Bron: Eric Zuesse SouthFront, 13 januari 2023 ~~~~

Hoe vaak is het publiek in Amerikaanse en geallieerde landen voorgelogen over invasies die hun regeringen hadden uitgevoerd op basis van onwaarheden waarvan hun ‘nieuws’-media op dat moment wisten dat ze onwaar waren, maar die ze desondanks als waar rapporteerden? Hoe vaak hebben die “nieuwsmedia” de omverwerping van een buitenlandse regering gemeld als een “democratische revolutie”, terwijl die “nieuwsmedia” wisten, hetzij terwijl het aan de gang was, hetzij minder dan een maand later, dat het eigenlijk gewoon weer een Amerikaanse staatsgreep was – en toch weigeren diezelfde “nieuwsmedia” nog steeds, zelfs tot op de dag van vandaag, te verwijzen naar die staatsgreep als zijnde een “staatsgreep”?

De Russische nieuwsmedia zijn veel eerlijker, en dit wordt hier gedocumenteerd aan de hand van recente voorbeelden:

Op vrijdag 13 januari vertelde Vassily Nebenzia, de ambassadeur van Rusland bij de VN, aan de leden van de Veiligheidsraad van de VS, waarin alle permanente leden van de “Grote 5” zitting hebben, waaronder (naast Rusland) de VS, China, Frankrijk en het VK, dat een onderhandelde beëindiging van de oorlog in Oekraïne “zich alleen zal aandienen wanneer Oekraïne ophoudt een bedreiging voor Rusland te vormen en Russischtalige Oekraïners te discrimineren” en dat “als dit resultaat door onderhandelingen kan worden bereikt, wij klaar staan voor dit scenario. Zo niet, dan zullen onze taken met militaire middelen worden uitgevoerd,” wat betekent dat de huidige regering van Oekraïne zal worden vervangen door een regering die aan dat land zal worden opgelegd door middel van de overgave van die regering aan de regering van Rusland.

Dit was een uiterst belangrijke verklaring. Het geeft aan dat Rusland niet zal onderhandelen over de beëindiging van zijn invasie in Oekraïne tenzij en totdat de regering van Oekraïne eerst de fundamentele voorwaarden van Rusland zal hebben aanvaard – die Rusland in feite op 24 februari 2022 had verklaard toen het met zijn invasie begon – en dat er geen andere eisen van de regering van Oekraïne aan de regering van Rusland overblijven die de regering van Rusland in overweging zal nemen of met wie dan ook zal bespreken. Eerst moet Oekraïne die eisen van Rusland aanvaarden.

Dit is een historisch keerpunt in de oorlog. Het betekent dat ofwel Oekraïne en zijn bondgenoten – vooral de VS – Rusland in deze oorlog zullen verslaan, ofwel dat Rusland de VS en zijn bondgenoten in deze oorlog zal verslaan. Het legt de Amerikaanse regering en haar bondgenoten in de Veiligheidsraad – Frankrijk en Groot-Brittannië – de handschoen op dat ofwel Rusland, ofwel de VS en haar bondgenoten (inclusief de gehele NAVO) deze oorlog zullen winnen; ofwel de VS en haar bondgenoten (inclusief de regering van Oekraïne) de basiseis van Rusland, dat “Oekraïne ophoudt een bedreiging voor Rusland te vormen en Russischtalige Oekraïners te discrimineren”, vreedzaam zullen aanvaarden. Opdat Oekraïne “ophoudt een bedreiging voor Rusland te vormen”, moeten Oekraïne en zijn bondgenoten garanderen dat Oekraïne NOOIT lid zal worden van het anti-Russische militaire bondgenootschap van de Amerikaanse regering,

noch ooit op enige andere wijze een militaire bondgenoot van de Amerikaanse regering worden. Rusland zal aanvaarden dat Oekraïne terugkeert naar zijn vroegere neutraliteit, die het had gedurende de periode 1991 tot 20 februari 2014, of anders een bondgenoot van Rusland wordt, maar Rusland zal niet langer aanvaarden (zoals het had gedurende 20 februari 2014 tot 24 februari 2022) dat Oekraïne bondgenoot is van de vijanden van Rusland. Rusland zal dat nooit accepteren, zegt hij.

De historische aankondiging van Nebenzia op vrijdag is nog door geen enkel Amerikaans en gelieerd nieuwsmedium gemeld. Bij het schrijven van dit artikel, op zaterdagmiddag 14 januari 2023, om 14.00 uur Eastern Standard Time in NYC – er was ruim de tijd voor elk Amerikaans en gelieerd nieuwsmedium om dit gedenkwaardige nieuws te melden – heeft niemand het gemeld. Een web-search op dat moment toonde “5 resultaten” en de enige mainstream was Rusland’s RT News met de kop “Rusland spreekt over eindspel voor Oekraïne conflict“. De andere 4 kopieerden alleen dat bericht. Het nieuwsbericht van Rusland’s Tass News Agency, “Russia’s special operation will be over when its goals are achieved – envoy to UN“, werd – net als alle andere nieuwsberichten, behalve die van RT, die niet in principe gecontroleerd worden door de Amerikaanse regering, weggefilterd – NIET getoond – door een web-search van het door de CIA gecreëerde Google, dat nog steeds een monopolie heeft in de Engelse taal omdat alle andere zoekmachines Google’s gebruiken als hun bron, van waaruit ze hun bevindingen verder kunnen censureren. [1]
(En hier is een andere manier waarop de waarheid wordt onderdrukt in de Amerikaanse en gelieerde wereld).

