Bron: Gaius Baltar 
The Saker 18 juni 2022

Sommige goed geïnformeerde mensen, waaronder blijkbaar de paus, beginnen te vermoeden dat er misschien meer aan de hand is in de wereld dan alleen de oorlog in de Oekraïne. Zij zeggen dat de Derde Wereldoorlog al begonnen is en dat het vanaf nu alleen maar erger zal worden. Dit kan moeilijk voor te stellen zijn als we deel uitmaken van de de ontwikkeling van de gebeurtenissen en niet het voordeel hebben van het historisch perspectief. Het is twijfelachtig of de mensen in 1939 zich realiseerden dat zij naar het begin van een groot wereldwijd conflict keken, hoewel sommigen dat misschien wel vermoedden.

De huidige wereldsituatie is in vele opzichten als een reusachtige legpuzzel, waarbij het grote publiek slechts een klein deel van het volledige plaatje ziet. De meesten beseffen niet eens dat er meer stukjes kunnen zijn en stellen zelfs deze eenvoudige vragen niet: Waarom gebeurt dit allemaal en waarom gebeurt het nu?

De dingen zijn gecompliceerder dan de meeste mensen beseffen. Wat zij zien is de boze tovenaar Vladimir Saruman Poetin die met zijn ork leger het onschuldige Oekraïne binnenvalt – zonder enige reden. Dat is op zijn zachtst gezegd een simplistische visie, want niets gebeurt zonder reden. Laten we de dingen in perspectief plaatsen en zien wat er werkelijk aan de hand is – en waarom de wereld voor onze ogen absurd wordt. Laten we eens kijken waar de Derde Wereldoorlog over gaat.

Het Drukvat

Het Westen (dat we hier kunnen definiëren als de VS en de EU en nog een paar) houdt de hele wereld al tientallen jaren onder druk. Dit geldt niet alleen voor landen buiten het Westen, maar ook voor Westerse landen die afdwaalden van de diktaten van de Westerse machthebbers. Over deze druk is veel gediscussieerd en er zijn allerlei motieven aan ten grondslag gelegd, zoals neokolonialisme, gedwongen financiële hegemonie, enzovoort. Interessant is, vooral in de laatste 20 jaar, welke landen onder druk zijn gezet en wat zij niet gemeen hebben.

Onder de onder druk gezette landen vinden we Rusland, China, Cuba, Venezuela, Libië, Syrië, Servië, Thailand, en Iran, om er maar een paar te noemen. Er zijn ook recentelijk landen bijgekomen, waaronder India en Hongarije. Om te begrijpen waarom zij onder druk zijn gezet, moeten wij nagaan wat zij gemeen hebben. Dat is niet gemakkelijk aangezien zij in de meeste opzichten zeer verschillend zijn. Er zijn democratieën en niet-democratieën, conservatieve en communistische regeringen, christelijke, moslim- en boeddhistische landen, enzovoort. Toch zijn veel van hen zeer duidelijk geallieerd. Men moet zich afvragen waarom conservatieve en religieuze landen zoals Rusland of Iran zich zouden verbinden met de goddeloze communisten in Cuba en Venezuela.

Wat al deze landen gemeen hebben is hun verlangen om hun eigen zaken te regelen; om onafhankelijke landen te zijn. Dit is onvergeeflijk in de ogen van het Westen en moet met alle mogelijke middelen worden bestreden, met inbegrip van economische sancties, kleurenrevoluties en regelrechte militaire agressie.

Het Westen en zijn militaire arm, de NAVO, hebben Rusland omringd met vijandige landen en militaire bases, Oekraïne bewapend en gemanipuleerd om het als hamer tegen het land te gebruiken, en sancties en dreigementen gebruikt. Hetzelfde gebeurde en gebeurt in Azië, waar China met alle beschikbare middelen wordt omsingeld. Hetzelfde geldt tot op zekere hoogte voor alle hierboven genoemde onafhankelijken. In de afgelopen 10 jaar of zo is de druk op de Onafhankelijken enorm toegenomen en deze bereikte bijna een hoogtepunt in het jaar vóór de Russische invasie in Oekraïne.

