Bron: teleSUR 1 december 2023 ~~~ 

Deze vrijdag vierden de Venezolanen dat het Internationaal Gerechtshof de door Guyana gevraagde maatregelen met betrekking tot de opschorting van het raadplegend referendum over de Essequibo heeft afgewezen.

Deze vrijdag sloot de Venezolaanse president Nicolás Maduro in een veelzijdige bijeenkomst in Caracas de Nationale Verkiezingscampagne voor het komende raadgevende referendum van 3 december en startte hij de Dry Law (Stilte Wet) op het hele nationale grondgebied.

“We zijn getuige geweest van de meest bewonderenswaardige, mooiste campagne die ooit is gezien in twee eeuwen geschiedenis in Venezuela, Leve de nationale unie! We kunnen de historische verantwoordelijkheid die op ons rust niet ontlopen. Het was onze beurt om de vlag te hijsen voor Guayana Esequiba en te vechten voor het land dat onze bevrijders ons hebben nagelaten,” zei de staatsleider.

Hij feliciteerde ook publiekelijk de uitvoerende vicepresident, Delcy Rodríguez, en het hele juridische en diplomatieke team van Venezuela voor de overwinning die behaald werd in het Internationaal Gerechtshof in naam van de vrijheid en soevereiniteit van de natie.

De afsluiting van de verkiezingscampagne werd ook gekenmerkt door de viering van verschillende culturele activiteiten, waaronder verschillende concerten in Caracas.

La responsabilidad que nos toca hoy a nuestra generación, a ti mujer y hombre venezolano es levantar la bandera de la Guayana Esequiba e iniciar una nueva etapa histórica por la recuperación de esta tierra que nos legaron los Libertadores y Libertadoras. pic.twitter.com/iAmtmolldd

— Nicolás Maduro (@NicolasMaduro) December 1, 2023

Maduro: De verantwoordelijkheid die vandaag op onze generatie rust, op jullie, Venezolaanse vrouwen en mannen, is om de vlag van Guayana Esequiba te hijsen en een nieuwe historische fase te beginnen voor het herstel van dit land dat de bevrijders ons hebben nagelaten.

Freddy Núñez minister van Communicatie en sectoraal vice-president van Communicatie, Cultuur en Toerisme van Venezuela benadrukte dat de campagne de Venezolanen niet verdeelt, maar verenigt.

“We hebben het niet alleen over politieke diversiteit, maar ook over ideologische diversiteit, religieuze diversiteit, sociale diversiteit en etnische diversiteit. Het kenmerk van Venezuela is dat het een pluriform land is en een reden heeft gevonden om zich te verenigen,” zei hij en herinnerde eraan dat Venezuela’s strijd om de Essequibo meer dan 120 jaar duurt.

Ook deze vrijdag vierden de Venezolanen dat het internationale gerechtshof in Den Haag de beroepen verwierp die waren ingediend door de Coöperatieve Republiek Guyana om het referendum van aanstaande zondag tegen te houden.

De Venezolaanse autoriteiten hebben bevestigd dat de rechten op het grondgebied van #GuayanaEsequiba onvervreemdbaar zijn en dat de bevolking op 3 december gaat stemmen.

Het Venezolaanse volk viert de afsluiting van de campagne voor het komende referendum. pic.twitter.com/Zoyc1neSGu

  • teleSUR English (@telesurenglish) 1 december 2023

Topfoto: Freddy Núñez minister van Communicatie: De campagne heeft de Venezolanen niet verdeeld, maar juist verenigd. | Foto: @NicolasMaduro


Gerelateerd (berichten in dit archief):