Vijanden van Venezuela verhogen de inzet en sturen een huurling van een belangrijke militaire contractant.

Bron: La Tabla, 14 september 2020 ~~~

De gevangenneming in Falcon van de huurling van het bedrijf MVM, die 10 jaar in Irak vocht(2006-2016), Matthew John Heath (paspoort 088390326), toont aan dat het plan van buitenlandse militaire invallen om de nationale regering omver te werpen doorgaan.

Maar het onthult ook dat ze, gezien de mislukkingen, van een “nederig” bedrijf als Silvercop (van de voormalige Groene Baret, Jordan Goudreau) naar de gerenommeerde MVM INC zijn gegaan: een van de belangrijkste aanbieders van personeel met een militaire opleiding in Irak en Afghanistan.

Dit bedrijf, gevestigd in Virginia, werd in 1979 opgericht door drie voormalige agenten van de Geheime Dienst en was, voor de 9/11-aanval, een klein beveiligings-, vertaal- en informaticadienstenbedrijfje. Het begon toen met het bewaken van overheidsgebouwen, en toen de VS de oorlog uitbesteedde, won het grote contracten met het leger.

TWEET: Matthew John Heath, de gringo "spion" gevangen in Falcon, is een inwoner van Maynardville, #Tennessee. Hij is voorzitter van een familiebedrijf met de naam Heath&Son, dat in 2005 in diezelfde stad werd geregistreerd. Dit is zijn adres 263A Sparks Landing RD, TN 37807. pic.twitter.com/0vhbVUJxz5
— La Tabla (@latablablog) September 16, 2020

Wat weinig bekend is uit openbare documenten, is dat het de afgelopen jaren persoonlijke veiligheid heeft geboden aan agenten van de CIA en het National Security Agency (NSA) in conflictgebieden. De details van het bestaan, de omvang en de reikwijdte van zijn contracten zijn geheim.

In Latijns-Amerika werden deze bedrijven gebruikt voor inlichtingendiensten (voornamelijk in Colombia) en niet specifiek voor militaire acties. Het lef van de Verenigde Staten om een prijs te zetten “op het hoofd” van sommige regeringsfiguren is op zich al een verleiding voor deze groepen die getraind zijn voor invasie, ontvoering en oorlog.

Matthew John Heath, oorspronkelijk afkomstig uit Maynardville, Tennessee. Hij is eigenaar van een rederij genaamd Brokerage H&S, geregistreerd in diezelfde stad (bij 263A Sparks Landing RD, TN 37807).

Ten tijde van zijn gevangenneming in Venezuela had hij al foto’s gemaakt van Mlitair en petro-industriele strategische lokaties in Zulia en Falcon. Hij kwam illegaal binnen via Paraguachón en zijn uiteindelijke eindbestemming was Aruba. Om te voorkomen dat hij bij de controleposten wordt vastgehouden, huurde hij de SM/3 van de GNB, Darwin Adreizo Urdaneta Pardo (CI 17497977) in, als zijn “veilig begeleider”.

Het plan was, volgens de Fiscalia, het uitvoeren vab acties van sabotage in olie en elektrische installaties. Laten we niet vergeten dat een granaatwerper, een machinepistool, C4-explosieven en een satelliettelefoon bij hem in beslag zijn genomen.

Nadat hij in Los Pedros, gemeente Mene Mauroa, op de grens van Falcón en Zulia (zo’n 260 km van de raffinaderij van Amuay) gevangen was genomen, vroeg hij om met zijn ambassadepersoneel te mogen spreken.


MVM een controversiële militaire aannemer (OT)

Bron: orinocotribune, 16 september 2020

In een adviesartikel geschreven door Bill Conroy, wordt MVM Inc. aangeklaagd voor het leveren van veiligheidspersoneel om demonstranten te arresteren of te ontvoeren in de afgelopen dagen in de Verenigde Staten tijdens de George Floyd opstand in verschillende steden in dat land.

MVM is een van de privébedrijven die ook veiligheidspersoneel levert aan federale gebouwen door middel van contracten met de FOD – hetzelfde agentschap houdt nu toezicht op de stakingstroepen die de confrontatie aangaan met Amerikaanse burgers die deelnemen aan burgerrechtenprotesten. MVM heeft ook een lange geschiedenis van het leveren van aannemers en huurlingen aan Amerikaanse oorlogsinspanningen in het buitenland. Op de LinkedIn-pagina van het bedrijf staat dat het “momenteel meer dan 2.500 medewerkers in dienst heeft en met succes in alle 50 staten en meer dan 70 landen over de hele wereld heeft geopereerd”.

Een rapport van de Verenigde Naties uit 2007 biedt het volgende inzicht in de activiteiten van MVM:

“Sinds medio 2005 selecteren intermediaire bedrijven Peruanen voor twee Amerikaanse particuliere beveiligingsbedrijven, Triple Canopy [ook een FPS-contractant] en MVM Inc., die werden belast met de rekrutering, opleiding en uitzending naar de gewapende conflictzones van Irak en Afghanistan. Het exacte aantal Peruanen dat gedurende ongeveer anderhalf jaar is ingehuurd is niet bekend.

“Cijfers uit verschillende bronnen geven aan dat er ongeveer 1.100 Peruanen in Irak waren: 850 in Bagdad en 300 in Basra. MVM Inc. huurde Peruanen in voor Afghanistan en Triple Canopy voor Irak.”

Aanbevolen afbeelding: Leden van de federale stakingstroepen in Portland, met dank aan Doug Brown van de ACLU van Oregon.


De eerste overval door een gringo-aannemer was niet succesvol.

Het vermeende plan om president Maduro te “ontvoeren” en hem over te dragen aan de V.S. betrof voormalig Venezolaans en Amerikaans militair personeel dat uit Colombia werd gestuurd. Het bedrijf werd ingehuurd door de Venezolaanse oppositie onder leiding van Guaidó.

Het bedrijf Silvercorp (Miami, 2018) bedacht de “Operatie Gideon” (03MAY2020), die op spectaculaire wijze mislukte en aan de kust van Macuto werd onderschept.

Uit verschillende documenten, interviews en openbare analyses is gebleken dat een deel van het Amerikaanse plan – en de lokale aanhangers ervan – was om afzonderlijk huurlingencellen in te zetten voor een poging tot een invasie en een militaire operatie tegen president Maduro.