Bron: telesurenglish 8 mei 2021 ~~~

Ook de Peruaanse munt, de Sol, daalde 2,4% ten opzichte van de dollar, volgens lokale media.

De beurs van Lima, gevestigd in de hoofdstad van Peru, leed deze maandag onder een duik in haar leidende indicatoren te midden van onzekerheid onder beleggers gezien de smalle marge die de twee presidentskandidaten scheidt na de tweede ronde van de verkiezingen die op zondag werden gehouden.

Om 10.24 uur daalde de S&P/BVL Peru General indicator, de meest representatieve voor de beurs, met 6,14 %. Tegelijkertijd verloor de S&P/BVL Peru Selective index, die de prestaties van de grootste en meest liquide bedrijven wil meten, 6,02 %.

De beursactiviteiten werden gedurende 15 minuten onderbroken tijdens de duikeling.

“De beurs van Lima is vandaag meer dan 7% gedaald!”

De aandelen die het meest te lijden hadden onder deze daling waren die van de financiële sector, die met 8,92% daalde, en de industriële sector, met 8,32%. Ook de consumenten-, mijnbouw- en bouwsector daalden.

Peruanen wereldwijd wachten op de definitieve resultaten van de presidentsverkiezingen van zondag. Peru Libre-kandidaat Pedro Castillo is Fuerza Popular Keiko Fujimori maandagmorgen een tiende procentpunt voorgebleven met meer dan 5% van het totaal aantal stemmen dat nog geteld moet worden.

Topfoto: De beurs van Lima kelderde maandag bijna 7% door twijfels na de tweede verkiezingsronde. | Foto: Twitter/@Agencia_Andina
7 juni 2021