Bron: english.almayadeen 9 september 2023 ~~~

Voormalig CIA-analist Larry Johnson beweert dat Bakhmut het “laatste grote conflict” was waaraan het Oekraïense leger deelnam, omdat de VS “de Russische verdedigingstactieken niet begrijpt”.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken kondigde het meest recente militaire pakket van meer dan 1 miljard dollar voor Oekraïne aan tijdens een onaangekondigd bezoek aan Kiev en zei dat de VS “goede vooruitgang” zag in het tegenoffensief, maar die bewering was van korte duur.

In een interview met rechter Andrew Napolitano op zijn podcast Judging Freedom zei voormalig CIA-analist Larry Johnson dat hij ervan overtuigd is dat de VS ronduit liegt over de mislukking van het Oekraïense tegenoffensief.

“Tony, kijk naar een kaart en kijk naar de vooruitgang die Oekraïne niet heeft geboekt”, zei hij.

Tijdens zijn bezoek zei Blinken trots dat het Oekraïense leger “echte vooruitgang” heeft geboekt in zijn tegenoffensief in de “laatste paar weken”, en hij voegde eraan toe dat de beoordeling van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky van de ontwikkelingen “overeenkomt met de onze”.

“Rusland is gestaag naar het [westen] opgeschoven,” voegde Johnson eraan toe, waarbij hij opmerkte dat het conflict van Bakhmut in mei het “laatste grote conflict” was waaraan het Oekraïense leger deelnam. “Ze [de VS] begrijpen de Russische verdedigingstactieken niet,” voegde hij eraan toe.

De eerste fase van rouw: ontkenning

De voormalige topanalist van de Amerikaanse inlichtingendiensten, Ray McGovern die aan de podcast deelnam, zei dat “Amerikanen zijn beetgenomen” en voegde eraan toe dat “miljarden geld naar Oekraïne zijn gegaan, waarvan een groot deel is weggesluisd.

Hij zei dat de VS aan het “verliezen” was in de proxy-oorlog tegen Rusland in Oekraïne.

Hooggeplaatste leden van de Amerikaanse inlichtingendiensten blijven zichzelf, hun collega’s, de pers en het publiek echter “voor de gek houden” met betrekking tot de werkelijke ontwikkelingen ter plaatse, aldus Johnson, die zei dat ze de realiteit blijven ontkennen dat Oekraïne te kampen heeft met een “tekort aan munitie, een tekort aan mankracht en problemen om mensen te werven”.

Toch werden Blinkens opmerkingen over het succes van het Oekraïense tegenoffensief als valse beweringen afgedaan door een hoge ambtenaar van het regionale bestuur van Zaporizja, Vladimir Rogov.

Dit komt nadat de Amerikaanse ambassadeur en plaatsvervangend vertegenwoordiger voor Speciale Politieke Zaken bij de Verenigde Naties, Robert Wood, vrijdag de nijpende situatie in Oekraïne onderstreepte, waarbij hij benadrukte dat deze niet verbeterde en opriep tot aanhoudende druk op Rusland om zijn troepen uit de regio terug te trekken.

Alleen al in de maand juli verloor Oekraïne 20.824 soldaten en 2.227 militaire uitrustingsstukken tijdens gevechten, volgens de Russische minister van Defensie Sergei Shoigu, die eraan toevoegde dat Oekraïne van 26-27 juli 400 soldaten en 63 stuks militaire uitrusting verloor in de richting van Orikhove, en dat de troepen van Kiev er niet in slaagden door de Russische verdedigingslinies te breken.

De militaire functionaris wees er verder op dat als gevolg van het mislukte tegenoffensief het regime in Kiev zijn toevlucht heeft genomen tot strategieën van terreuroperaties op de civiele infrastructuur in Rusland.

Topfoto: US Secretary of State Antony Blinken meeting with Ukrainian President Volodymyr Zelensky in Kiev on September 6, 2023