Bron: rt.com - 6 maart, 2019 ~~~ 

De VS dreigt met ‘secundaire sancties’ tegen diegenen die weigeren de coup van Venezuela te ondersteunen

Met de overgrote meerderheid van de wereld die nog steeds Nicolas Maduro de legitieme leider van Venezuela beschouwd, heeft Amerika’s agressieve speciale afgezant laten doorschemeren dat Washington derde partijen zou kunnen straffen die de inspanningen van het Amerikaanse regime op het gebied van verandering tarten.

De internationale gemeenschap moet kanten kiezen in het Venezolaanse conflict, stelde de curator van de Amerikaanse interventie in het Latijns-Amerikaanse land, speciale gezant Elliott Abrams, dinsdag voor en merkte op dat Washington zich niet zou beperken tot economische sancties tegen de Maduro-regering, maar tegen iedereen die ervoor koos om hem te ondersteunen.

“Secundaire sancties, het is duidelijk een mogelijkheid”, zei Abrams tijdens een persconferentie, waarschuwend dat een besluit om derde landen te sanctioneren “afhankelijk zou zijn van het gedrag van het [Venezolaanse] regime in de loop van de tijd.”

Tot dusverre zijn zo’n 54 landen gezwicht onder druk van de VS en hebben ze de zelfbenoemde ‘interim-president’ Juan Guaido herkend, die sinds januari steun zoekt voor regime-verandering.
Terwijl de VS beweren dat het ‘momentum goed is’ om meer landen aan boord te krijgen, verwierp de meerderheid van de landen en bevolking van de wereld de ‘imperialistische’ ambities van Washington, zei Colin Cavell, universitair hoofddocent politieke wetenschappen aan het Bluefield State College.

De Amerikaanse regering “internationaliseert het Venezolaanse conflict op een zeer gevaarlijke basis … bedreigt andere landen die met Venezuela te maken hebben en zegt dat als je onze sancties niet steunt, we sancties tegen je zullen opleggen”, legde Cavell uit.

    De Trump-regering dwingt haar bondgenoten en andere landen om te kiezen: steun je deze agressieve poging tot staatsgreep om de gekozen regering van Venezuela omver te werpen of ga je deze regering ondersteunen die de Verenigde Staten niet leuk vinden.

Het sanctioneren van regeringen over de hele wereld om Maduro boven Guaido te steunen, schendt niet alleen de internationale wet, maar benadrukt ook de schaamteloze inmenging van de VS in de zaken van een soevereine natie. Bovendien, meent de academicus, lijkt de Amerikaanse regering te handelen in de veronderstelling dat “als er meer pijn is voor het Venezolaanse volk” zij zullen opstaan ​​en hun regering “omverwerpen”.

“Driekwart van de wereldlanden kiest de kant van de gekozen regering, de democratische regering van Venezuela en dat omvat de grootste landen ter wereld, China en Rusland,” concludeerde Cavell. “Dus ondanks wat Donald Trump intern zegt om in eigen land aan de macht te blijven, volgt de wereld deze imperiale agressie in Venezuela op de voet.”

original english text: rt.com - 6 maart, 2019 
US threatens ‘secondary sanctions’ against those who refuse to back its Venezuela coup 

Topfoto: Elliott Abrams naast de Colombiaanse president Ivan Duque
aan de grens met Venezuela