Bron: Action Alert 
International Solidarity Movement (ISM), 9 oktober 2023 ~~~

In deze dagen, waarin de Israëlische premier Benjamin Netanyahu “machtige wraak” zweert na het offensief van zaterdag door het Palestijnse verzet, geven Europese regeringen verklaringen vrij die in wezen de Israëlische bombardementen goedkeuren, die al meer dan 400 Palestijnen in Gaza hebben gedood en die mogelijk binnenkort worden gevolgd door een gewelddadige invasie op de grond. Van haar kant heeft de regering van de Verenigde Staten een aanvullend spoedpakket militaire hulp aan Israël toegezegd. Opnieuw besluit de regering van de VS om direct deel te nemen aan de misdaden van de Israëlische regering.

Het koloniale geweld op de Westelijke Jordaanoever neemt toe, omdat Israëlische soldaten en kolonisten represailles willen nemen tegen Palestijnse gemeenschappen. De Israëlische regering heeft nu het gevoel dat ze extra toestemming heeft van het Westen om haar project van etnische zuivering te laten escaleren.

De International Solidarity Movement blijft ter plaatse aanwezig op de Westelijke Jordaanoever en in Oost-Jeruzalem om solidair te zijn met de Palestijnen, bescherming te bieden en te rapporteren over mensenrechtenschendingen.

Gezien de nijpende situatie zijn er meer vrijwilligers nodig. We roepen iedereen die solidair is met Palestina op om zich aan te sluiten bij de inspanningen van ISM op de Westelijke Jordaanoever.

ISM roept ook iedereen die solidair is met Palestina op om onmiddellijk in actie te komen om de Israëlische massamoorden te stoppen door demonstraties, pickets en directe acties te organiseren, boycotcampagnes te organiseren in lijn met de Palestijnse oproep tot boycot, desinvestering en sancties tegen de Israëlische apartheid. We roepen mensen ook op om contact op te nemen met hun vertegenwoordigers en bij hen te lobbyen om het koloniale beleid van de Israëlische staat te veroordelen.

Palestijnen leven al tientallen jaren onder Israëlische bezetting, kolonisatie en racistische militaire dictatuur. In het bijzonder zijn de Palestijnen in Gaza al 16 jaar onderworpen aan een onmenselijke militaire blokkade, waardoor de Israëlische regering twee miljoen Palestijnen op berekende wijze berooft van de meest primaire levensbehoeften, zoals toegang tot essentiële goederen, medische behandeling, elektriciteit en water. Herhaaldelijke bombardementen door het Israëlische leger hebben tussen 2008 en 2022 meer dan 6400 Palestijnen gedood en waren doelbewust gericht op kritieke civiele infrastructuren zoals scholen, ziekenhuizen en watercentrales.

Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever en in Oost-Jeruzalem worden dagelijks geconfronteerd met moorden, martelingen, afranselingen, nachtelijke razzia’s, pogroms van kolonisten, traangas, sloop van huizen en scholen, collectieve straffen, etnische zuivering, uitzettingen, inbeslagname van land, willekeurige arrestaties, vernederingen bij controleposten en systematische rassendiscriminatie.

Geen enkele Palestijn is onbekend met de oorlog die Israël al tientallen jaren tegen hen voert, een oorlog die alleen maar is geëscaleerd onder de huidige Israëlische regering, de meest extreem-rechtse die het land ooit heeft gekend.

Op zaterdag verklaarde de Israëlische premier Benjamin Netanyahu dat Israël in oorlog was. Wat dit echt betekent, is dat voor het eerst in decennia de Palestijnen niet de enigen zijn die te maken hebben met de consequenties van Israëls koloniale apartheidsstaat.

De International Solidarity Movement sluit zich aan bij Palestijnen en Palestijnse solidariteitsactivisten en -organisaties over de hele wereld door te herhalen dat de hoofdoorzaak van het huidige geweld de Israëlische bezetting en het koloniale kolonialisme is. Totdat er een einde komt aan de onderdrukking van Palestijnen, is Israël verantwoordelijk voor de dood en ellende van Palestijnen en Israëli’s. Regeringen en bedrijven die de Israëlische apartheid en militaire bezetting direct steunen, en de internationale gemeenschap die niet reageert op de Israëlische terreur, zijn ook medeverantwoordelijk voor het voortdurende geweld.

ISM-activisten zullen aanwezig blijven op de Westelijke Jordaanoever en hun inspanningen buiten Palestina voortzetten om solidair te zijn met de Palestijnen tegen de Israëlische onderdrukking, totdat vrijheid, gerechtigheid en gelijkheid is bereikt. We nodigen je uit om contact op te nemen met je lokale ISM-steungroep en je bij ons aan te sluiten in Palestina.

email: ISMtraining@riseup.net