Bron: southfront 26 augustus 2022 ~~~

Op 24 augustus beschuldigden de Oekraïense media het Russische leger van een nieuwe vermeende aanval op burgers in Oekraïne. Russische Iskander raketten troffen een trein in de regio Dnepropetrovsk.

De aanval trof de trein in het treinstation van Chaplino. Het regime in Kiev beschuldigde Rusland van het aanvallen van een trein met burgers. Op dezelfde dag beweerde de Oekraïense president Zelensky in zijn toespraak voor de VN-Veiligheidsraad dat ten minste 15 mensen om het leven waren gekomen en nog eens ongeveer 50 mensen gewond waren geraakt, vier passagierswagons stonden in brand.

Op 25 augustus onthulde het Russische ministerie van Defensie in de dagelijkse briefing het doelwit van de aanval. Het bleek dat Russische Iskander-raketten een militaire trein met militair materieel en reservisten raakten die op weg waren naar de frontlinies in de Donbass.

Als gevolg daarvan kwamen 200 militairen van de strijdkrachten van Oekraïne om het leven en werden 10 stukken militair materieel vernietigd.

Oekraïense media publiceerden alleen foto’s van verbrande personenauto’s, die het militaire echelon verborgen hielden. Videobeelden ter plaatse bevestigen echter dat het om een militaire trein ging met militair materieel en militairen aan boord. Een andere leugen van Vladimir Selensky, gesteund door de Oekraïense media, werd onmiddellijk onthuld.

Onder de andere doelen van Russische raketten bevond zich het militaire vliegveld Mirgorod in de regio Poltava, waar vijf militaire vliegtuigen werden vernietigd. De commandopost van de Oekraïense groepering “Kakhovka” werd vernietigd nabij de stad Novy Bug in de regio Mykolaiv. Als gevolg van de aanval werden 64 Oekraïense militairen en 7 eenheden militair materieel vernietigd. De Russische lucht- en ruimtemacht vernietigde een bedrijf voor de reparatie van gepantserde wapens en MLRS, ook van buitenlandse makelij, in de regio Khmelnitsky. In de stad Zaporozhye werden de werkplaatsen van de Iskra-fabriek getroffen, waar Oekraïense luchtverdedigings- en tegen-batterij-radarstations werden gerepareerd.