Bron: telesur 23 september 2021 ~~~

“Ze hebben Alex Saab ontvoerd en hebben er alles aan gedaan om de CLAP’s te vernietigen, ofwel het voedsel van het volk”, zei het staatshoofd.

De Venezolaanse president Nicolás Maduro heeft donderdag aangekaart dat de ontvoering van diplomaat Alex Saab een poging is om het land te beletten voedsel in te voeren en het Comité voor lokale bevoorrading en productie (CLAP) te verzwakken.

“Ze hebben Alex Saab ontvoerd en hebben er alles aan gedaan om de CLAP, die het voedsel van het volk is, te vernietigen, maar dankzij dat wordt vandaag alle voedsel in Venezuela geproduceerd”, hekelde het Venezolaanse staatshoofd.

De Venezolaanse president verklaarde dat het voedselhulpprogramma dat men wil vernietigen, een mechanisme is om de illegale sancties te verzachten die de Verenigde Staten en de Europese Unie tegen het land hebben ingesteld.

“De CLAP’s dienen meer dan 7 miljoen Venezolaanse gezinnen (…) wij zullen blijven aandringen op dialoog, werk en vakbonden in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied”, herhaalde de Venezolaanse president.

Op 14 september jl. kondigde het hoofd van de dialoogdelegatie van de Venezolaanse regering, Jorge Rodríguez, aan dat diplomaat Saab zou worden opgenomen in het dialoogproces dat in Mexico met de oppositie plaatsvindt.

“Wij delen het besluit mee om diplomaat Alex Saab als volwaardig lid in deze delegatie op te nemen, en ook om hem als volwaardige afgevaardigde op te nemen voor de Sociale Tafel die werd goedgekeurd in de gedeeltelijke overeenkomst die in Mexico werd ondertekend,” kondigde Rodríguez aan.

Rodríguez verklaarde dat Saab voldoet aan alle vereisten om deel te nemen aan het dialoogproces en herinnerde ook aan zijn illegale detentie in Kaapverdië, “deze strafdaad werd gepleegd omdat hij de functies vervulde waarover we het hebben in de Dialoogtafel,” voegde hij eraan toe.

“Wij zijn van mening dat Alex Saab gekwalificeerd is en aan de voorwaarden voldoet om als volwaardig lid deel te nemen aan de dialoogdelegatie,” detailleerde Rodríguez, tevens voorzitter van de Nationale Assemblee.

Topfoto: President Nicolas Maduro | Foto: Miraflores