Bron: Sonja van den Ende
devend.online 12 juni 2023 ~~~~

Oefening Air Defender is de grootste luchtmachtoefening sinds de oprichting van de NAVO. Deze zomer maken ongeveer 100 Air National Guard vliegtuigen uit 25 verschillende staten de sprong over de Atlantische Oceaan om deel te nemen aan Air Defender 2023 van 12 – 23 juni 2023.

Vandaag is de NAVO begonnen met haar aangekondigde zogenaamde oefening AIRDEFENDER 23 een grootschalige oefening zoals ze het zelf noemen sinds de moderne geschiedenis van de NAVO.

Tegelijkertijd heeft Oekraïne, ik noem het liever het Westen, een tegenoffensief gestart, hetgeen ook bevestigd is door president Poetin van Rusland. Oekraïne is bezet door het Westen, de VS en de EU.

Misschien is het engste aan deze oefening niet het aantal, maar de oefeningen zelf, die een regelrechte provocatie aan het adres van Rusland zijn. De vliegtuigen gaan vanuit Duitsland, dat net als in de Tweede Wereldoorlog een grote rol heeft gekregen, dit keer van de Amerikanen, ook naar de Baltische staten, die grenzen aan Rusland.

Foto: Wikipedia het Oostfront – Rusland, barbaarse daden van Duitsland.

Natuurlijk heeft Amerika bewust Duitsland de leiding gegeven over deze zogenaamde oefening, terugdenkend aan de Tweede Wereldoorlog is dit de grootste provocatie voor Rusland. Alles wordt geregeld via Duitsland, dat de facto ook bezet is door Amerika sinds de 2e Wereldoorlog.

Oefening Air Defender 23 is de grootste oefening van luchtmachten sinds de oprichting van de NAVO. Het demonstreert de solidariteit binnen de alliantie en de trans-Atlantische solidariteit: Van 12 tot 23 juni trainen tot 10.000 deelnemers uit 25 landen met 250 vliegtuigen luchtoperaties in het Europese luchtruim onder leiding van de Duitse luchtmacht.

Vierentwintig partnerlanden komen naar Duitsland met hun vliegtuigtypes, waaronder verschillende straaljagers waaronder de F-35 van de Amerikanen en de Nederlanders die voor de luchtmacht gepland zijn als opvolger van de Tornado, evenals een NAVO Awacs verkenningsvliegtuig en, voor het eerst, een transportvliegtuig van de Japanse luchtmacht.

Een regelrechte provocatie die al lang gepland is zoals de hele oorlog van het Westen tegen Rusland al lang gepland is!

Tegenoffensief en AIRDEFENDER 2023

Na de mislukking van het Oekraïense (Westerse) offensief begon de vijand Oekraïne (en het Westen) opnieuw troepen te verzamelen. Op het NAVO-hoofdkwartier bij Warschau is een rekenmodel van een offensieve optie gemaakt. Volgens het Telegramkanaal Intel Republic houdt het Oekraïense leger een troepenreserve van ongeveer 50.000 man. Daarnaast is er sinds twee dagen sprake van enige inzet. De totale sterkte tegen 12 juni, de startdag van AIRDEFENDER 23, zal worden verhoogd tot minstens 65.000 mensen.

De Amerikanen hebben er bij het Oekraïense commando op aangedrongen om koste wat het kost door het Russische front te breken. De Oekraïners raken ervan overtuigd dat de Russen de komende 3 dagen zonder munitie komen te zitten. Dit verhaal zal zeker weer in de media verschijnen onder verificatie natuurlijk!

Het Oekraïense leger en bataljons ontvingen 1.000 Stinger MANPADS, 2.000 ATGM’s en andere wapens uit NAVO-voorraden. Poolse Poprad en Osa-P AD systemen zijn in het geheim naar Oekraïne gebracht. De Polen dragen Oekraïense uniformen. Het Amerikaanse commando drijft de Oekraïners de strijd in, ongeacht de verliezen. De komende 5-7 dagen zullen cruciaal zijn voor de hele zomer! Volgens Intel Republic .