Dat is een voorbeeld van belangrijk, historisch nieuws, dat NIET gerapporteerd wordt door de Washington Post, New York Times, CNN, BBC, Telegraph, Daily Mail, Fox News, Atlantic Monthly, The Spectator, The Nation, Deutsche Welle, en alle andere door de Amerikaanse regering gecontroleerde “nieuws”-media. Zij worden niet rechtstreeks gecontroleerd door de Amerikaanse regering, maar door middel van de paar superrijken (miljardairs en centimiljonairs) die (via hun bedrijven, denktanks, universiteiten, enz.) die de (VS-)regering controleren door het doorlichten van elke toekomstige kandidaat van één van de twee politieke partijen van het land die de nominatie van zijn partij om federaal ambtenaar te worden wil winnen. Dit zijn de politieke megadonoren. Hun media verbergen dit nieuws, in plaats van het te melden. Daarom wordt het NIET gerapporteerd.

Ze verbergen ook ondersteunende details, zoals de realiteit dat nadat Obama’s coup in Oekraïne, het land ingepalmd werd voor Amerika’s miljardairs meesters, zijn junta de bewoners in de verre oostelijke Donbass regio, waar de coup het meest luidruchtig verworpen werd, ’terroristen’ noemde, en tegen hen een ‘Anti-Terroristische Operatie‘ lanceerde, die sindsdien talloze duizenden van hen afslachtte. De Duitse onafhankelijke journaliste Alina Lipp heeft daar gefilmd en geprobeerd de werkelijkheid – zoals deze op 12 januari – naar haar vaderland terug te halen, maar (vanaf 11 januari) “beweren Duitse aanklagers dat het Telegramkanaal van mevrouw Lipp bedoeld is om de [Duitse] democratie van het land te destabiliseren en het vertrouwen van het publiek in de gevestigde media te ondermijnen,” dus, haar “”ondersteuning van ernstige misdaad” [op die manier] is een strafbaar feit dat kan worden bestraft met maximaal drie jaar gevangenisstraf.”

Een ander recent mega-nieuws dat ze allemaal verbergen was het nieuwsbericht van Tass op 10 januari, ” Er is een spoor van het bedrijfsleven zichtbaar in alle vier de moorden op Amerikaanse presidenten – veiligheidsfunctionaris: Nikolaj Patrusjev gelooft dat een steeds groter aantal Amerikanen zegt dat de Republikeinen en de Democraten slechts “twee acteurs zijn in een enscenering die niets met democratie te maken heeft” ( “Corporate trail apparent in all four assassinations of US presidents — security official: Nikolay Patrushev believes that an increasingly large number of Americans say that the Republicans and the Democrats are merely “two actors in one staging that has nothing to do with democracy”). Patrushev is een van de topambtenaren in de Russische regering; en volgens de door de CIA bewerkte en geschreven Wikipedia, die sites die niet door de CIA zijn goedgekeurd op een zwarte lijst zet (blokkeert voor verwijzingen), is hij een zeer belangrijk man. Wikipedia’s artikel over Patrushev zegt: “Patrushev behoort tot de siloviki-factie van de binnenste kring van president Vladimir Poetin,[3]en wordt beschouwd als een van de naaste adviseurs van Poetin en een leidende figuur achter de nationale veiligheidszaken van Rusland.[4] Hij wordt beschouwd als zeer havikistisch tegenover het Westen en de VS en heeft verschillende samenzweringstheorieën gepromoot. Patrushev wordt door waarnemers gezien als een van de meest waarschijnlijke kandidaten om Poetin op te volgen.[5]” Amerika’s Deep State (Amerika’s miljardairs en hun waarnemers en vele duizenden andere ingehuurde agenten) neemt dus serieus wat hij zegt. Op 14 januari googelde ik een belangrijke bewering van Patrushev in dat artikel, namelijk dat de Amerikaanse regering “een dekmantel is voor een conglomeraat van enorme bedrijven die het land regeren en proberen de wereld te domineren.” Het vond “6 resultaten” en dat waren dit Tass-artikel en 5 andere, die allemaal gebaseerd waren op dit Tass-artikel; en GEEN van allen waren “nieuwsmedia” van de VS en hun bondgenoten, die in plaats daarvan zijn uitspraak, die werd gedaan in een Russisch nationaal TV-interview met hem, verbergen. Welnu: hier is dat complete Tass-artikel:

Moskou, 10 januari. /TASS/. Bij alle moorden op Amerikaanse presidenten is een spoor van het bedrijfsleven te traceren, zei de Russische secretaris van de Veiligheidsraad Nikolaj Patrusjev in een interview voor aif.ru.

