Bron: Pepe Escobar 
Strategic Culture 21 augustus 2022 (geblokkeerd) 
Sott.net 22 augustus 2022 , Thesaker 22 augustus 2022 ~~~

Darya Dugina zal vliegen als een adelaar in een buitenaardse hemel.

Darya Dugina, 30 jaar, dochter van Aleksandr Dugin, een intelligente, sterke, uitbundige, ondernemende jonge vrouw, die ik in Moskou heb ontmoet en de eer had als vriendin te koesteren, is op brute wijze vermoord.

Als jonge journaliste en analiste kon men zien dat zij voor zichzelf een gloeiende weg zou banen naar brede erkenning en respect (hier is ze over feminisme).

Nog niet zo lang geleden was de FSB rechtstreeks betrokken bij het neerslaan van moordpogingen, georganiseerd door de SBU, tegen Russische journalisten, zoals in het geval van Olga Skabaeyeva en Vladimir Soloviev. Het is verbijsterend dat Dugin en zijn familie niet werden beschermd door de Russische inlichtingendienst/veiligheidsdienst.

De belangrijkste feiten van de tragedie zijn al vastgesteld. Een Land Cruiser Prado SUV, eigendom van Dugin en met Darya aan het stuur, ontplofte op een snelweg nabij het dorp Bolchie Vyazemy, op iets meer dan 20 km van Moskou.

Ze kwamen beiden van een familiefeest, waar Dugin een toespraak had gehouden. Op het laatste moment nam Darya de SUV en Dugin volgde haar in een andere auto. Volgens ooggetuigen was er een explosie onder de SUV, die onmiddellijk in vlammen opging en een gebouw langs de weg raakte. Darya’s lichaam was onherkenbaar verbrand.

De Russische onderzoekscommissie stelde al snel vast dat de IED – ongeveer 400 gram TNT, niet ingekapseld – onder de bodem van de SUV was geplaatst, aan de kant van de bestuurder.

De onderzoekers zijn van mening dat het om een met voorbedachten rade uitgevoerde autobomaanslag gaat.

Wat nog niet bekend is, is of de bom een timer had of dat een boef in de buurt op de knop drukte.

Wat al wel bekend is, is dat Alexander Dugin een doelwit was op de Myrotvorets-lijst. Myrotvorets staat voor Centrum voor Onderzoek van Tekenen van Misdaden tegen de Nationale Veiligheid van Oekraïne. Het werkt zij aan zij met de NAVO om informatie te verzamelen over “pro-Russische terroristen en separatisten”.

Denis Pushilin, het hoofd van de DPR, aarzelde geen moment om “de terroristen van het Oekraïense regime” te beschuldigen van de moord op Darya. De onschatbare Maria Zakharova was meer, nou ja, diplomatiek: zij zei dat als de Oekraïense hoofdrol wordt bevestigd, dat een beleid van staatsterrorisme zal inhouden dat door Kiev wordt gevoerd.

Darya Dugina © Strategische Cultuur

Een existentiële oorlog

In verschillende essays – waarvan dit misschien wel het meest essentiële is – had Dugin uitvoerig duidelijk gemaakt hoe groot de inzet is. Dit is een oorlog van ideeën. En een existentiële oorlog: Rusland tegen het collectieve Westen geleid door de Verenigde Staten.

De SBU, de NAVO, of zeer waarschijnlijk de combo – gezien het feit dat de SBU onder bevel staat van de CIA en MI6 – kozen er niet voor Poetin, Lavrov, Patrushev of Shoigu aan te vallen. Ze richtten zich op een filosoof en vermoordden uiteindelijk zijn dochter – wat het nog pijnlijker maakt. Ze vielen een intellectueel aan die ideeën formuleert. Wat maar weer eens bewijst dat de Westerse Cancel-cultuur naadloos overgaat in Cancel-persoon.

Het is prima dat het Russische Ministerie van Defensie op het punt staat te beginnen met de productie van de hypersonische Mr Zircon, terwijl het volop Mr Khinzals blijft produceren. Of dat drie Mig-31 supersonische onderscheppingstoestellen naar Kaliningrad zijn gestuurd, uitgerust met Khinzals en 24/7 in gevechtsdienst zijn.

