Bron: Andrew Korybko 
substack.com 2 januari 2023 ~~~

De enige religieuze pogrom die momenteel in Europa plaatsvindt is niet de vermeende dreigende Russische tegen de Joden, maar de actieve kruistocht van Oekraïne tegen elementen van zijn orthodox-christelijke bevolking, die Zelensky rechtvaardigde op basis van het feit dat zij zogenaamd “de duivel volgen”, hoewel hij zelf een andere religie belijdt en dus duidelijk geen expert is op dat gebied. Hij spuwde ongestraft wat zijn beschermheren zouden beschouwen als bonafide haatzaaierij als iemand anders het had gezegd, gewoon omdat hij het geesteskind is van de machtige anti-Russische lobby en dus niet ” gecanceld ” kan worden.

De Mainstream Media (MSM) van het door de VS geleide Westen bespotten de Russische president Poetin genadeloos nadat hij eind september verklaarde dat de geopolitieke tegenstanders van zijn land “puur satanisme” bedrijven, maar ze zwijgen volledig nu Zelensky praktisch hetzelfde heeft gezegd over de eigen bevolking. De Oekraïense leider nam een bladzijde uit het draaiboek van zijn tegenhanger in een afzonderlijke toespraak op 31 december vóór zijn eigenlijke nieuwjaarstoespraak om zijn vijanden te beschuldigen van “het volgen van de duivel”.

Retorisch gezien is er geen verschil tussen wat ze zeiden. Alleen als men de volledige context bekijkt van de bijna identieke beweringen van beide figuren over hun tegenstanders, kan men een beter inzicht krijgen in wat zij precies bedoelden en dus onderscheiden wie van hen eigenlijk een veroordeling verdient. Dit is de achtergrond van president Poetin’s verwijzing naar “puur satanisme”:

“Ik herhaal dat de dictatuur van de westerse elites alle samenlevingen als doelwit heeft, ook de burgers van de westerse landen zelf. Dit is een bedreiging voor iedereen. Deze volledige ontkenning van wat het betekent om mens te zijn, de omverwerping van geloof en traditionele waarden, en de onderdrukking van vrijheid beginnen te lijken op een ‘omgekeerde religie’ – puur satanisme. Jezus Christus ontmaskerde valse messiassen en zei in de Bergrede: “Aan hun vruchten zult gij hen herkennen”. Deze giftige vruchten zijn al zichtbaar voor de mensen, en niet alleen in ons land, maar in alle landen, inclusief veel mensen in het Westen zelf.”

Zelensky zei daarentegen dat zijn tegenstanders “de duivel volgen”:

“Verschillende raketaanvalsgolven op Nieuwjaarsdag. Raketten tegen mensen. Het is tegen de mensen. Niet-mensen deden het, niet-mensen zullen verliezen. En jij en ik weten het. Terroristen kunnen het niet goedmaken. Met Pasen deden ze zulke aanslagen, met Kerstmis, met Nieuwjaar… Ze noemen zichzelf Christenen, ze zijn erg trots op hun Orthodoxie. Maar ze volgen de duivel. Ze steunen hem en zijn samen met hem.”

Zoals te zien is, was de bewering van president Poetin gebaseerd op de objectieve vaststelling dat de westerse elites agressief proberen hun radicale sociaal-culturele agenda op te leggen aan de rest van de mensheid ten koste van religieus beïnvloede traditionele waarden, vandaar zijn omschrijving van hen als beoefenaars van “puur satanisme”. Hoe dramatisch zijn retoriek voor sommigen ook mag lijken, er zit een inherente logica in die strookt met zijn wereldbeeld, dat ook gedeeld wordt door miljarden mensen over de hele wereld.

Zelensky’s bewering was echter slechts een emotionele reactie op de laatste Russische aanvallen op de Oekraïense infrastructuur, waarvan zijn strijdkrachten hebben vastgesteld dat ze een rol hebben gespeeld bij het ondersteunen van de agressie van hun tegenstander. Hij ging echter te ver door hen letterlijk te ontmenselijken als zogenaamde “NIET-mensen”, waarna hij een van de meest heilige leerstellingen van het “politiek correcte” dogma van zijn westerse beschermheren schond door zich op te werpen als de belangrijkste expert van een religie die hij niet aanhangt.

