Bron: laiguana.tv 14 maart 2021,
orinocotribune 15 maart 2021 ~~~ 

Deze zaterdag, 13 maart, hebben ambtenaren van de Bolivariaanse Nationale Garde (GNB) die behoren tot Detachement 34 in de deelstaat Guárico een militair arsenaal gevonden en in beslag genomen in een vrachtwagen die door de Burger Service Checkpoint (PAC) in El Sombrero reed.

Tijdens een routinecontrole ontdekten de militairen een onregelmatigheid in een compartiment van de vrachtwagen met zware lading. Enkele seconden later ontdekten zij een voorraad van 28 AK-103 geweren, met uitgewiste serienummers en het embleem van de Bolivariaanse Nationale Strijdkrachten.

De spanningen aan de grens met Guyana zijn de laatste tijd geëscaleerd als gevolg van een territoriaal geschil over het Essequibo-territorium. Bovendien zijn Venezolaanse criminele bendes ervan beschuldigd een verlengstuk te zijn van Amerikaanse inlichtingendiensten zoals de DEA en de CIA. In de afgelopen maanden zijn echter terroristische complotten aan het licht gekomen die vanuit Colombia waren gelanceerd en door de Verenigde Staten werden gefinancierd. Dus alle scenario’s zouden door de Venezolaanse veiligheidsdiensten kunnen worden geëvalueerd.

Bovendien namen de Venezolaanse autoriteiten zeven AK-47 geweren, acht Browning PGP pistolen, een Prieta Beretta pistool, een .38 kaliber revolver, 97 AK-103 magazijnen, 34 FAL magazijnen, 12.000 7,62×38 (AK-103) kaliber patronen en 6.844 7,62×5 kaliber patronen in beslag, evenals een Low Boy en een graafmachine, meldde Notitarde journalist Luis Borjas op zijn Twitter-account.

Blijkbaar kwam de vrachtwagen uit Maracay en was hij op weg naar El Callao, in de deelstaat Bolívar, die grenst aan Guyana en Brazilië. Het aantal arrestanten en hun identiteit werden niet gemeld. Deze nieuwe zaak, die de nationale vredesinspanningen zou kunnen belemmeren, wordt onderzocht door het ZODI-35 Guárico Commando, het Directoraat-generaal van de Militaire Contraspionage (DGCIM) en het Militair Parket.

“REDI LLANOS heeft tijdens een permanente bewakingsoperatie van het PAC van de GNB in El Sombrero, deelstaat Guárico, een aanzienlijk aantal wapens en munitie in beslag genomen die in een vrachtwagen werden vervoerd,” meldde REDI Los Llanos op zijn Twitter-account.

Topfoto: Militair arsenaal in beslag genomen in Venezuela op weg naar het zuiden van het land (in de buurt van de grens met Brazilië en Guyana). Amerikaanse agressie of criminele bendes zouden achter de illegale zending kunnen zitten. Foto met dank aan REDI Los Llanos (Venezolaans leger).


Berichten over eerdere gewapende interventies