Bron: Staff Reporter
guyanachronicle.com 5 augustus 2020 ~~~

De People’s Progressive Party Civic (PPP/C) Administration heeft enkele dagen na haar aantreden haar steun aangekondigd aan Mauricio Claver-Carone, die door de Verenigde Staten van Amerika is voorgedragen voor de functie van president van de Inter – American Development Bank (IDB).

In een verklaring zei het ministerie van Buitenlandse Zaken dat de ervaring van Claver-Carone in hoge functies van het Amerikaanse ministerie van Financiën, de Amerikaanse National Security Council en als Amerikaans uitvoerend directeur van het IMF een goede basis is voor het IDB-presidentschap.

De IDB zal op 12 en 13 september verkiezingen houden als opvolger van de huidige president Luis Alberto Moreno van Colombia, wiens ambtstermijn op 30 september 2020 afloopt.

“De benoeming van de heer Mauricio Claver-Carone toont de inzet van de VS voor het leiderschap in belangrijke regionale instellingen en de bevordering van welvaart en veiligheid op het westelijk halfrond. Zijn leiding van de IDB zou zijn capaciteit moeten versterken om ontwikkelingseffect aan het gebied te leveren,” zei het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Claver-Carone was eerder de uitvoerend directeur van de Verenigde Staten bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF), waar hij als grootste aandeelhouder de Verenigde Staten vertegenwoordigde in de Raad van Bestuur van het IMF. Hij was ook Senior Advisor for International Affairs (Binnenlandse zaken) bij het Amerikaanse ministerie.

De IDB speelt een centrale rol in de vooruitgang en algemene ontwikkeling van Guyana en de Latijns-Amerikaanse en Caribische regio.