In het jaar voor de oorlog in Oekraïne stuurden de VS hun diplomaten de wereld rond om de druk op te voeren. Ze waren als een rondreizend circus of een rockband op tournee, maar in plaats van amusement, brachten ze dreigementen: die dit voor ons ons en doe wat we je zeggen of er zullen consequenties zijn. De dwang was absoluut en voelbaar, maar toen kwam de oorlog in Oekraïne en werd de druk opgevoerd tot 11. Tijdens de eerste maand van de oorlog was het hele diplomatieke corps van het Westen volop bezig met dreigementen aan het adres van de ‘rest van de wereld’ om Rusland te isoleren. Dit werkte niet, wat resulteerde in paniek in politieke en diplomatieke kringen in de VS en Europa.

Al deze druk door de jaren heen, en alle angst en paniek toen het niet werkte, houden duidelijk verband met de gebeurtenissen in de Oekraïne. Zij maken deel uit van hetzelfde “syndroom” en hebben dezelfde oorzaak.

De schulddimensie

Er zijn veel verklaringen voor wat er gaande is en de meest voorkomende is de strijd tussen twee mogelijke toekomsten; een multipolaire wereld waarin er verschillende machtscentra in de wereld zijn, en een unipolaire wereld waarin het Westen de wereld regeert. Dit is correct voor zover het gaat, maar er is een andere reden die verklaart waarom dit nu gebeurt en het belang en de paniek in het Westen.

Onlangs tweette de Nieuw-Zeelandse tech goeroe Kim Dotcom een commentaar over de schuldsituatie in de VS. Volgens hem overstijgen alle schulden en niet-gefinancierde verplichtingen van de VS het totaal van waarden in het hele land, inclusief het land. Deze situatie is niet uniek voor de VS. De meeste landen in het Westen hebben schulden die alleen kunnen worden terugbetaald door het hele land en alles wat het bevat te verkopen. Daar komt nog bij dat de meeste niet-westerse landen bedolven zijn onder schulden in dollars en praktisch eigendom zijn van dezelfde financiers die het Westen bezitten.

Gedurende de laatste decennia is de economie van de VS en Europa vervalst en scheef gegroeid op een niveau dat moeilijk te geloven is. Wij in het Westen hebben ver boven onze stand geleefd en onze valuta’s zijn enorm overgewaardeerd. We hebben dit kunnen doen door twee mechanismen:

Het eerste is de (internationale) reservestatus van de dollar en de semi-reservestatus van de euro, die het Westen in staat stelden digitaal geld te exporteren en er goederen voor terug te krijgen. Dit heeft het Westen een enorme financiële macht gegeven en het in staat gesteld als een parasiet op de wereldeconomie te functioneren. We hebben veel goederen gratis gekregen, om het zacht uit te drukken.

Het tweede vervalsingsmechanisme is de toename van de schulden tot een niveau waarop we in wezen alles wat we bezitten, inclusief onze huizen en landerijen, hebben verpand om onze levensstandaard op peil te houden. We bezitten nu niets meer wanneer de schuld is afgetrokken. De schuld is al lang niet meer te betalen – veel te hoog om er rente over te kunnen betalen – wat verklaart waarom de rente in het Westen in de buurt van nul ligt. Elke verhoging zou de schuld onbetaalbaar maken en we zouden allemaal in één dag formeel failliet gaan.

Daar komt nog bij dat de vervalsing kunstmatig sterke valuta’s in het Westen heeft gecreëerd, waardoor hun koopkracht voor goederen die in niet-westerse valuta’s worden geprijsd, is toegenomen. Deze mechanismen hebben het Westen ook in staat gesteld om opgeblazen en disfunctionele diensteneconomieën te runnen waar de inefficiënties onvoorstelbaar zijn. Wij hebben reusachtige groepen mensen in onze economieën die niet alleen geen waarde creëren, maar ook systematisch waarde vernietigen. Wat de levensstandaard van het Westen nu in stand houdt, is een kleine minderheid van productieve mensen, een voortdurende toename van schulden en parasitisme op de rest van de wereld.

