Bron: RT 24 augustus 2022 ~~~

Er woedt een enorme brand in het gebouw, zeggen lokale functionarissen

Oekraïense troepen hebben het winkelcentrum Galaktika in Donetsk beschoten, waardoor er een grote brand is ontstaan in het gebouw, zeiden noodhulpfunctionarissen van de Volksrepubliek Donetsk (DPR) op woensdag.

Het personeel is geëvacueerd, en er zijn geen gewonden, zeiden de functionarissen.

Op foto’s die op sociale media zijn geplaatst, zijn naar verluidt enorme wolken dikke rook te zien die uit het gebouw komen.

Helaas is het bericht op Telegram verwijderd

Dinsdag bombardeerden Oekraïense troepen met NAVO-standaard woonblokken in Donetsk, waarbij drie burgers omkwamen, zeiden functionarissen. Het kantoor van Denis Pushilin, hoofd van de Democratische Volksrepubliek Korea, werd getroffen, terwijl een hotel waar journalisten gewoonlijk verblijven, ook werd beschadigd.

Pushilin, die ongedeerd bleef, beschuldigde Kiev van het gebruik van “terroristische methoden” van oorlogsvoering.
[LEES MEER: Nieuwste dodelijke aanval op Donetsk: Wat we weten

Rusland stuurde op 24 februari troepen naar Oekraïne, omdat Kiev had nagelaten de akkoorden van Minsk uit te voeren, die de regio’s Donetsk en Lugansk een speciale status binnen de Oekraïense staat moeten geven. De protocollen, bemiddeld door Duitsland en Frankrijk, werden voor het eerst ondertekend in 2014. De voormalige Oekraïense president Pjotr Porosjenko heeft sindsdien toegegeven dat het hoofddoel van Kiev was om het staakt-het-vuren te gebruiken om tijd te winnen en “krachtige strijdkrachten te creëren.”

In februari 2022 erkende het Kremlin de Donbass-republieken als onafhankelijke staten en eiste het dat Oekraïne zich officieel tot neutraal land zou verklaren dat zich nooit bij een westers militair blok zal aansluiten. Kiev houdt vol dat het Russische offensief volledig ongeprovoceerd was.

Topfoto: Een brandend winkelcentrum in Donetsk, 24 augustus 2022. © RT