Bron:: Rodney Atkinsonon  
freenations.net 24 augustus 2023 ~~~

Zelfs de fanatieke neocon oorlogszuchtige BBC heeft een artikel waarin staat dat Oekraïne “mannen tekort komt”. Jonge mannen en ouderen zijn al lang van de straat geronseld om in het leger te gaan. De laatste arrestatie van recruteringspersoneel van het leger door Zelensky is een poging om de dienstplicht op te voeren en het kopen van vrijstelling van dienstplicht te voorkomen ($7.500 is blijkbaar de standaardprijs! – ongeveer 18 maanden loon voor de gemiddelde verdiener).

De Oekraïners hebben nu begrepen, nu de begraafplaatsen zich uitbreiden en er nieuwe worden aangelegd, wat de doorzienden al 20 jaar weten – dat Oekraïne is overgenomen door het Westen, dat de verkiezingen onderuit zijn gehaald, de leiders zijn verwijderd en het leger is uitgebreid tot de grootste van Europa – dit alles om te worden gebruikt als stormram tegen de Russen (waarvan er miljoenen in Oost-Oekraïne wonen en die al 9 jaar sterven onder de beschietingen van Kiev).

The European Conservative onthulde dat een overweldigende meerderheid van de Oekraïners de EU en de NAVO wantrouwt, met 71% van de respondenten die zeggen dat de NAVO en de EU alleen uit eigenbelang handelen en Oekraïne gewoon voor hun eigen doeleinden gebruiken. Oekraïne is inderdaad zowel een stormram voor de Amerikaanse neocon en zakelijke/agrarische/defensie-industrie belangen, en een platform voor het sturen van Oekraïners om te vechten, met de acteur Zelensky als meest prominente podiumspeler.

De meest recente voorstelling is het rampzalige “tegenoffensief” waarbij zo’n 40.000 troepen zijn gedood of gewond en dat geleidelijk overgaat in een Russisch offensief, vooral in het gebied rond Charkov. Een CIA-bron vertelde de Amerikaanse onderzoeksjournalist Seymour Hersh dat het slecht voorbereide tegenoffensief “een show was, opgevoerd door Zelensky” en dat de CIA Blinken had gewaarschuwd voor een mogelijke mislukking.

Het afgrijselijke moreel van de slecht getrainde Oekraïners, variërend van tieners tot 60-jarigen, is al lange tijd bekend: troepen weigerden op te rukken en keerden zich zelfs tegen hun commandanten. Dit bevel van het Oekraïense Ministerie van Defensie waarschuwt dat gemobiliseerde manschappen niet onmiddellijk munitie moeten krijgen omdat ze anders zelfmoord plegen.

Balitsky, de Russische plaatsvervangende regionale gouverneur van de regio Zaporozhye, die het lage moreel en de psychologische toestand van de soldaten aanhaalde, beweerde dat twee Oekraïense luchtmobiele bataljons hadden geweigerd om een offensief te beginnen.

“Het gaat om ongeveer 500 soldaten. Ze zijn het beu om getuige te zijn van het verlies van hun kameraden en zijn niet bereid om louter als kanonnenvoer te dienen”.

De kop in The American Conservative luidt: “Make Peace, You Fools!”. Eronder: “De proxy-oorlog van Amerika tegen Rusland heeft Oekraïne veranderd in een kerkhof. Zoals bij alle rampzalige ondernemingen van de VS in het buitenland duurt het lang voordat de Amerikaanse politieke klasse de gevechtshandelingen op de kaart kan vinden, laat staan hoeveel doden er vallen.

Als de Oekraïners enig succes hebben, dan is het in het zuiden in het gebied ten zuiden van Orekhov waar ze vooruitgang hebben geboekt richting Rabotino, maar zelfs daar kunnen de dorpen die ze hebben veroverd niet worden bezet omdat ze onder zwaar Russisch vuur liggen. En Rabotino ligt mijlenver van de eerste Russische verdedigingslinie.

In dit gebied hebben de Oekraïense strijdkrachten hun laatste reserves gestuurd, de in het westen getrainde 82e luchtaanvalsbrigade, uitgerust met Challenger-tanks en Duitse Marder infanteriegevechtsvoertuigen. Ze hebben zware verliezen geleden en zijn niet in staat geweest Rabotino in te nemen.

Evacuatie wordt mobilisatie

De Russische opmars in de regio Charkov is indrukwekkend en de grote stad Koepiansk wordt aangevallen. Meer dan 60 nederzettingen in de regio Charkiv worden geëvacueerd.

De wanhoop van het Oekraïense regime om meer dienstplichtigen te vinden ter vervanging van het verschrikkelijke aantal doden en gewonden in de frontlinies blijkt uit het feit dat de evacuatie op cynische wijze wordt gebruikt om de geëvacueerde mannen gevangen te nemen en te mobiliseren:

Met name mannen mogen niet mee in de evacuatiebussen, ongeacht hun leeftijd en gezondheidstoestand. Bovendien zijn verschillende mannen, nadat ze afscheid hadden genomen van hun familie en vrienden, al naar een medische commissie gebracht om gemobiliseerd te worden in het AFU (Oekraïense leger).

Nog zo’n list om rekruten te werven: zoals het houden van een lezing in een bepaald gebied over “hoe de mobilisatie te vermijden”, wat een val bleek te zijn. Degenen die kwamen opdagen werden onmiddellijk opgeroepen!

Oekraïense nazi-troepen ontspannen zich.

Zelensky heeft een video geüpload naar zijn Telegram kanaal waarop te zien is hoe hij de oprichter van het Azov Bataljon Andriy Biletsky ontmoet, die officieel beweert “de blanke rassen van de wereld te leiden in een laatste kruistocht…tegen de door Semieten geleide Untermenschen”. Natuurlijk heeft die idiote Biden het te druk met Republikeinen “blanke supremacisten” te noemen om op te merken dat hij werkelijke Nazi supremacisten in Oekraïne bewapent en traint!

De terugkeer van het Nazi Azov bataljon naar de frontlinies werd aangekondigd. Hier zijn enkele van de bondgenoten van het Westen die zich ontspannen! Het is opvallend dat het aantal westerse ontkenningen van het wijdverspreide nazisme in de Oekraïense samenleving is afgenomen – omdat het gewoonweg niet te ontkennen valt: