Bron: Redactioneel,
strategic cultuur, 4 augustus 2023 ~~~~

Dit bloedbad is een obsceniteit, een enorme imperiale misdaad, zonder enige inspanning van de Amerikaanse en Europese leiders om vrede te bewerkstelligen.

Nieuwe cijfers geven aan dat het Oekraïense militaire dodental na 500 dagen conflict minstens 400.000 bedraagt. Het werkelijke aantal kan zelfs meer dan 500.000 bedragen. Dit is veel meer dan eerder werd geschat, wat al verschrikkelijk was. Toch blijft Washington het mislukte tegenoffensief incoherent doordrukken tot de “laatste Oekraïner”.

Dit bloedbad is een obsceniteit, een enorme imperiale misdaad, zonder enige inspanning van de Amerikaanse en Europese leiders om vrede te bewerkstelligen. Grof gezegd is oorlog een zwendel en verdienen de oorlogsstokers er een zakcentje aan.

Het is dan ook geen verrassing dat de werkelijke aantallen slachtoffers onder het leger van het Kiev-regime een goed bewaard geheim zijn. De NAVO-sponsors houden ook hun mond over de gruwelijke verliezen, omdat ze daarmee zouden toegeven dat hun proxyoorlog tegen Rusland jammerlijk is mislukt en dat zou een enorme politieke tegenreactie van het Westerse publiek tot gevolg hebben. Daarin ligt een duivelse Catch-22.

Ondanks alle inspanningen om het bloedbad te verbergen, schatten verschillende onafhankelijke waarnemers tot voor kort het dodental voor de Oekraïense strijdkrachten op ongeveer 250.000 tot 300.000 sinds het conflict uitbrak op 24 februari 2022. Het aantal Russische militaire slachtoffers wordt geschat op ongeveer 10 procent van het aantal Oekraïense slachtoffers.

Nieuwe gegevens van deze week wijzen er echter op dat de verliezen voor het door de NAVO gesteunde regime in Kiev veel groter zijn.

Satellietbeelden aangehaald in Telegram, op het kanaal van Intel Republic, van pas gegraven begraafplaatsen op Oekraïens grondgebied suggereren dat minstens 400.000 militairen zijn omgekomen in gevechten met Russische troepen. De graven veronderstellen individuele begraven lichamen. Daarnaast zijn de ontelbare doden die zijn weggevaagd op slagvelden of achtergelaten om weg te rotten door commandanten van het Kievse regime niet geregistreerd.

Een andere maatstaf is de grimmige berichtgeving deze week in de Amerikaanse media dat er 50.000 geamputeerden onder de Oekraïense soldaten zijn, volgens de levering van prothesen door Duitse fabrikanten. Extrapolatie van dat aantal slachtoffers bevestigt de veel hogere schatting van het aantal oorlogsslachtoffers.

In het licht van het aantal geamputeerden zijn er zelfs door de Amerikaanse media vergelijkingen gemaakt met het uitputtingsniveau tijdens de Eerste Wereldoorlog. Deze laatste is berucht vanwege de gruwelijke en zinloze slachting van mannen. De vergelijkingen zijn correct, maar de Amerikaanse media glijden er vreemd genoeg overheen zonder stil te staan bij die afschuw die het geweld zou moeten opwekken.

Als de gevechten in Oekraïne al eens een “vleesmolen” zijn genoemd, dan zou het correct zijn om het land eerder als een bloedbad te bestempelen.

Wat dit des te misdadiger en verachtelijker maakt, is dat het conflict en de doden voorkomen hadden kunnen worden.

Washington en zijn Europese NAVO-bondgenoten kozen ervoor om alle oproepen van Rusland te negeren om te onderhandelen over een politieke oplossing voor de lang gekoesterde strategische veiligheidszorgen van Moskou over de uitbreiding van de NAVO naar het oosten en de bewapening van het regime in Kiev. De diplomatieke inspanningen van Moskou werden in december 2021 afgewezen, twee maanden voordat de vijandelijkheden escaleerden.

Daarvoor ging de bewapening van het regime acht jaar door, nadat de door de CIA gesteunde staatsgreep in 2014 tegen een democratisch gekozen president was gepleegd. ( Dit maakt trouwens de Amerikaanse en Europese veroordelingen deze week van een militaire staatsgreep in de West-Afrikaanse natie Niger belachelijk. Wat een selectieve aandacht voor wettigheid!)

Sinds het conflict in Oekraïne afgelopen februari uitbrak, toen Rusland tussenbeide kwam om zijn vitale belangen te verdedigen, heeft het NAVO-blok het geweld doelbewust laten escaleren met meedogenloze wapenleveranties. Washington heeft tot 50 miljard dollar aan militaire steun gestuurd naar het regime in Kiev. Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk en andere NAVO-leden hebben eveneens eindeloze hoeveelheden wapens geleverd, variërend van tanks tot kruisraketten.

