Bron: Jeremy Kuzmarov 
covertactionmagazine 4 augustus 2023 ~~~ 

Geheime ontmoeting met Brits MI6 hoofd Richard Moore wijst erop dat Zelensky waarschijnlijk een Brits inlichtingenagent is.

In oktober 2020 had de Oekraïense president Volodymyr Zelensky tijdens een bezoek aan Londen een ontmoeting met Sir Richard Moore, het hoofd van de Britse inlichtingendienst MI6.

Sir Richard Moore [Bron: wikipedia.org].

Het gebruikelijke diplomatieke protocol is dat een bezoekend buitenlands staatshoofd een ontmoeting heeft met zijn ambtgenoot, in dit geval premier Boris Johnson.

Volgens Andriy Mishin, een voormalige medewerker van het Oekraïense Ministerie van Buitenlandse Zaken, betekende de ontmoeting dat Zelensky een professionele inlichtingenagent was en dat Moore zijn directe contactpersoon was, die hem vertelde wat hij moest doen.

Sinds het begin van de Speciale Militaire Operatie in Oekraïne, heeft Zelensky zichzelf omringd met Britse – niet Oekraïense – beveiligers. Op foto’s waren deze bewakers te zien met de Oekraïense vlag achterstevoren op hun uniform genaaid, iets waarvoor ze onder normale omstandigheden zouden worden doodgeschoten.

Toen hij in mei 2023 het Vaticaan bezocht, snauwde Zelensky paus Franciscus af door hem een artefact te geven met satanische afbeeldingen[1] en bracht hij het grootste deel van zijn tijd door met een Britse bisschop, Paul Gallagher. Aanwezig bij de ontmoeting was Sir Richard Moore, zijn vermeende contactpersoon.

Bisschop Paul Gallagher, met wie Zelensky veel langer sprak dan met de paus. [Bron: liverpoolecho.nl].

Agent Zelensky

Voormalig VN wapeninspecteur Scott Ritter heeft een nieuwe documentaire gemaakt, Agent Zelensky, waarin Zelensky’s relatie met Moore en MI6 in detail wordt beschreven.

Scott RitterScott Ritter [Bron: babello.com].

Deel I van de documentaire bevat een interview met J. Michael Springmann, een voormalig medewerker van het Ministerie van Buitenlandse Zaken op de Amerikaanse ambassade in Riyad, Saudi-Arabië, die verklaarde dat Zelensky’s opkomst naar de macht in Oekraïne het resultaat was van een “zorgvuldig geplande operatie door Westerse inlichtingendiensten”.

J. Michael Springmann [Bron: salem-news.com].

Na het winnen van de verkiezingen in april 2019 heeft Zelensky effectief het vuile werk van het Westen opgeknapt door een oorlog met Rusland te ontketenen en Oekraïners als kanonnenvoer te gebruiken in een poging om een soort Vietnam-achtige chaos te veroorzaken die de economie en de regering van Rusland zou ondermijnen.

Zelensky heeft zijn functie als agent van het Westen verder vervuld door a) wetten aan te nemen die Russen discrimineren; b) buitenlandse overname van Oekraïens land mogelijk te maken; en c) toe te staan dat het Wallstreet financieringsbedrijf Blackrock het Oekraïense economische beleid dicteert.

Volgens Ritter heeft Zelensky Oekraïne veranderd in een “experimentele speeltuin” voor nieuwe Amerikaanse en Westerse wapensystemen, neonazistische huurlingen en militair gerelateerd onderzoek in biolabs waarvan het bestaan werd toegegeven door topambtenaar Victoria Nuland van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Een recent artikel in Newsweek wijst erop dat de CIA wapens naar Oekraïne heeft verscheept met behulp van een “grijze vloot” van commerciële vliegtuigen die Midden- en Oost-Europa doorkruisen, personeel naar Oekraïne heeft gestuurd voor geheime missies en Oekraïners heeft geholpen met nieuwe wapens, en dat allemaal terwijl ze Polen gebruikten als clandestiene uitvalsbasis om hun operaties in het land te coördineren.

De CIA heeft bovendien nauw samengewerkt met de Oekraïense geheime dienst (SBU), die na Zelensky’s verbod op 12 politieke partijen een Phoenix-achtige campagne heeft gevoerd die tot in Rusland reikte en waarbij Zelensky’s tegenstanders gevangen zijn gezet, gemarteld en in sommige gevallen vermoord.

Oleg Novikov gearresteerd door de SBU omdat hij voor separatisme pleit. Hij is een van de vele politieke gevangenen in Oekraïne [Bron: thegrayzone.com].

