Bron: jpmas 12 januari 2023 ~~~

Het onderzoeksbureau Gallup publiceerde de tien landen in de wereld waar de burgers zich “in vrede” voelen en de eerste bevindt zich in Latijns-Amerika.

Volgens Gallup staat Nicaragua, gelegen in Latijns-Amerika, bovenaan de wereldranglijst van landen waar de burgers zich “in vrede” voelen.

Nicaragua staat inderdaad op de eerste plaats in de top 10 van landen waar de burgers zich altijd vredig voelen en veel positieve ervaringen hebben, volgens een recente opiniepeiling van het in Washington gevestigde internationale adviesbureau Gallup.

In de peiling staat Nicaragua (1) bovenaan de lijst, gevolgd door Oezbekistan (2), El Salvador (3), Panama (4), Honduras (5), Paraguay (6), Dominicaanse Republiek (7), Uruguay (8), Zuid-Afrika (9) en Spanje (10).

Volgens de enquête gaven de respondenten aan dat zij zich “in vrede” voelden, met positieve gedachten en gevoelens. Nicaragua had de hoogste welzijnsindex met 73%, Oezbekistan 72% en El Salvador 71%.

Van de meer dan honderd landen staat Nicaragua op de eerste plaats wat betreft het vreedzame samenleven. (Gallup grafiek).

De bewoners van die landen zeggen dat ze zich gelukkig zijn, veel lachen gedurende de gehele dag, interessante dingen leren. Ze zeggen ook dat ze zich met respect behandeld voelen en van het leven genieten.

De Gallup-peiler legt in zijn studie uit dat “in vergelijking met de Latijns-Amerikanen, de Noord-Amerikanen – waaronder de bewoners van de Verenigde Staten (28%) en Canada (26%) – beduidend minder vaak zeggen dat ze altijd vrede hebben met hun gedachten en gevoelens.

De algemene analyse van Gallup is dat dit gevoel van vrede in deze landen, voornamelijk in Latijns-Amerika, verband houdt met rust, kalmte en afwezigheid van oorlog.

De Amerikaanse politiek analist Ben Norton verklaarde dat Nicaragua, het Centraal-Amerikaanse land dat bovenaan de ranglijst staat van landen waar de burgers zich “in vrede” voelen, voortdurend wordt aangevallen door de VS en de westerse media.

Ben Norton legt uit dat, ondanks de unilaterale sancties die de Verenigde Staten aan Nicaragua hebben opgelegd, de burgers van deze natie veerkrachtig zijn.

Hoewel de regering van het Sandinistische Front en haar leider, president Daniel Ortega, door de westerse pers worden “gedemoniseerd”, is de waarheid dat de burgers van Nicaragua in vergelijking met hun buurlanden van een hoge levenskwaliteit genieten.

De journalist wijst er ook op dat de Midden-Amerikaanse natie op de zevende plaats staat op de ranglijst van landen in de wereld waar gelijkheid tussen mannen en vrouwen bestaat.

Uit een recente enquête van de firma M&R Consultores blijkt dat 71,2% van de Nicaraguanen verwacht dat de economische situatie in dit land in 2023 veel beter zal worden, als gevolg van het klimaat van hoop, rust en vrede dat het land ervaart.


Gerelateerd (berichten in dit archief)