Bovendien heeft de Amerikaanse regering van president Joe Biden elke suggestie om te onderhandelen over de beëindiging van het conflict met Rusland afgewezen. De Europese leiders hebben slaafs de waanzin en criminaliteit van Washington gevolgd door elke diplomatieke oplossing te dwarsbomen.

Dit ondanks opiniepeilingen waaruit blijkt dat de meeste Amerikaanse en Europese burgers tegen de verdere bewapening van het regime in Kiev zijn. Veel mensen in het Westen en over de hele wereld zijn terecht geschokt door de slachting en het gevaar dat dit bloedvergieten uitmondt in een totale oorlog tussen kernmachten, wat ongetwijfeld catastrofaal zou zijn op wereldschaal.

De Amerikaanse en Europese media hebben de oorlog in Oekraïne gehypet met systematische leugens en onwaarheden. Zogenaamde nieuwsinformatie is schaamteloze oorlogspropaganda geworden door zelfverklaarde Pulitzerprijswinnende organen. De oorsprong van het conflict is verdraaid en de nazi-aard van het regime in Kiev is ijverig verborgen gehouden.

Oekraïne heeft nooit een kans gehad om te winnen van de veel superieure Russische strijdkrachten. Toch hebben de westerse media zich vanaf het begin overgegeven aan het waanidee dat de NAVO “de democratie verdedigde tegen Russische agressie” (een schaamteloze omkering van de werkelijkheid) en beweerden dat de NAVO-partij uiteindelijk zou winnen. Vervolgens propageerden de Westerse media de volgende illusie van een ” tij-veranderend tegenoffensief “.

Het is duidelijk dat het tegenoffensief dat de NAVO begin juni oorlogszuchtig lanceerde, een compleet fiasco is gebleken. De Russische verdediging rond de nieuw verworven gebieden in de Donbass en Zaporozhye regio is onkwetsbaar gebleken voor golf na golf aanvallen. De Oekraïense militaire verliezen worden geschat op ongeveer 43.000 alleen al in de afgelopen twee maanden.

De Verenigde Staten en hun NAVO-partners hebben het regime in Kiev aangezet tot een tegenoffensief dat suïcidaal is. Zonder luchtdekking en vertrouwend op infanterieaanvallen op zwaar bemijnd terrein, zijn de Oekraïners als kanonnenvoer in de strijd geworpen.

Nog schokkender is dat de Amerikaanse en Europese leiders wisten dat het Oekraïense tegenoffensief niet zou slagen. Rapporten in de New York Times en andere media hebben dat schuchter toegegeven.

De dreigende ramp voor de NAVO is kolossaal. Door deze ramp lijkt het debacle van de NAVO-nederlaag in Afghanistan, deze maand precies twee jaar geleden, achteraf gezien een picknick.

President Biden wil volgend jaar herkozen worden en het is onvermijdelijk dat het bloed van zijn handen druipt voor de barbarij in Oekraïne. De epische verschrikking – die roekeloos een nucleaire oorlog met Rusland in de hand heeft gewerkt – is een monumentale gruwel op het gebied van inlichtingen, politiek, militair en moreel voor Washington en zijn Europese vazallen.

Deze week onthulde de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken, Peter Szijjarto, dat tegenhangers van de Europese Unie botweg berekenen dat de oorlog in Oekraïne nog wel vier jaar kan duren. Nog eens vier jaar! En deze Europese leiders zijn bereid om het regime in Kiev te blijven steunen met tot wel 20 miljard euro aan extra fondsen vanwege hun onderdanigheid aan de imperialistische doelstellingen van Washington. Deze doelstellingen draaien allemaal om de confrontatie met Moskou om de tanende Amerikaanse hegemonie te ondersteunen. Hun irrationele russofobie speelt ook een snode rol.

Westerse regimes die geen verantwoording hoeven af te leggen aan hun bevolking zijn verantwoordelijk voor een historisch misdadige oorlog in Oekraïne. Biden en zijn Europese handlangers zitten in een duivels dilemma dat ze zelf hebben gecreëerd. Ze kunnen hun nederlaag voor de verwoesting en de dood niet toegeven en dus blijven ze er onsamenhangend op aandringen dat Oekraïne zich nog dieper in het bloedbad stort.

Als er enige gerechtigheid zou zijn, zou Biden niet binnenkort voor de kiezers moeten staan. Hij en zijn Westerse volgelingen, inclusief de media-organisaties, zouden vervolgd moeten worden voor oorlogsmisdaden.

Topfoto: © Foto: Publiek domein


Gerelaterd (berichten in dit archief):