Sinds de ineenstorting van de Sovjet-Unie is het doel van de VS en het VK om Oekraïne te gebruiken als een knuppel om Rusland te verslaan en te verzwakken en om Westerse macht te projecteren in Centraal-Azië, waarvan de controle lang werd gezien als de sleutel tot wereldheerschappij.

Tijdens vergaderingen over de vredesakkoorden van Minsk, die het conflict tussen Oekraïne en Rusland zouden hebben opgelost door een speciale status toe te kennen aan Donbas, lachte Zelensky Vladimir Poetin, die ermee had ingestemd om de akkoorden uit te voeren, in feite in het gezicht uit.

Sindsdien paradeert Zelensky arrogant in Westerse hoofdsteden en eist steeds meer wapens voor gebruik in de oorlog tegen Rusland die zijn eigen volk heeft gedecimeerd en tienduizenden doden heeft geëist.

Dienaar van het volk

De film van Ritter benadrukt hoe Zelensky in wezen een Mantsjoerijse kandidaat was wiens opkomst naar de macht werd gescript door zeer machtige mensen als in een Hollywoodfilm.

Van 2015 tot 2019 speelde Zelensky in het Oekraïense televisiedrama “Dienaar van het Volk”, waarin hij een leraar op een middelbare school speelde, Vasyl Petrovych Holoborodko, wiens monoloog tegen corruptie hem naar de roem en vervolgens het presidentschap van Oekraïne katapulteert.

Zelensky volgt het script – met “Dienaar van het volk”, zoals hij dat vandaag ook doet. [Bron: nytimes.com].

De Oekraïners geloofden dat ze in Zelensky een kopie van Holoborodko kozen.

Ze waren zich toen echter grotendeels niet bewust van Zelensky’s nauwe banden met de Oekraïense oligarch Ihor Kholomoisky, die de eigenaar was van Oekraïnes grootste olie- en gasbedrijf en bank en die Zelensky’s politieke opkomst financierde in ruil om uit de gevangenis te blijven.

Zelensky was betrokken bij frauduleuze financiële constructies met Kholomoisky die pas aan het licht kwamen met de publicatie van de Pandora Papers, die onthulden dat Zelensky 41 miljoen dollar overmaakte naar twee offshore bedrijven die hij bezat.

Ihor Kholomoisky met Zelensky in het presidentieel paleis van Oekraïne. [Bron: raamoprusland.ni].

Met deze off-shore rijkdom kon Zelensky naar verluidt een herenhuis van $34 miljoen kopen in Miami, een huis aan zee voor zijn ouders in Israël, een appartement van $3,8 miljoen in Londen tegenover het Sherlock Holmes Museum en badplaatsen in Georgië en de Krim.

Villa in Italië eigendom van een aan Zelensky gelieerd bedrijf. [Bron: forums.mixedmartialarts.com]

Tijdens zijn presidentscampagne in 2019 betaalde Zelensky 70.000 dollar aan een Amerikaans PR-bedrijf, Signal Group, om zijn imago op te poetsen met het karakter dat hij speelde in “Dienaar van het Volk”.

De campagne van Zelensky werd geleid door de Amerikaanse public relations-specialisten Andrew Mack, Stephen Krupin, een voormalige speechwriter voor Obama, en Shai Franklin.

Andrew Mack rechts. [Bron: mackcommunications.com].

Er waren parallellen tussen de campagne van Zelensky en de zorgvuldig gechoreografeerde campagne van Barack Obama in 2008, in die zin dat ook Obama door zijn handlangers werd gepresenteerd als een buitenstaander die de integriteit van de overheid zou herstellen.

Net als Zelensky was Obama in werkelijkheid een holle oplichter die loog over zijn familieachtergrond, nauwe banden had met de Amerikaanse inlichtingendienst en zijn campagnebeloften verraadde – in zijn geval door de War on Terror van Bush uit te breiden en trouw te zijn aan grote banken en financiële instellingen.

Zelensky is in veel opzichten de Obama van Oekraïne. [Bron: covertactionmagazine.com].

Zelensky’s campagnebelofte om de corruptie in Oekraïne te bestrijden werd als nep ontmaskerd toen zijn regering geld van COVID-hulpfondsen en fondsen voor kankeronderzoek wegsluisde naar een gigantische wegenbouwbobo.

Mykola Azarov, de voormalige premier van Oekraïne, zei dat “we dachten dat de systematische corruptie onder Porosjenko [Zelenski’s voorganger] niet erger kon worden, maar Zelenski overtrof hem; er zijn nu [helemaal] geen normen [en] geen principes [in de regering].”

