Bron: LaIguana.TV 16 september 2020 (SP), 
Orinocotribune 17 september 2020 (EN) ~~~ 

De Venezolaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties, Samuel Moncada, heeft deze woensdag opnieuw gezegd dat de regering van de Verenigde Staten de drugshandel blijft gebruiken als excuus om Venezuela aan te vallen in samenwerking met Colombia.

Hij zei dit via zijn account op Twitter, een platform waarop hij meldde dat een prominente agent van de Drug Enforcement Administration (DEA) onlangs bekende samen te werken met Colombiaanse drugskartels, informatie uitwisselt en hun geld witwast. (1)

Ambassadeur Moncada benadrukte dat dit de link is die de terroristische inval in Venezuela op 3 mei, toen Operatie Gideon zonder succes werd uitgevoerd, verenigt.

Dit geval van een federale agent die voor Colombiaanse narcotica werkt, is niet de eerste die wordt geregistreerd. Daarom benadrukt ambassadeur Moncada dat de drugshandel is doorgedrongen tot de Amerikaanse veiligheidsdiensten.

“Colombia is de eerste exporteur van cocaïne en de Verenigde Staten is de eerste consument ter wereld. De reden: de drugshandelkartels zijn doorgedrongen tot de veiligheidsdiensten die belast zijn met het tegenhouden van de misdaad in beide landen. Nu bereiden ze samen een nieuwe militaire agressie tegen Venezuela voor”, legde hij uit, met enkele afbeeldingen erbij.

De samenwerking van Colombia met het Southern Command en de militaire operaties in het buurland met als doel de drugshandel in Venezuela te bestrijden is een misvatting, aangezien de relatie tussen Colombia en de VS grote commerciële winsten oplevert op het gebied van drugs.

(LaIguana.TV)

TWEET (1)

1/ De prominente DEA/US-agent gaf geheime informatie aan Colombiaanse narcotica, deelde winst uit en waste geld van kartels in banken.
Dit is de echte link van degenen die de terroristische aanval op Venezuela op 3 mei hebben gesteund…
Drugshandel is een excuus om Venezuela aan te vallen. (pic.twitter.com/rQC6gVfDyg)
Samuel Moncada (@SMoncada_VEN) 16 september 2020

2/ Colombia is de eerste exporteur van cocaïne en de VS is de eerste consument ter wereld.
De reden: drugskartels zijn binnengedrongen bij de veiligheidsdiensten die belast zijn met het tegenhouden van de misdaad in beide landen.
Nu bereiden ze samen een nieuwe militaire agressie tegen Venezuela voor. pic.twitter.com/sIrNJyShGS
Samuel Moncada (@SMoncada_VEN) 16 september 2020


(1) De Venezolaanse ambassadeur verwees naar een nieuw AP stuk geschreven door Joshua Goodman, zeer goed bekend in Venezuela als een Amerikaanse regering stenograaf en verbonden met de Venezolaanse “gusanera” in Florida. Het stuk verwijst naar Jose I. Irizarry, een DEA-agent die schuldig pleitte aan 19 federale Punten, waaronder bankfraude en het doorsluizen van miljoenen dollars aan drugsopbrengsten uit de DEA-controle. (Red. Orinocotribune)