Het door Guaidó ondertekende 41-pagina’s tellende contract met SilverCorp geanalyseerd: Het overwoog de moord op Maduro en zijn uitvoerend cabinet (+PDF)

Bron: albaciudad (Sp.) 8 mei 2020, 
orinocotribune (Eng.) ~~~

Het contract dat Juan Guaidó met Silvercorp tekende, ging over de moord op de president van de Republiek, Nicolás Maduro, en zijn Uitvoerend Cabinet, evenals Diosdado Cabello en ambtenaren van het hoge militaire commando van de Boliviaanse Nationale Strijdkrachten (FANB). De eerste fase van het contract zou 50 miljoen dollar kosten, onthulde vrijdag de sectoriële vice-voorzitter van Communicatie, Toerisme en Cultuur, Jorge Rodriguez, terwijl hij een deel van de bijlagen van het 41 pagina’s tellende contract voorlas, dat oorspronkelijk in door VTV in een uitzending en door The Washington Post op zijn website werd gepubliceerd.


Tekst: Alba Ciudad (LBR) en AVN

In het contract is vastgelegd dat SilverCorp USA de groep bondgenoten moet helpen bij de planning en uitvoering van een operatie om president Nicolas Maduro, Executive Vice President Delcy Rodriguez, Diosdado Cabello en andere hooggeplaatste regeringsfunctionarissen gevangen te nemen, vast te houden en te verwijderen, het huidige regime omver te werpen en Juan Guaidó als president te installeren.

De kosten van deze missie zouden 212.900.000 dollar bedragen. Dat deel van het plan zou 495 dagen duren, omdat ze zouden doorgaan als een “veiligheidsmacht van de overheid” terwijl ze “de situatie stabiliseren”.

Guaidó zou de contractant een niet-terugbetaalbaar voorschot van 1,5 miljoen dollar betalen. “Er is overeengekomen om de aannemer maandelijks te betalen nadat het project is voltooid, met een minimum van $ 10.860.000,00, een gemiddelde van $ 14.820.000,00, en een maximum van $ 16.456.000,00,” leest Jorge Rodriguez.

Pagina 1

“Als Nicolás Maduro ontslag neemt, door een andere groep wordt verwijderd of zijn macht aan een ander individu overdraagt voordat de operatie wordt uitgevoerd, zal de contractant zijn diensten voor de afgesproken tijd voortzetten“, aldus de tekst.

Ze wijzen er ook op dat een groep investeerders een lening zal geven om het project te financieren, en dat Guaidó ermee instemt om hen 55% rente te betalen. Als het plan succesvol is, ontvangt Goudreau een bonus van 10 miljoen dollar.

Particuliere investeerders zullen van Guaidó de voorkeur krijgen in de bedrijven die na zijn nieuwe regering worden opgericht, in het geval dat het plan succesvol is.

De strijdkrachten van het vorige regime zullen worden uitgeroepen tot “vijandige strijdkrachten”, waaronder de gehele Boliviaanse Nationale Strijdkrachten, conventionele en onconventionele zeemacht en landmacht.

Nicolás Maduro, Diosdado Cabello, zijn luitenanten en bondgenoten zullen vijandig worden verklaard, en zij zullen worden uitgeschakeld, benadrukte Jorge Rodríguez.

Goudreau zal het gezag hebben om elke aanval goed te keuren en het vuur te openen op militaire en niet-militaire doelen, “Venezolaanse infrastructuur en economische doelen”, “Venezolaanse wegen en media en de gebouwen die zij “in verband brengen met terroristen of vijandige krachten” verklaren.

Ook de infrastructuur, de communicatielijnen en de economische doelstellingen zullen worden uitgeschakeld of vernietigd.

“Zij werden gemachtigd om militaire functionarissen van het regime of terroristische niet-militaire elementen uit te schakelen, wat, aldus Rodríguez, Venezolanen zal omvatten uit gemeenteraden, soldaten, inwoners van de Grote Venezolaanse Huisvestingsmissie, of welke Venezolaan dan ook.
Zij werden gemachtigd voor “het gebruik van elk type van wapens, zelfactiverende of commando mijnen,” verklaarde de vice-president.
Goudreau kreeg van Guaido toestemming om “een aanval op niet-militaire elementen van het commando en de controle over het voormalige regime toe te staan”, aldus het document van Jorge Rodríguez, die erop wijst dat het hier gaat om gerichte moorden.

Het document machtigt Goudreau praktisch om elke burger te elimineren die kan worden geclassificeerd als een “groep, cel of gebouwen geassocieerd met terrorisme”, met inbegrip van stedelijke wooncomplexen door de GMVV, sociale bewegingen, gemeenten, enz.

Antipersoneelsmijnen mogen worden gebruikt.

Het document beschrijft het “geleidelijk gebruik van geweld” dat zij zullen gebruiken als er protesten of “dreigingen” zijn, evenals de voorwaarden voor het vasthouden van burgers, waarbij zelfs het gebruik van dodelijk geweld wordt toegestaan.

Het gebruik van dodelijk geweld zal worden toegestaan om eigendommen te beschermen die worden aangeduid als “mission vital”.

In een ander addendum werd een soort “militair huis” opgericht om voor Guaidó te zorgen tijdens de moorden en gewelddadige acties. “Het is een document van de dood,” zei Rodríguez.
SilverCorp zal niet verantwoordelijk zijn voor enige daad van geweld of vernietiging door derden tijdens de uitvoering van het contract. Als ze Silvercorp aanklagen, zelfs als het in de Verenigde Staten is, moet de regering van Guaidó de verdedigingskosten betalen en de financiële verantwoordelijkheid op zich nemen.

Bovendien zullen de contractanten, de aannemers en de huurlingen, wanneer ze maar willen, het land kunnen binnenkomen zonder paspoort, uitsluitend met een Silvercorp kaart, en zullen ze ook vuurwapens kunnen dragen “wanneer ze in dienst zijn”.
Alle Noord-Amerikaanse deelnemers worden door de overheid verzekerd, en als iemand in actie wordt getroffen of geneutraliseerd (gedood), moet Guaidó 450.000 dollar aan het dichtstbijzijnde familielid betalen.

De commandostructuur voor deze operatie was als volgt:

Hoofdcommandant: Juan Guiadó
Projectbegeleider: Sergio Vergara
Hoofd Strategie: Juan José Rendón
Commandant ter plaatse: nader te bepalen.

Naast het volledige document presenteerde de vicepresident een video waarin Juan José Rendón (alias JJ Rendon) de ondertekening van het contract voor het plegen van terroristische daden in het land door de huurlingencontractant Silvercorp op zich neemt. “Het contract bestaat wel degelijk, en ik heb het ondertekend”, bekent JJ Rendón in de video.

Er is ook Guaidó’s handtekening. “We hebben de handtekening al vergeleken met een grafoloog. Laat hem zich onderwerpen aan de publieke opinie en het ontkennen. Jordan Goudreau, JJ. Rendón en Sergio Vergara hebben het contract ondertekend, dus ze hebben al bekend,” zei Rodríguez.

Topfoto: Minister van Communicatie en Informatie, Jorge Rodriguez ; Prensa Presidencial

Bron (Spaans): Alba Ciudad