Bron: misionverdad 3 juli 2021 (SP), 
orinocotribune 4 juli 2021 (EN) ~~~

Op vrijdag 2 juli, tijdens een ceremonie voor de promotie van het personeel van de Erewacht en het Algemeen Directoraat van de Militaire Contra Inlichtingen (DGCIM), heeft president en opperbevelhebber van de Bolivariaanse Nationale Strijdkrachten (FANB), Nicolás Maduro, gemeld dat de Centrale Inlichtingendienst van de Verenigde Staten (CIA) en het Zuidelijk Commando van het Amerikaanse leger (SOUTHCOM) opnieuw zouden proberen om moorden te plegen om hun lang gedroomde “regime change” in Venezuela te bereiken. Hier reproduceren we de hoogtepunten van zijn kritiek.

“Voormalig president Donald Trump, weet u… omdat ik het besprak en het had laten zien: hij gaf de opdracht om mij te vermoorden. Ten koste van alles!” zei president Maduro tijdens zijn toespraak. “Hij gaf het bevel om de belangrijkste politieke en militaire leiders van ons land, van onze revolutie, te doden. Ze hebben het openlijk en publiekelijk een keer geprobeerd, op 4 augustus 2018, dat weten jullie allemaal nog, toch?”

“Wat zou er gebeurd zijn als de plannen van Donald Trump en de Colombiaanse oligarchie met die aanslag succes hadden gehad?” vervolgde de president. “Een onstuitbare spiraal van geweld zou zijn ontketend in Venezuela en we zouden op de rand van een burgeroorlog hebben gestaan, en de Bolivariaanse woede van het volk in een civiel-militaire unie zou zijn geëxplodeerd, daar twijfel ik niet aan.”

“Heeft Joe Biden de orders van Donald Trump bekrachtigd om een burgeroorlog naar Venezuela te brengen en ons te vermoorden? Ja of nee? Ik vraag het,” merkte de president op, vragend over het beleid van de huidige Amerikaanse president met betrekking tot Venezuela.

“Wat doet de CIA-directeur twee dagen in Colombia en twee dagen in Brazilië? Wat heeft de commandant van het Southern Command van de Verenigde Staten, Craig Faller, vier dagen lang in Colombia gedaan, waarbij hij zelfs de grens met Venezuela heeft bezocht? Wat heeft u gedaan?” vroeg het Venezolaanse staatshoofd. “Onze bronnen in Colombia verzekeren ons – het zijn betrouwbare bronnen die ons altijd de waarheid hebben verteld – dat zij zijn gekomen om een plan voor te bereiden om een aanslag te plegen op mijn leven en op het leven van belangrijke politieke en militaire leiders van Venezuela. Dat is wat Craig Faller en de directeur van de CIA in Colombia kwamen doen. En het is voor dit dat ze ook Brazilië bezochten. Om voorbereidingen af te ronden om terug te keren met een gewelddadig plan.”

“Daarom vraag ik, en ik maak gebruik van deze microfoons en deze gelegenheid van militaire promotie om het openbaar te maken,” herhaalde president Maduro. “Is president Joe Biden op de hoogte van de plannen van Craig Faller en de CIA-directeur om mij te vermoorden en de politieke en militaire leiders van Venezuela te vermoorden? En ik stel een tweede vraag: heeft president Joe Biden toestemming gegeven voor het plan om mij te vermoorden en politieke en militaire topleiders van Venezuela te vermoorden?”

Antwoord van de VS

De directeur van de Nationale Veiligheidsraad van het Witte Huis en Biden’s adviseur voor het westelijk halfrond, de in Colombia geboren Juan González, verwierp deze zaterdag, 3 juli, de opmerkingen van president Nicolás Maduro over het plan bedacht door het Amerikaanse Southern Command en de CIA om hem en andere politici en militaire commandanten van Venezuela te vermoorden.

In een Twitter-post van zaterdag 3 juli retweette de Amerikaanse functionaris een bericht van de Venezolaanse nieuwsredactie Misión Verdad over de veroordelingen van de Venezolaanse president en schreef: “Negatief. Het grote plan is om onderhandelingen te steunen die zullen leiden tot vrije en eerlijke verkiezingen.” Dit is hoe de bureaucraat van Washington de opmerkingen van president Maduro afserveerde, hoewel in Washington-speak “vrije en eerlijke verkiezingen” regimeverandering en gewelddadige coups betekent. Wat de opmerkingen van de Amerikaanse militaire en inlichtingenwapens ook mogen zijn, mensen over de hele wereld zijn zich terdege bewust van de tientallen moordcomplotten die gepland en uitgevoerd worden door de verrotte imperiale elite van de Verenigde Staten.

Topfoto: President Nicolás Maduro veroordeelt de VS en zijn “bondgenoten” Colombia en Brazilië voor hun voortdurende plannen voor moordaanslagen en regimeverandering in Venezuela. archieffoto.