Bron: ultimas noticias 7 oktober 2020, 
orinocotribune 7 oktober 2020 ~~~ 

De Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken Jorge Arreaza meldde maandag dat de meest recente verklaringen van admiraal Craig Faller, hoofd van het Southern Command (SOUTHCOM) van de Verenigde Staten, over Venezuela, zullen worden toegevoegd aan het beroep dat is ingesteld bij het Internationaal Strafhof (ICC) om de systematische en algemene aanval van Washington op het land, i.e. een misdaad tegen de menselijkheid, aan te tonen.

“Zij geven toe dat er meer Amerikaanse plannen zijn om de regering van Venezuela illegaal omver te werpen, door middel van geweld en sancties. We zullen deze bekentenis van Faller, hoofd van het Southern Command, opnemen in de klacht die is ingediend bij de #ICC. #Sancties zijn een misdaad tegen de menselijkheid”, publiceerde de minister van Buitenlandse Zaken op zijn Twitter-account.

Admiten más planes de EEUU para derrocar ilegalmente, por la vía de la fuerza y las sanciones, al Gobierno de Venezuela. Esta confesión de Faller, Jefe del Comando Sur, la incorporaremos a la denuncia ante la #CPI. #LasSancionesSonUnCrimen de Lesa humanidadhttps://t.co/5ZrXRJRee2
Jorge Arreaza M (@jaarreaza) 6 oktober 2020

Op maandag, in een online ronde tafel met ambassadeur Jean Manes, Foreign Policy Advisor van het Southern Command van de Verenigde Staten, georganiseerd door de Council of the Americas business forum, heeft Admiraal Craig Faller, hoofd van het Southern Command van de Verenigde Staten, aangegeven dat de inspanningen om de Venezolaanse president Nicolás Maduro omver te werpen” hebben gewerkt, maar niet “snel genoeg”.

Volgens een AFP review, zei Faller dat “het een generatie duurde om tot dit punt te komen en het zal tijd kosten om het democratische kader van “afgezant” (Elliott) Abrams,” de Amerikaanse ambtenaar die verantwoordelijk is voor het bevorderen van regimeverandering in Venezuela, uit te pakken.

Faller voegde eraan toe dat Maduro aan de macht blijft – naar verluidt – dankzij externe factoren, waaronder Cuba, dat inlichtingendiensten levert, Rusland, dat economische en militaire hulp verleent, China, dat zijn belangrijkste schuldeiser is, en Iran, dat olie levert.

“Hij herhaalt gewoon hetzelfde script dat het Amerikaanse regime al meer dan tien jaar tegen Venezuela gebruikt voor president Maduro, ze deden hetzelfde tegen president Chávez, zich niet realiserend dat de Boliviaanse revolutie verder gaat dan de internationale steun of de militaire steun aan de Venezolaanse president, en zonder het bestaan te erkennen van miljoenen Venezolanen die zichzelf als Chavistas beschouwen en hun land hoe dan ook zullen verdedigen”, vertelde een politiek analist aan Orinoco Tribune.