Manifestaties in solidariteit met Venezuela,
tegen de wurgende Economische Dwangmaatregelen
van de VS, de EU en Nederland.
DAM , Amsterdam,
Zaterdag 14 maart 2020, 14 – 18 uur,
(Internationale aktiedag tegen Sancties)
Voorts weer de 3e Zaterdagen van elke maand

Wij, burgers van Nederland willen geen oorlog en de oorlogstaal van onze regering is niet de onze. Wij willen VREDE met Venezuela en geen economische oorlogsvoering, provocaties of inzet van Nederlands oorlogsmaterieel en infrastructuur op Curucao en Aruba, wat Nederland direct bij een oorlog of ongevraagde hulp hub zou betrekken.

Wij willen dat onze regering ophoudt met het in de voetsporen treden van amerikaans agressief machtsvertoon zonder respect voor soevereiniteit, diplomatie, en internationaal en nationaal recht.

Wij, burgers van Nederland hebben onze parlementen en onze regeringen nooit gekozen om vijandschap te ontketenen met andere landen en derhalve hebben zij niet het mandaat om ons een oorlog in te leiden of in onze naam mee te doen aan meedogenloze economische oorlogsvoering; we hebben ons lesje geleerd in Iraq waar 500,000 kinderen stierven door sancties. Wij, burgers van Nederland zijn van vele gezindten, achtergronden en stromingen met één gezamenlijke eis:

Wij willen VREDE tussen Nederland en Venezuela, inclusief:
• Stoppen met economische oorlogsvoering en per direct opheffen van de sancties;
• Vrijgeven van geconfisceerde bezittingen broodnodig voor kopen voedsel en medicijnen; en
• Respect voor soevereiniteit, diplomatie, internationaal en nationaal recht;