De mensen die al deze leningen bezitten, bezitten in feite alles wat wij denken te bezitten. Wij in het Westen bezitten op dit moment niets – we denken alleen van wel. Maar wie zijn onze echte eigenaars? We weten min of meer wie ze zijn, omdat ze elk jaar bijeenkomen op het Economisch Wereldforum in Davos, samen met de westerse politieke elites die zij toevallig ook bezitten.

Het is duidelijk dat onze eigenaars zich steeds meer zorgen zijn gaan maken, en hun zorgen zijn toegenomen in sync me de toenemende druk van het Westen op de rest van de wereld, met name de Onafhankelijken. Tijdens de laatste bijeenkomst in Davos was de stemming somber en paniekerig tegelijk, vergelijkbaar met de paniek onder de westerse politieke elites toen het isolement van Rusland mislukte.

Wat staat er te gebeuren?

De paniek van onze eigenaars en hun politici is begrijpelijk omdat we aan het eind van de lijn zijn gekomen. We kunnen onze levensstandaard niet langer handhaven door schuldgroei en parasitisme. De schuld reikt verder dan wat wij als onderpand bezitten en onze munteenheden staan op het punt waardeloos te worden. We zullen niet langer gratis spullen kunnen krijgen van de rest van de wereld, of onze schuld kunnen terugbetalen – laat staan er rente over betalen. Het hele Westen staat op het punt failliet te gaan en onze levensstandaard zal met een enorm percentage dalen. Dit is wat onze eigenaren in paniek heeft gebracht en zij zien slechts twee scenario’s:

  • In het eerste scenario verklaren de meeste landen in het Westen, en alles en iedereen daarbinnen, zich failliet en wissen de schulden uit door een dictaat – waartoe soevereine staten in staat zijn. Dit zal ook de rijkdom en politieke macht van onze eigenaars uitwissen.
  • In het tweede scenario nemen onze eigenaars tijdens het faillissement het onderpand over. Het onderpand zijn wijzelf en alles wat we bezitten.

Je hoeft geen genie te zijn om uit te vinden welk scenario is gekozen. Het plan voor het tweede scenario is klaar en wordt op dit moment uitgevoerd. Het heet ‘The Great Reset’ en is opgesteld door de mensen achter het World Economic Forum. Dit plan is geen geheim en kan tot op zekere hoogte worden onderzocht op de website van het WEF.

De Grote Reset is een mechanisme voor de inbeslagname van alle onderpand voor schulden, waaronder uw bezittingen, de bezittingen van uw stad of gemeente, de bezittingen van uw staat, en de meeste bedrijfsbezittingen die nog niet in handen zijn van onze eigenaars.

Dit inbeslagname mechanisme heeft verschillende componenten, maar de belangrijkste zijn de volgende vier:

