Bron: laiguana.tv 30 december 2020 ~~~

Het actieve lid van de zogenaamde “Venezolaanse verzetsgroep”, Ronald Enrique Rivero Flores, alias “Fido Dido” of “El Flaco”, die op 24 december door de Venezolaanse veiligheidstroepen werd gevangengenomen, onthulde de namen van degenen die betrokken waren bij de operatie Boycot Nationale Assemblee, die gericht was op het vermoorden van leden van de nationale regering en het overnemen van het parlement.

De verklaring van de terroristische operator werd op dinsdag 29 december gepresenteerd door de minister van Binnenlandse Betrekkingen, Justitie en Vrede, Carmen Meléndez, tijdens een persconferentie waarin zij de details van de ontmanteling en neutralisering van dit destabiliserende plan, georkestreerd door de Venezolaanse extreem-rechts, met internationale steun, aanbood.

Rivero Flores zei dat hij in 2018 werd gecontacteerd door kapitein Laided Salazar -die hij eerder kende, omdat ze had meegewerkt aan de protesten- om haar te vergezellen bij haar ontsnapping naar Colombia. Toen ze in het buurland waren “hielden we een bijeenkomst met drie leden van de inlichtingendienst: Gerson Rojas Rojas, alias ‘Miguel’, en alias ‘Baltazar’, die ons vertelde dat ze een band hadden met kolonel Felix Adonai Mata Sanguinetti, die verantwoordelijk was voor het verzenden van strategische informatie vanuit de militaire forten.

Fido Dido” voegde eraan toe dat hij werd uitgenodigd voor een andere bijeenkomst die plaatsvond op 21 december in Riohacha, Colombia, waar Gerson Rojas Rojas, alias “Miguel”, alias “Baltazar”, Pablo Parada, Alexander Tirado, Víctor Estupiñán, en Andrés Robayo, die operator Léster Toledo en een lid van de Popular Will is, deelnamen.

“Tijdens deze bijeenkomst gaven zij aan dat de richtlijnen afkomstig waren van een bijeenkomst die begin december plaatsvond en waarbij Leopoldo López, Álvaro Uribe en Iván Duque aanwezig waren. Ze vertelden ons dat Ivan Simonovis verantwoordelijk was voor de financiering van de activiteiten die zouden worden uitgevoerd”, legde de persoon uit.

Hij wees erop dat de aanvallen op de Simon Bolivar Hydro-elektrische centrale, bekend als El Guri, de Amuay-raffinaderij, tot de te volgen doelen behoorden. Daarnaast de moord op een gouverneur wiens naam niet is genoemd, de moord op de procureur-generaal van de Republiek, Tarek William Saab; de inbeslagname van de Nationale Assemblee en bepaalde belangrijke punten in Caracas.

“Víctor Estupiñán verklaarde dat hij banden had met voormalig commissaris Rigoberto Moreno en dat er een bijeenkomst zou worden gehouden in San Antonio de los Altos of La Guaira, waaraan Solangi Salazar en Ronald Rodríguez zouden deelnemen,” zei hij.

Tot slot gaf hij aan dat zij ook op de hoogte waren van de aanwezigheid van operatoren in verschillende steden van het nationale grondgebied met als doel activiteiten uit te voeren op deze punten zoals Jesus Rodriguez, Ismael Villamizar en “El Gocho de Aragua”, onder andere.