Bron: Victoria Torres 
RedRadioVE 23 juli 2023 (SP)
orinocotribune 24 juli 2023 (EN) ~~~~.

In een bericht op verschillende sociale media heeft de Venezolaanse minister van Defensie, Vladimir Padrino López, een waarschuwende boodschap afgegeven over de escalerende agressie tegen Venezuela door de regering van de Verenigde Staten.

Gezien de huidige situatie, die gekenmerkt wordt door oproepen tot geweld en de organisatie van nieuwe aanvallen op de natie, drong de minister er bij iedereen op aan om verhoogde waakzaamheid te betrachten. Hij beschuldigde het Southern Command van de VS ervan dat het zich in Venezuela op de loer houdt en acties onderneemt om destabilisatie te bevorderen met de toename van zijn aanwezigheid in de regio. Padrino López benadrukte dat deze tactieken al eerder zijn gebruikt, zonder resultaat, omdat ze na verloop van tijd ineffectief zijn gebleken.

“De agressie tegen Venezuela neemt toe, de economische oorlog en de mediaoorlog verhevigen zich en er wordt weer opgeroepen tot geweld. Tegelijkertijd verhoogt het US Southern Command zijn aanwezigheid in ons interessegebied. Toeval? Hetzelfde script is terug, ALERT!” schreef de minister.

Het bericht gaat vergezeld van foto’s die de activiteiten van het Southern Command in aangrenzende gebieden zoals Guyana, Colombia en Panama illustreren. Daarnaast is er recentelijk bezorgdheid ontstaan in het Caribische gebied door de aanwezigheid van een Amerikaanse kernonderzeeër op de illegaal bezette Amerikaanse militaire basis in Guantanamo, Cuba, slechts een paar dagen geleden.

Venezuela heeft al eerder te maken gehad met dergelijke bedreigingen en druk, maar het Venezolaanse volk heeft door de jaren heen steeds laten zien dat het veerkrachtig is en weigert zich te laten intimideren door imperialistische acties. Talrijke defensieanalisten zijn het erover eens dat de sleutel tot het succes van Venezuela ligt in de eenheid en de niet aflatende inzet om de soevereiniteit te beschermen, koste wat het kost.

Topfoto: US Southern Command Chief General Laura Richardson neemt deel aan de 200e verjaardag van de Colombiaanse marine in Cartagena, Colombia. Foto: Twitter/@Southcom.