Bron: Eric ZUESSE
 orientalreview 31 oktober 2022 ~~~

Alexander Mercouris kopte op 29 oktober: “Biden brengt wereld stilletjes dichter bij armageddon. Finland klaar om kernwapens te ontvangen”, en besprak het plan van de VS om Rusland in de val te lokken door zijn kernraketten op ongeveer 500 mijl of 7 minuten raketvliegafstand van het Kremlin te plaatsen.

Het zou een “schaakmat” zijn (een uitschakeling van Ruslands centrale commando zodat Rusland niet genoeg tijd zal hebben om zijn vergeldingsraketten te lanceren) om de overgave van Rusland te eisen, aangezien het onmogelijk is dat Ruslands centrale commando de situatie binnen slechts 7 minuten zou kunnen inschatten en zijn raketten zou kunnen lanceren.

Er zit een geschiedenis aan dit plan, en de beslissing van de Amerikaanse regering om dit te doen lijkt te zijn genomen in of rond 2006, toen Amerika’s twee meest prestigieuze academische tijdschriften op het gebied van nationale veiligheid, Foreign Affairs en National Security, beide aanraadden (uiteraard tactvol) om het idee (eigenlijk een metastrategie) van “Mutually Assured Destruction” of “M.A.D.” te vervangen. (dat kernwapens alleen bestaan om een WO III te voorkomen), door de nieuwe Amerikaanse metastrategie van “Nuclear Primacy” – dat Amerika ze zal gebruiken om een nucleaire oorlog, WO III, tegen Rusland te winnen. De plaatsing van die raketten in Oekraïne zou de manier moeten zijn om dit te doen, maar omdat dat nu steeds onwaarschijnlijker wordt, zal Finland (het op één na dichtst bij het Kremlin gelegen land) deze functie op zich nemen (als de Turkse president Tayyip Erdogan het land zal toelaten tot de NAVO, wat zijn meest noodlottige beslissing ooit zal zijn).

Een conventioneel geconfigureerde kruisraket met grondlading wordt gelanceerd in Californië door het Amerikaanse ministerie van Defensie tijdens een test om de ontwikkeling van toekomstige capaciteiten voor de middellange afstand te onderbouwen.

Op 1 maart 2017 publiceerden twee vooraanstaande Amerikaanse deskundigen op het gebied van kernwapenbeheersing in het Bulletin of the Atomic Scientists dat een nieuw type nucleaire munitie in Amerikaanse raketten “precies datgene creëert wat men zou verwachten als een nucleair bewapende staat de capaciteit zou hebben om een nucleaire oorlog te voeren en te winnen door vijanden te ontwapenen met een verrassingsaanval.” Die aanval wordt nu verwacht vanuit Finland, in plaats van Oekraïne.

Op 28 oktober berichtte het Russische RT News: “Biden komt terug op nucleaire belofte: The Pentagon has failed to impose a limit on use of the atomic option despite president’s promise”, en meldde dat president Biden van beleid was veranderd vanwege advies van The Pentagon, dat zegt dat Amerika een optie zal moeten hebben om een nucleaire oorlog met Rusland te beginnen – niet alleen om te reageren op die van Rusland. Het Russische beleid inzake het eerste gebruik van kernwapens is zeer duidelijk – en is GEEN Russische versie van het Amerikaanse beleid inzake nucleair overwicht:

Er zijn vier scenario’s waarin Rusland zich het recht voorbehoudt om kernwapens te gebruiken, dat wil zeggen verder te gaan dan nucleaire afschrikking.

  1. Bij het verkrijgen van betrouwbare informatie dat gelanceerde ballistische raketten Rusland aanvallen;
  2. Bij het gebruik van kernwapens en andere massavernietigingswapens tegen Rusland;
  3. Bij enige aanslag op objecten, waarvan het falen zal leiden tot de verstoring van het reactievermogen van de nucleaire strijdkrachten;
  4. Bij agressie tegen Rusland met het gebruik van conventionele wapens, wanneer het voortbestaan van de staat wordt bedreigd.

Natuurlijk is er ook de mogelijkheid dat de situatie in Oekraïne zich ontwikkelt tot een situatie waarin toestand #4 de aanleiding vormt voor een Russische eerste aanval op Amerika en zijn bondgenoten. Maar dat lijkt nu minder waarschijnlijk dan een Amerikaanse eerste aanval vanuit Finland. (Ook: Finland maakte deel uit van Hitlers Operatie Barbarossa invasie van de Sovjet Unie – het sloot een verbond met Hitler. Deze keer zou het bondgenoot zijn van Biden).

Topfoto: Een conventioneel geconfigureerde kruisraket met grondlading wordt gelanceerd in Californië door het Amerikaanse ministerie van Defensie tijdens een test voor de ontwikkeling van toekomstige capaciteiten voor de middellange afstand .