“Alle vier de moorden op Amerikaanse leiders zijn te herleiden tot een spoor van het bedrijfsleven”, zei hij in een dinsdag gepubliceerd interview.

Hij legde uit dat de Amerikaanse staat slechts een “dekmantel is voor een conglomeraat van enorme bedrijven die het land regeren en proberen de wereld te domineren.” Volgens de functionaris behandelen transnationale bedrijven zelfs Amerikaanse presidenten als “louter boegbeelden die het zwijgen kan worden opgelegd, zoals dat met [Donald] Trump is gebeurd.” Volgens hem zegt een steeds groter aantal Amerikanen dat de Republikeinen en de Democraten slechts “twee acteurs zijn in een enscenering die niets met democratie te maken heeft.”

“De Amerikaanse autoriteiten, verenigd met het grootkapitaal, dienen de belangen van transnationale ondernemingen, waaronder het militair-industrieel complex. Het assertieve beleid van het Witte Huis, de ongebreidelde agressiviteit van de NAVO, de opkomst van het militaire blok AUKUS en andere – zijn ook een gevolg van de invloed van het bedrijfsleven,” concludeerde hij.

Koloniën en bedrijven

Patrushev merkte ook op dat het Westen in het verleden welvaart en wereldheerschappij bereikte door koloniale veroveringen. Hij trok een parallel met transnationale ondernemingen die zich op een soortgelijke manier gedragen en er de voorkeur aan geven hun kapitaal te vergroten door middelen uit andere landen te pompen en “hun systeem te gebruiken om de massa’s dom te houden en het idee op te leggen van bepaalde regels die zij zelf hebben uitgevonden en die niet stroken met het internationale recht.

De ambtenaar verklaarde dat transnationale bedrijven de lokale politieke en sociale en economische processen ernstig beïnvloeden.

“Aan de ene kant introduceren ze nieuwe technologieën door directe investeringen, ze verhogen de arbeidsproductiviteit. Maar de bevolking kan deze resultaten niet gebruiken, omdat de bedrijven de lokale producent permanent verdringen en monopolies worden. Door het grootste deel van het inkomen naar het buitenland te verplaatsen, ontnemen zij landen de kans om hun nationale welvaart te vergroten”, zo verklaarde hij.

Volgens Patrushev is nationale wettelijke regeling niet voldoende om deze situatie aan te pakken, en is de bestaande internationale wettelijke regeling van economische activiteiten van transnationale ondernemingen in hun belang en met hun directe betrokkenheid tot stand gekomen.

“De bijstelling ervan ten gunste van de nationale belangen van landen wordt gesaboteerd,” merkte hij op.

“Te midden van de fundamentele veranderingen in de wereld hebben de ondernemingen maar één doel: het behoud van het systeem van wereldwijde uitbuiting. Het wordt geleid door een elite van zakenlieden die zich aan geen enkele staat binden. Daaronder bevinden zich de zogenaamde ontwikkelde landen en de “gouden miljard”. En daaronder bevindt zich de rest van de mensheid, die minachtend de ‘derde wereld’ wordt genoemd,” concludeerde de secretaris.

De beweringen die Patrushev daar deed zijn gestaafd met feiten in mijn laatste boek, AMERICA’S EMPIRE OF EVIL, met uitzondering van bewering over die moorden zaken, die in het boek niet worden besproken, omdat – hoewel ik geloof dat die beweringen waarschijnlijk waar zijn – ik die moorden nog niet voldoende heb onderzocht om erover te schrijven. Al het overige van zijn verklaring daar is gedocumenteerd in mijn boek, en de geschiedenis van hoe het zo gekomen is, is daar eveneens volledig beschreven en gedocumenteerd, zodat de lezer kan begrijpen hoe dit zo gekomen is. Maar hoe dan ook, zelfs als wat Patrusjev daar zei niet waar zou zijn, is zijn uitspraak van historisch belang, omdat het aangeeft in hoeverre Rusland nu eindelijk de onverzoenlijkheid van de Amerikaanse regering ten opzichte van Rusland erkent – een onverzoenlijkheid die begon op 25 juli 1945.

Het nieuwe boek van onderzoekshistoricus Eric Zuesse, AMERICA’S EMPIRE OF EVIL: Hitler’s Posthumous Victory, and Why the Social Sciences Need to Change, gaat over hoe Amerika na de Tweede Wereldoorlog de wereld overnam om haar te onderwerpen aan Amerikaanse en gelieerde miljardairs. Hun kartels onttrekken de rijkdom van de wereld door controle over niet alleen hun ‘nieuws’-media maar ook de sociale ‘wetenschappen’ – en duperen het publiek.


Voetnoot, redactie openbaararchief:

[1] Opmerking: Voor een eigen test, is de eenvoudige zoek-index https://alterlook.org een goede start. Mischien maakt het e.e.a. zo duidelijk, dat je voortaan geen nieuws meer accepteert die Google (en zijn vele proxies) op je zoekopdracht aanbied, zonder ze eerst te vergelijken met wat de index van Alterlook .org (of vergelijkbare initiatieven die er al zijn of hopenlijk snel komen) je toont


Gerelateerd (berichten in dit archief):