De Gouden Biljoen van het door de VS geleide Westen zou in woede zijn uitgebarsten als president Poetin zich had opgeworpen als de voornaamste deskundige op het gebied van het jodendom om publiekelijk te beweren dat Zelenski niet alleen geen echte jood is, maar dat hij in feite zogenaamd “de duivel volgt”. Dezelfde reactie had kunnen worden verwacht als een christelijke Trump-aanhanger hetzelfde had gezegd over iemand van een andere religie, of die nu joods of moslim is bijvoorbeeld. Volgens hun “politiek correcte” dogma is dat bonafide haatzaaien.

Zelensky krijgt een vrijbrief, niet vanwege iets dat met zijn etnisch-religieuze identiteit te maken heeft, maar omdat hij gewoon het geesteskind is van de machtige anti-Russische lobby die volgens het “officiële verhaal” van de MSM geen kwaad kan doen. Bovendien is de informeel verklaarde oorlog van zijn regime tegen de orthodoxie volledig in tegenspraak met de oppervlakkige pleidooien van de Gouden Biljoen voor religieuze pluraliteit, vandaar de noodzaak die te “rechtvaardigen” onder het mom van “nationale veiligheid”.

Daartoe dient Zelensky’s complottheorie dat sommige trotse orthodoxe christenen (met name etnische Russen en die Oekraïners die de canonieke Oekraïens-orthodoxe kerk van het Moskouse patriarchaat volgen, die formeel ondergeschikt is aan de Russisch-orthodoxe kerk) in het geheim “de duivel volgen” om het westerse publiek uit te leggen waarom zij het zogenaamd “verdienen” actief te worden onderdrukt.

Deze letterlijke heksenjacht die momenteel aan de gang is en voortdurend escaleert in intensiteit, is de thematische manifestatie van alle recente bangmakerij van de MSM dat Rusland op het punt staat zijn Joodse bevolking iets aan te doen. De voormalige Russische opperrabbijn Pinchas Goldschmidt deelde op lachwekkende wijze zijn onrealistische voorspelling over een zogenaamd naderende pogrom, die vervolgens werd versterkt door Business Insider, The Guardian en The Times Of Israel, et al.

Diezelfde MSM en anderen negeren opvallend genoeg Zelenski’s informeel verklaarde oorlog tegen de orthodoxie, waardoor de bewering van hun feitelijke Nieuwe Koude Oorlogsblok dat het de religieuze pluraliteit steunt, in diskrediet wordt gebracht. Die dubbele moraal in hun berichtgeving, inclusief het stilzwijgen van deze platforms voor beeldvorming over het feit dat Zelensky zijn tegenstanders beschuldigt van “het volgen van de duivel”, terwijl hij president Poetin genadeloos bespot omdat hij retorisch hetzelfde over de zijnen beweert, spreekt boekdelen.

De enige religieuze pogrom die momenteel in Europa plaatsvindt, is de kruistocht van Oekraïne tegen elementen van zijn orthodox-christelijke bevolking, die Zelensky rechtvaardigde met het argument dat zij “de duivel zouden volgen”, hoewel hij zelf een andere godsdienst belijdt en dus duidelijk geen expert is op dat gebied. Hij spuwde ongestraft wat zijn beschermheren zouden beschouwen als bonafide haatzaaierij indien iemand anders het had gezegd, gewoon omdat hij het geesteskind is van de machtige anti-Russische lobby en dus niet kan worden ” gecanceld “.

President Poetin is daarentegen zo’n gepassioneerde filosemiet ondanks het feit dat hij orthodox christen is, dat hij werd uitgenodigd om te spreken op de jaarlijkse bijeenkomst van de beroemde zionistische lobbyorganisatie Keren Heyesod in 2019, die toevallig dat jaar in Moskou plaatsvond. In januari 2020 nodigde Israël hem uit om deel te nemen aan de “Remembering The Holocaust: Fighting Anti-Semitism” forum, terwijl voormalig premier Bennett hem in oktober 2021 prees als “een zeer hechte en ware vriend van de staat Israël.”

Deze objectief bestaande feiten die de informatieoorlog over een zogenaamd op handen zijnde anti-joodse pogrom in Rusland weerleggen, worden volledig genegeerd door de MSM bij het najagen van hun narratieve agenda, net zoals ze Zelensky’s anti-Orthodoxe kruistocht negeren en hij een pagina uit het draaiboek van president Poetin trekt door te verklaren dat zijn vijanden “de duivel volgen”. Lezers hoeven niet religieus te zijn om deze manipulatieve praktijken te beschouwen als de belichaming van het pure kwaad.