Bron: misionverdad 25 maart 2022 (SP) 
orinocotribune 26 maart 2022 (EN)

Het Operationeel Strategisch Commando van de Bolivariaanse Nationale Strijdkrachten (CEOFANB) heeft een illegale basis voor de productie van explosieven ontmanteld die werd gebruikt door Colombiaanse narco-terroristen in het grensgedeelte La Coromoto van de gemeente Páez in de deelstaat Apure, Venezuela.

Het hoofd van CEOFANB, generaal-majoor Domingo Hernández Lárez schreef op Twitter dat de Venezolaanse troepen die in het gebied patrouilleerden als onderdeel van de 2022 Operatie Bolivarian Shield 10.500 niet-elektronische ontstekers, 4.500 witte fosfor ontstekers, 1.250 kg zwart buskruit, 500 meter langzame lontkabel, en granaatscherven vonden.

“Al deze zijn van Colombiaanse makelij,” verklaarde Hernández Lárez.

“De FANB zal niet toestaan dat Colombiaanse narco-terroristen ons nationale grondgebied gebruiken als schuilplaats, route of kamp, en nog veel minder om de eer van ons volk te bezoedelen,” verklaarde de legerleider. “Dood, drugs en explosieven zijn geen Venezolaanse kenmerken, en wij tolereren ze niet.”

De operatie om de Colombiaanse paramilitairen uit Venezuela te verdrijven blijft een prioriteit in de grensgebieden. “De FANB blijft ingezet in heel Apure, bij het zoeken en vernietigen van elke paramilitaire activiteit die de vrede in ons land verstoort! Apure is bij ons!” schreef Lárez in een ander bericht op Twitter.

Topfoto: De FANB heeft in de deelstaat Apure een kamp ontmanteld waar explosieven werden gemaakt, en dat door Colombiaanse paramilitairen werd gebruikt. Foto: FANB