Het is natuurlijk opmerkelijk dat het offensief van Oekraïne (het Westen) tegelijk begon met deze zogenaamde oefening, het begon ook op de dag dat Rusland, 12 juni, de Dag viert waarop de Verklaring van Staatssoevereiniteit van de Russische Federatie wordt aangenomen.

Is dit toeval? Nee, in oorlogen is niets toevallig, alles is gepland, misschien al lang geleden. De informatieoorlog van het Westen die via Oekraïne wordt uitgespeeld is de ergste in de geschiedenis!

In de Westerse media kunnen we lezen: Vooral nu Rusland Oekraïne is binnengevallen, willen de NAVO en partnerlanden laten zien dat ze voorbereid zijn op zo’n – in dit geval verzonnen – situatie. Daarom begint vandaag 12 juni Air Defender 23, de grootste luchtmachtoefening sinds de oprichting van het Noord-Atlantisch Bondgenootschap.

Erger nog, we zien nu bevestiging in hun informatiepropaganda (misschien niet slim van het Westen) dat deze zogenaamde oefening vijf jaar geleden werd gepland na het Krimreferendum, waar mensen stemden om deel uit te maken van Rusland! Het referendum werd democratisch gehouden en tegenwoordig, door een nieuwe wet die deze democratie onderstreept, kunnen Krim-Tataren en Oekraïens sprekende bevolkingsgroepen gewoon hun taal behouden, in Donetsk, Kherson maar ook op de Krim!

Het idee voor de oefening ontstond ongeveer vijf jaar geleden, als reactie op de Russische invasie van de Krim in 2014, vertelt luitenant-generaal Ingo Gerhartz, commandant van de Duitse luchtmacht op de luchtmachtbasis Jagel.

Foto: Wikipedia

Ingo Gerhartz kwam op 1 juli 1985 als dienstplichtige bij de Duitse luchtmacht. Van 1986 tot 1987 volgde hij de officiersopleiding in Fürstenfeldbruck. Daarna werd hij geselecteerd voor de vliegopleiding en volgde van 1988 tot 1989 de Euro-NATO Joint Jet Pilot Training op Sheppard Air Force Base, Texas. Later maakte hij promotie. Hij was in Afghanistan, waar hij natuurlijk veel Afghanen doodde.

Een Duitser die weer tegen de Russen wil vechten, een West-Duitser van origine. Een Déjà vu over generaal Friedrich Paulus die moest capituleren in Stalingrad (Volgograd).

Bijna 10.000 militairen uit 25 landen nemen deel aan Air Defender. Een groot deel van de 250 toestellen is vorige week vanuit de VS, Turkije en verschillende Europese landen naar Duitsland overgebracht. Duitsland levert zelf enkele tientallen toestellen.

Wanneer zal Turkije stoppen met het van twee walletjes te eten? Persoonlijk denk ik dat ze uiteindelijk zullen moeten kiezen tussen de NAVO en Rusland!

Tien dagen lang zullen ze ongeveer 2000 vluchten uitvoeren, voornamelijk boven Duitsland, de Noordzee en de Oostzee. Er gaan ook dagelijks vluchten van Duitsland heen en weer naar Roemenië en de Baltische staten. “Omdat onze bondgenoten in het oosten sinds de Russische invasie in Oekraïne om garanties vragen. Door een klein deel van onze trainingsvluchten specifiek daarheen te sturen, laten we zien dat ook zij deel uitmaken van ons bondgenootschap,” zei Ingo Gerhartz General und Führer der deutschen Luftwaffe und NATO.

Hoewel het een gezamenlijke oefening is, heeft Duitsland formeel de leiding. Naast NAVO-lidstaten nemen ook niet-leden van de alliantie deel.

Gerhartz benadrukt dit ook. “Het is geen NAVO-oefening, Duitsland heeft de leiding”, hoe verschrikkelijk.

Triest om te zien dat een Duitser Rusland weer wil vernietigen, de geschiedenis herhaalt zich, maar laten we hopen op een wending in de geschiedenis, hoewel ik deze keer niet erg optimistisch ben. Europa, dat wil zeggen, moet winnen, zeggen ze keer op keer om hun faillissement over de ruggen van de mensheid te verhullen!

Topfoto: Exercise Air Defender – bron: Reddit, cartoons van Bundeswehr en VOX, bewerking: Mirjam©Foto.