse delegatie stelde het samenwerkingsprogramma 2021-2031 voor ter herdenking van de Venezolaanse onafhankelijkheid van Spanje in 1821.

Op maandag heeft Venezuela een nieuwe partij van 50.000 Sputnik V-vaccins ontvangen om de nationale immunisatie te voltooien. In de komende weken zal ook het EpiVacCorona-vaccin arriveren voor klinische proeven.

Topfoto: Venezuela’s vicepresident Tareck El Aissami (L) en Rusland’s vicepremier Yury Borisov (R), Caracas, Venezuela, 30 maart. 2021. Foto: Twitter/ @CancilleriaVE