Bron: southfront 16 november 2022 ~~~~

Polen, het Verenigd Koninkrijk, de Baltische staten en Oekraïne zijn in verwarring nadat hun hysterische oproepen tot WO3 over het raketincident aan de Oekraïens-Poolse grens in feite werden genegeerd door hun meesters in Washington.

Op 15 november hebben de Russische strijdkrachten opnieuw een massale aanval uitgevoerd op de Oekraïense militaire en energie-infrastructuur. Na de aanval beweerden Poolse media dat 2 Russische raketten op Pools grondgebied zouden zijn gevallen en 2 mensen zouden hebben gedood. Om de beweringen te bevestigen publiceerden de media een stuk van wat een S-300 grond-luchtraket van de Oekraïense strijdkrachten lijkt te zijn.

Waarschijnlijk behoort de in Polen gevallen S-300-raket tot het 540e Regiment Luchtdoelraketten van de Oekraïense luchtmacht. Het regiment is gevestigd in Kamenka-Bugskaya, regio Lviv, en is bewapend met S-300PS/PT systemen.

De Oekraïense luchtverdedigingssystemen zijn reeds beroemd geworden door hun succesvolle vernietiging van Oekraïense gebouwen en burgerobjecten bij talrijke mislukte pogingen om Russische raketten die overal in hun verantwoordelijkheidsgebied vliegen, te onderscheppen.

Ondanks deze kleine feitelijke mislukking lanceerden de Poolse, Britse, Oekraïense en Baltische media een hysterie die opriep tot interventie van de NAVO in de situatie en een “harde reactie” op de “Russische agressie”. De oproepen tot het de-facto starten van WO3 werden onmiddellijk gesteund door de Oekraïense opperhoofd Volodymyr Zelensky.

Het Russische Ministerie van Defensie gaf het volgende commentaar op de situatie:

“Poolse massamedia en ambtenaren plegen opzettelijke provocatie om de situatie te laten escaleren met hun verklaring over de vermeende inslag van ‘Russische’ raketten op Przewodów”.

Russische artillerie heeft geen aanvallen uitgevoerd op het gebied tussen de Oekraïens-Poolse grens.

De door de Poolse massamedia gepubliceerde wrakstukken van de scène in Przewodów houden geen verband met Russische artillerie.”

Ondertussen verklaarde de Poolse leiding dat zij de paraatheid van haar strijdkrachten verhoogde en onmiddellijk telefoongesprekken voerde met Washigton en Kiev (in dit geval blijkbaar om de stroom van sprookjes over de situatie te coördineren).

Britse media berichten op hun best:

Er was echter een klein probleempje. Onverwacht’ was niemand bereid te sterven om deze hongerige hyena’s te voeden. Zelfs Sleepy Joe geloofde niet in Poolse verklaringen.

“Er is voorlopige informatie die dat betwist,” zei Biden op de vraag of de raket vanuit Rusland werd afgevuurd. “Ik wil het niet zeggen totdat we het volledig hebben onderzocht. Gezien het traject is het onwaarschijnlijk dat het vanuit Rusland is afgevuurd, maar we zullen zien.”

Op 16 november is de mediahysterie die oproept tot aanvallen op Rusland als reactie op zijn “agressie” geëvolueerd tot “een of ander raketincident aan de Poolse grens”. Zelfs beroemde anonieme bronnen van de Associated Press beweerden dat een raket die dinsdag Pools grondgebied raakte, waarbij twee burgers werden gedood, hoogstwaarschijnlijk werd afgevuurd vanuit Oekraïne, niet vanuit Rusland. Oh, deze ‘anonieme Amerikaanse functionarissen’, hoe kunnen ze niet zien dat ze de Oekraïense democratie ondermijnen?

De Turkse president Tayyip Erdogan zei op woensdag dat hij de verklaring van Rusland respecteert dat Russische raketten het Poolse grondgebied niet hadden geraakt, toevoegend dat hij gelooft dat Moskou “er niets mee te maken had.”

“Rusland die zegt dat dit niets met hen te maken heeft en Biden die zegt dat deze raketten niet van Russische makelij zijn, tonen aan dat dit niets met Rusland te maken heeft,” zei Erdogan op een nieuwsconferentie tijdens de G20-top in Bali, Indonesië.

Dus, niemand wil echt sterven in nucleair vuur om de oproepen tot aanval op Rusland en krankzinnige verhalen zoals gepromoot door ‘vrije media’ op 16 november te ondersteunen. Het lijkt erop dat dit duidelijke feit op de een of andere manier een onverwacht stukje slecht nieuws is geworden voor Polen & Co.

Een vermeende S-300 raket van de Oekraïense strijdkrachten op de plaats van het incident in Polen