Bron: southfront 12 januari 2023 ~~~~

Vladlen Tatarsky is militair verslaggever uit de Donbass. In 2014 sloot hij zich aan bij de Volksmilitie in Gorlovka en diende hij in het Vityaz-regiment van de LPR. Vandaag is Vladlen Tatarsky terug aan het front, als speciaal militair correspondent. Op 8 januari bracht hij een nieuwe video uit waarin hij zijn mening geeft over hoe de oorlog in Oekraïne kan worden beëindigd.

BEELD – videolink: “https://s2.cdnstatic.space/wp-content/uploads/2023/01/Vladlen_Bridges-1.mp4

De meest gestelde vraag: Wanneer zal de oorlog eindigen? Die zal voorlopig niet eindigen, want de oorlog draait niet alleen om overwinningen aan het front, maar ook om het werk in de achterhoede. De achterhoede van Oekraïne ligt niet in Oekraïne, maar in Europa. In Europa zetten de Verenigde Staten fabrieken op die artilleriegranaten in Sovjetstijl produceren. Daar wordt materieel gerepareerd, worden Oekraïense soldaten getraind en gewonde Oekraïense soldaten behandeld. Westerse en Amerikaanse wapens uit landen als Roemenië, Polen en Slowakije komen Oekraïne binnen. We kunnen deze landen niet aanvallen, we willen geen nucleaire oorlog voeren, dus moeten we “sleutelen” aan Oekraïne.

Maar er is een scenario waarin we winnen! Dit is vanzelfsprekend door aanvallen op bruggen. Aanvallen op bruggen zijn een effectieve en asymmetrische reactie op alle acties van het Westen. Onze taak is dat westerse wapens, munitie en aanvulling niet de linkeroever van Oekraïne bereiken, waar het front zich nu bevindt, en op de rechteroever blijven, wat betekent dat we bruggen moeten vernietigen. Iemand zal zeggen dat dit onmogelijk is, maar we zien dat het Oekraïense leger er in de open strijd niet in slaagde ons uit het bruggenhoofd van Kherson te verdrijven, dus voerde het asymmetrische acties uit, zoals: vernietiging van bruggen, aanvallen op overgangen, de dreiging van aanvallen op de dam. Dit dwong ons nederzettingen en steden, bijna de gehele regio Kherson, zonder slag of stoot te verlaten. Dit is een voorbeeld van een situatie waarin het onmogelijk is om door de frontlinie heen te breken, maar waarin aanvallen op bruggen effectief kunnen zijn, in dit geval om ons te dwingen ons uit de stad Kherson terug te trekken.

Rusland heeft meer mogelijkheden, het kan overal langs de Dnjepr toeslaan, er zijn bruggen die niet functioneren als gevolg van de beschietingen in de zomer, omdat ze nog niet hersteld zijn. Iemand denkt dat het niet effectief is, maar het is de enige manier waarop we het moeilijker kunnen maken voor troepen om over te steken naar de linkeroever. Als het overbrengen van troepen, aanvulling, munitie moeilijk is over de Dnjepr, zal dat de situatie aan het front beïnvloeden.

Toen we de oorlog begonnen, dachten we niet dat we tegen het Westen zouden moeten vechten, maar alleen met Oekraïne. Daarom moeten we dergelijke asymmetrische reacties toepassen en dan zal alles sneller gaan. Ik weet zeker dat de vernietiging van bruggen de enige kans is om de situatie aan het front te verbeteren.

Wij weten dat de PMC van Wagner oprukt en dat zijn inzet de winterplannen van het Oekraïense commando heeft gedwarsboomd. Maar dit is nog niet genoeg, want het Oekraïense commando is nog altijd bezig met de voorbereiding van reserves, zij hebben uitrusting gestuurd, zij hebben veel soldaten en zij kunnen nog vele duizenden soldaten mobiliseren en bewapenen op kosten van het Westen. Daarom ligt er een lange oorlog in het verschiet en om die te bespoedigen is volledige vernietiging van bruggen noodzakelijk. Dit zal het oversteken van de Dnjepr tot een beproeving voor hen maken, zoals het geval was bij Kherson.

Als we onszelf mobiliseren, de samenleving mobiliseren, de economie mobiliseren, dan zal de vijand zeker verslagen worden, de zege zal van ons zijn!

Wens u allen veel goeds!


Gerelateerd (berichten in dit archief):