Bron: SputnikNews-latina 6 september 2023

De Nicaraguaanse regering heeft bij de autoriteiten van de Volksrepubliek China het belang aangekaart van het versterken van samenwerking en overleg tussen staten (multilateralisme) in de Verenigde Naties (VN) en om de Permanente Raad voor de Mensenrechten te depolitiseren

Een officiële verklaring werd op 5 september gepubliceerd.

“De (Nicaraguaanse) delegatie had verschillende ontmoetingen met lokale autoriteiten en centrale autoriteiten in het land (China), waar belangrijke uitwisselingen plaatsvonden om het multilateralisme in de afdelingen van de Verenigde Naties te versterken, om de functies van de Mensenrechtenraad in Genève echt te depolitiseren, die ver afstaat van het bevorderen van de echte geest van de mensenrechten,” schreef de Centraal-Amerikaanse natie.

De vertegenwoordiger van de permanente missie van Managua bij het VN-hoofdkwartier in Zwitserland, Rosalia Bohórquez, bezocht Tibet in de Xizang Autonome Regio van 26 augustus tot 2 september, samen met ambassadeurs uit Pakistan, Cuba, Venezuela en Wit-Rusland, die geaccrediteerd zijn in Genève.

De diplomaten hadden een ontmoeting met de Chinese viceminister van Buitenlandse Zaken Ma Zhaoxu en de leider van de Communistische Partij van Xizang.

De ambassadeurs zagen China’s inspanningen om de mensenrechten te bevorderen en de noodzaak om te werken aan het multilateralisme dat de dialoog tussen naties in de wereld bevordert.

“Dit is het eerste bezoek aan de regio, waar de ambassadeurs de menselijke ontwikkeling en het behoud van de voorouderlijke cultuur konden waarderen in de steden Nyingchi en Lhasa, waar ze basisscholen en middelbare scholen, de Universiteit voor Tibetaanse Geneeskunde, het ziekenhuis voor de zorg van mensen met een handicap, boeddhistische kloosters, enz. bezochten, waar de inspanningen van de regering van de Volksrepubliek China om mensenrechten voor iedereen te bevorderen (zonder haar plaatselijke cultuur en manier van leven uit het oog te verliezen), duidelijk zijn,” voegde Managua eraan toe in de nota.


Gerelateerd (berichten in dit archief):