Het probleem is dat de regels zijn veranderd – en de SBU/NAVO combo, geconfronteerd met een onbeschrijflijk debacle in Donbass, de sabotage, counter-intel en counter-diversionary dial verhoogt.

Ze begonnen met het beschieten van Russisch grondgebied; verspreidden zich rond Donbass – zoals bij de poging om de burgemeester van Mariupol, Konstantin Ivachtchenko, te doden; lanceerden zelfs drones tegen het hoofdkwartier van de Zwarte Zee Vloot in Sebastopol; en staan nu – met de Darya Dugina tragedie – aan de poorten van Moskou.

Het punt is niet dat al het bovenstaande irrelevant is ten aanzien van het veranderen van de door de Speciale Militaire Operatie opgelegde realiteit ter plaatse. Het punt is dat een komende reeks bloedige psyops, ontworpen voor puur PR-effect, uiterst pijnlijk kan worden voor de Russische publieke opinie – die een vernietigende afstraffing zal eisen.

Het is duidelijk dat Moskou en St. Petersburg nu de voornaamste doelwitten zijn. De Oekraïense ISIS is een go. Natuurlijk hebben hun handlangers ruime ervaring in deze materie, over de hele Noord/Zuid wereld. Alle grenzen zijn weg.

De komst van de Oekraïense ISIS.

De cokesnuivende komiek heeft iedere Russische reactie naar behoren voorgeprogrammeerd, volgens het NAVO script dat hij dagelijks te horen krijgt: Rusland zal de komende week iets “bijzonder walgelijks” proberen te doen.

Dat is niet relevant. De echte – brandende – vraag is in hoeverre het Kremlin en de Russische inlichtingendienst zullen reageren als volledig vaststaat dat SBU/NAVO het Dugin-complot heeft beraamd. Dat is Kievs terrorisme aan de poorten van Moskou. Dat schreeuwt in bloedrood “rode lijn”, en een reactie gekoppeld aan de herhaalde belofte, door Poetin zelf, om “beslissingscentra” aan te vallen.

Het zal een noodlottige beslissing zijn. Moskou is in wezen niet in oorlog met de marionetten van Kiev – maar met de NAVO. En vice-versa. Het is niet te voorspellen hoe de tragedie van Darya Dugina het Russische tijdschema uiteindelijk kan versnellen, in de zin van een radicale herziening van hun tot dusverre langetermijnstrategie.

Moskou kan het Kievse kabaal met een paar hypersonische visitekaartjes onthoofden. Maar dat is te gemakkelijk; met wie moet je daarna onderhandelen over de toekomst van het nieuwe Oekraïne?

In wezen niets doen betekent daarentegen een dreigende, de facto terroristische invasie van de Russische Federatie aanvaarden: de Darya Dugina-tragedie op steroïden.

In zijn voorlaatste bericht op Telegram heeft Dugin de inzet nog eens op een rijtje gezet. Dit zijn de belangrijkste conclusies.

Hij roept op tot “structurele, ideologische, personele, institutionele, strategische” transformaties door het Russische leiderschap.

Aan de hand van de bewijzen – van de toegenomen aanvallen op de Krim tot de pogingen om een nucleaire catastrofe uit te lokken in Zaporozhye – concludeert hij terecht dat de NAVO-sfeer “besloten heeft om tot het einde toe aan de andere kant te blijven staan. Men kan ze doorgronden: Rusland heeft daadwerkelijk (en dit is geen propaganda) het Westen als beschaving uitgedaagd.”

De conclusie is grimmig: “Dus moeten we tot het uiterste gaan”. Dat sluit aan bij wat Poetin zelf beweerde: “We zijn nog niet echt iets begonnen.” Dugin: “Nu moeten we beginnen.”

Dugin stelt dat de huidige status quo rond Operatie Z niet langer dan zes maanden kan duren. Er is geen sprake van dat “de tektonische platen zijn verschoven”. Darya Dugina zal vliegen als een adelaar in een buitenaardse hemel. De vraag is of haar tragedie de katalysator zal worden om Poetins strategische dubbelzinnigheid naar een heel nieuw niveau te stuwen.

Topfoto: Darya Dugina © Sociale Media