Mykola Azarov [Bron: ibtimes.co.uk]

Tijdens de verkiezingscampagne van 2019 riep Zelensky op tot een staakt-het-vuren in de Donbas, die na de Maidancoup van 2014 vijf jaar lang was beschoten. Maar ook die belofte kwam Zelensky niet na en hij lokte de oorlog met Rusland uit, terwijl hij liet blijken dat hij graag wilde dat Oekraïne lid werd van de NAVO.

Volgens Ritter is Zelensky’s ambtstermijn als president van Oekraïne het sluitstuk van een decennialang plan van de VS en het VK om van Oekraïne een Russofobe samenleving te maken die kan worden gebruikt als instrument om Rusland te verzwakken en te vernietigen.

Agent Zelensky citeert Victoria Nuland die opschept over het feit dat de VS $5 miljard heeft uitgegeven in Oekraïne sinds de val van de Sovjet-Unie. Ze bespreekt ook het presidentschap van Viktor Joesjtsjenko, die aan de macht kwam in een door de VS gesteunde kleurenrevolutie nadat hij was verleid door een Amerikaanse vrouw, Kateryna, die zijn vrouw werd.

Victoria Nuland [Bron: greanvillepost.com].

Viktor en Kateryna Joesjtsjenko [Bron: dailymail.co.uk]

Een belangrijk kenmerk van Joesjtsjenko’s presidentschap was zijn rehabilitatie van de Organisatie van Oekraïense Nationalisten (OUN), die tijdens de Tweede Wereldoorlog had samengewerkt met de nazi’s tegen de Sovjet-Unie en werd gesteund door de CIA.

Joesjtsjenko benoemde fascistische collaborateurs als Stepan Banders en Roman Sjoechsjevitsj, die Zelenski ook heeft geprezen, tot nationale helden.

Stepan Banders, links, en Roman Shukhevych, rechts. [Bron: kresy.pl].
Viktor Janoekovitsj [Bron: rudebutgood.blogspot.com].

In 2010 werd Joesjtsjenko in de verkiezingen verslagen door Viktor Janoekovitsj, die Oekraïne bondgenoot maakte van Rusland en Bandera en Sjoekejevitsj hun heldenstatus ontnam.

Monument voor de slachtoffers van het bloedbad in het vakbondsgebouw van Odessa. [Bron: morningstaronline.nl].

Hierdoor werd Janoekovitsj het doelwit van een Amerikaanse regimewisselingsoperatie die resulteerde in de Maidan coup in 2014 en de oorlog in Oost-Oekraïne nadat de inwoners van de provincies Donetsk en Luhansk voor hun autonomie hadden gestemd.

De wreedheid van het regime na de staatsgreep werd geïllustreerd door het gewelddadig neerslaan van elk verzet en het afslachten van vakbondsactivisten in Odessa, waarover Zelensky destijds zweeg.

[Bron: youtube.com]

Ritter wijst erop dat een aanzienlijk percentage van de politieke en militaire elite van Oekraïne sinds de Maidan-coup van 2014 een opleiding heeft genoten aan het George C. Marshall European Center for Security Studies, wat bijgedragen heeft aan hun russofobe visie.

De SBU is uitgegroeid tot een verlengstuk van de CIA, die een hele verdieping van het hoofdkwartier van de SBU bezet.

Het hoofdkwartier van de SBU in Kiev – waar de CIA een verdieping bezit. [Bron: sott.net].
[Bron: timesnownews.com].

De CIA heeft, samen met de Britse MI6, geholpen bij het managen van Zelensky’s heldhaftige imago in het Westen, dat ze wilden versterken door hem en zijn vrouw Olena op de cover van Vogue magazine te laten verschijnen.

Volgens Ritter hielpen de CIA en MI6 Zelensky ook bij de theatrale enscenering van het bloedbad van Bucha, dat in de schoenen van de Russen werd geschoven, maar voornamelijk uitgevoerd lijkt te zijn door het neonazistische Azov Bataljon van Oekraïne.

Scène uit Bucha. [Bron: hindustantimes.com].

Bucha is een voorbeeld voor het politieke bewind van Zelensky, dat een optische illusie was. Het publiek werd geconditioneerd om te geloven in het heilzame beeld van Zelensky, opgebouwd in “Dienaar van het Volk”. De echte Zelensky is echter een sociale klimmer op zoek naar roem die zijn eigen volk tot de hel heeft veroordeeld in dienst van buitenlandse mogendheden.

Topfoto: De Oekraïense president Volodymyr Zelensky met koning Charles III. [Bron: news.abplive.com].

Voetnoot -1- Zelensky droeg ook een shirt met het insigne van de Organisatie van Oekraïense Nationalisten (OUN) die samenwerkte met de nazi’s tegen de Sovjet-Unie in de Tweede Wereldoorlog.