  • Afschaffing van soevereiniteit: Een soeverein (onafhankelijk) land is een gevaarlijk land, omdat het ervoor kan kiezen zijn schuld niet af te lossen. Het afnemen van soevereiniteit is een prioriteit geweest voor onze eigenaars en er zijn verschillende regelingen geprobeerd, zoals het Transatlantisch Handels- en Investeringspartnerschap en het Trans-Pacifisch Partnerschap. Het meest succesvolle plan is ongetwijfeld de Europese Unie zelf.
  • Het terugschroeven van de economie: De westerse economie (en ook de wereldeconomie) moet met een zeer aanzienlijk percentage naar beneden worden bijgesteld. Dit afstemmen is nodig omdat de westerse economie nu massaal vervalst is en moet worden teruggebracht tot haar werkelijke niveau – dat de helft kan zijn van wat zij nu is – of minder. De langzame afbouw heeft ook tot doel een plotselinge crash te voorkomen die massale sociale onrust zou veroorzaken, wat een bedreiging zou zijn voor onze eigenaars. Een gecontroleerde neergang is daarom te verkiezen boven een ongecontroleerde crash. Deze gecontroleerde neergang vindt reeds plaats en is reeds geruime tijd aan de gang. Er zijn vele voorbeelden te noemen van deze takedown, waaronder het energiebeleid van de EU en de VS dat is ontworpen om de westerse economie te saboteren, en de overduidelijke pogingen tot vraagvernietiging tijdens en na de epidemie, inclusief de tamelijk bizarre logistieke problemen die plotseling uit het niets kwamen.
  • Asset harvesting (je zult niets bezitten en ‘gelukkig’ zijn): Alle activa die kunnen worden beschouwd als onderpand voor onze particuliere en collectieve/publieke schuld zullen worden overgenomen. Dit is een duidelijk omschreven doel van de Grote Reset, maar het is minder duidelijk hoe dit zou worden uitgevoerd. Totale controle over de westerse regeringen (en eigenlijk alle regeringen) lijkt hiervoor noodzakelijk. Die voorwaarde is dichterbij dan men zou denken, want de meeste westerse regeringen lijken op dit moment loyaal te zijn aan Davos. Het proces zal worden verkocht als een noodzakelijke sociale herstructurering vanwege een economische crisis en de opwarming van de aarde en zal resulteren in een enorme daling van de levensstandaard voor gewone mensen, maar niet voor de elites.
  • Onderdrukking: Een groot aantal mensen zal dit niet leuk vinden en een opstand is een waarschijnlijke reactie, zelfs als de afbraak geleidelijk gebeurt. Om dit te voorkomen wordt een sociaal controlemechanisme ingevoerd dat persoonlijke vrijheid, de vrijheid van meningsuiting en privacy zal uitwissen. Het zal ook een absolute afhankelijkheid van het individu van de staat creëren. Dit moet gebeuren voordat de economische takedown kan worden voltooid, anders zal er een revolutie uitbreken. Dit mechanisme wordt in het Westen al enthousiast toegepast, zoals iedereen met ogen en oren kan zien.

Rusland, China en andere Onafhankelijken

Hoe spelen Rusland en China, en de oorlog in Oekraïne, een rol in dit alles? Waarom al die druk van het Westen door de jaren heen en waarom nu al die paniek? Een deel van de reden voor de druk op de Onafhankelijken, met name Rusland en China, is eenvoudigweg dat zij zich hebben verzet tegen de westerse hegemonie. Dat is genoeg om op de stoute lijst van het Westen te belanden. Maar waarom is de druk de laatste jaren toegenomen?

De reden is dat Rusland en China niet kunnen worden onderworpen door middel van een faillissement en het oogsten van hun activa. Zij hebben niet veel schulden in westerse valuta, wat betekent dat de mensen die het Westen bezitten door middel van schulden, Rusland en China momenteel niet bezitten (zoals zij het Westen en de met schulden overladen “derde wereld” bezitten) en hen niet kunnen verwerven door middel van schulden. De enige manier om ze te verwerven is door middel van regimeverandering. Hun regeringen moeten op alle mogelijke manieren worden verzwakt, met inbegrip van economische sancties en indien nodig militaire middelen – vandaar het gebruik van Oekraïne als stormram voor Rusland en Taiwan voor China.

De onderwerping van Rusland en China is een existentiële kwestie voor onze eigenaars in Davos, want als zij de westerse economie neerhalen, moet al het andere ook neerhalen. Als de westerse economie ten onder gaat en een groot economisch blok niet deelneemt aan de ondergang, zal dat een ramp zijn voor het Westen. Het nieuwe blok zal een enorme economische macht verwerven, en mogelijk een soort unipolaire hegemonie, terwijl het Westen afglijdt naar een feodale donkere tijd en irrelevantie. Daarom moet de hele wereld ten onder gaan, wil de Grote Reset werken. Rusland en China moeten met alle middelen worden onderworpen, evenals India en andere koppige naties.

Dit is wat de situatie waarin we ons nu bevinden heeft aangewakkerd en de voortzetting van de Derde Wereldoorlog zal aanwakkeren. De westerse eigenaren-elites voeren oorlog om hun rijkdom en macht te behouden. Iedereen die zich verzet moet worden onderworpen, zodat die het Westen kunnen volgen in de geplande Grote Reset Donkere Tijd.

