Bron: TelesurTV 26 maart 2021 (SP) ~~~

De Syrische en Venezolaanse ministers van Buitenlandse Zaken zeiden dat de VS en hun westerse bondgenoten aandringen op VN-resoluties om de sancties aan te scherpen.

De ministers van Buitenlandse Zaken van Venezuela en Syrië, respectievelijk Jorge Arreza en Faisal Mekdad, hebben donderdag opnieuw hun wederzijdse steun bevestigd ten aanzien van de door de Verenigde Staten opgelegde sancties en dwangmaatregelen.

Tijdens het telefoongesprek bespraken Arreaza en Mekdad de hartelijke betrekkingen tussen de twee landen.

Beide ministers van Buitenlandse Zaken zeiden dat de VS en hun westerse bondgenoten resoluties bij de VN indienen om de sancties aan te scherpen, en dat zij unilaterale maatregelen hebben genomen tegen de volkeren van Syrië en Venezuela.

De twee hoofden kwamen overeen de coördinatie tussen de missies van beide landen bij internationale organisaties te versterken, en samen te werken met gelijkgezinde landen om alle inspanningen tegen kwaadwillig Westers beleid te mobiliseren.

Het hoofd van de Venezolaanse diplomatie bekrachtigde de steun van het volk en de regering van zijn land aan de Syrische strijd tegen het terrorisme en het verzet van dat land tegen alle agressieve pogingen van de Verenigde Staten en andere westerse mogendheden.

Hij herhaalde tevens dat zijn land onwrikbare solidariteit betuigt met Syrië en vertrouwen heeft in het vermogen van Syrië om het land weer op te bouwen.

Minister van Buitenlandse Zaken Mekdad van zijn kant prees de standvastigheid van het Venezolaanse volk tegenover de externe complotten, vooral van de VS en zijn ibondgenoten, en bevestigde opnieuw de solidariteit van Syrië met het Venezolaanse volk en zijn leiders om een einde te maken aan alle vormen van agressie en embargo tegen het Zuid-Amerikaanse land.

Topfoto: Tijdens het telefoongesprek bespraken Arreaza en Mekdad de hartelijke betrekkingen tussen de twee landen. | Photo: www.sana.sy