De reden voor de huidige paniek onder de westerse elites is dat het Oekraïne-project niet verloopt zoals gepland. In plaats van dat Rusland bloedt op het slagveld, zijn het Oekraïne en het Westen die bloeden. In plaats van dat de Russische economie instort en Poetin wordt vervangen door een leider die met Davos instemt, is het de economie van het Westen die instort. In plaats van Rusland te isoleren, is het het Westen dat steeds meer geïsoleerd raakt. Het is een feit dat het niet werkt, en als klap op de vuurpijl heeft Europa de Russen de middelen en het motief gegeven om de Europese economie te vernietigen door de industrie gedeeltelijk stil te leggen. Zonder Russische hulpbronnen is er geen Europese industrie, en zonder industrie zijn er geen belastingen voor het betalen van werkloosheidsuitkeringen, pensioenen, alle vluchtelingen, en zo’n beetje alles wat de Europese samenlevingen bij elkaar houdt. De Russen hebben nu de mogelijkheid om een ongecontroleerde crash in Europa te veroorzaken, hetgeen niet is wat Davos van plan was. Een ongecontroleerde crash zou de hoofden van Davos kunnen doen rollen, letterlijk, en dat veroorzaakt angst en paniek in elitekringen. De enige oplossing voor hen is verder te gaan met de Derde Wereldoorlog en er het beste van te hopen.

Wat te doen?

De Grote Reset van de wereldeconomie is de directe oorzaak van Wereldoorlog 3 – aangenomen dat dat aan de gang is. Wat kan hieraan gedaan worden? Vanuit het Westen kan er weinig worden gedaan. De enige manier is om Davos op de een of andere manier uit de afrekening te halen, maar dat zal waarschijnlijk niet gebeuren om twee redenen: De eerste reden is dat de grote Davos-hervormers te zeer verweven zijn met de westerse economie en politiek. Davos is als een octopus met zijn armen en zuigers binnen de elitekringen, media en regering van elk land. Zij zijn te diep geworteld om gemakkelijk verwijderd te kunnen worden. De tweede reden is dat de westerse bevolking te gehersenspoeld en te onwetend is. Het niveau van hun hersenspoeling is zodanig dat een groot deel van hen eigenlijk arm wil worden – hoewel ze het woord ‘groen’ gebruiken voor ‘arm’ omdat dat beter klinkt. Er zijn echter aanwijzingen dat er binnen de westerse elites verdeeldheid kan ontstaan. Sommigen van hen, met name in de VS, verzetten zich wellicht tegen de in met name in Europa ontworpen Grote Reset – maar of dit verzet reëel of effectief is, valt nog te bezien.

Buiten het Westen zijn er echter bepaalde maatregelen die genomen kunnen en moeten worden. Sommige van die maatregelen zijn drastisch en sommige ervan worden op dit moment genomen. Tot die maatregelen behoren onder meer de volgende:

  • De Onafhankelijken, aangevoerd door Rusland, China en India, moeten een blok vormen om zich te isoleren van het radioactieve Westen. Dit isolement moet niet alleen economisch zijn, maar ook politiek en sociaal. Hun economische systemen moeten worden losgekoppeld van het Westen en autonoom worden gemaakt. Hun cultuur en geschiedenis moeten worden verdedigd tegen westerse invloeden en revisionisme. Dit proces lijkt aan de gang te zijn.
  • De Onafhankelijken moeten onmiddellijk alle door het Westen gesteunde instellingen en NGO’s in hun landen verbieden, ongeacht of zij door westerse staten of individuen worden gesponsord. Verder moeten zij alle media verbieden die door het Westen worden gesponsord en elke school en universiteit ontdoen van westerse sponsoring en invloed.
  • Zij moeten alle internationale instellingen tot en met de Verenigde Naties verlaten, omdat alle internationale organen door het Westen worden gecontroleerd. Zij moeten deze vervangen door nieuwe instellingen binnen hun eigen blok.
  • Zij moeten op een bepaald moment de dollar en de euro tot non grata valuta verklaren. Dat betekent dat zij alle schulden die in deze valuta’s luiden in gebreke moeten stellen, maar geen andere schulden. Dit zal waarschijnlijk in een later stadium gebeuren, maar het is onvermijdelijk.

Dit zal een situatie creëren waarin het Westen in de duisternis zal afdalen zonder anderen mee naar beneden te trekken – als we erin slagen aan het nucleaire vuur te ontsnappen.