Bron:El Jota
 Prensa Alternativa 17 december 2021 ~~~

Zij orkestreerden de boycot tegen Delcy Rodriguez, de vicepresident van Venezuela. En een paar uur later veroorzaakte de welbekende inmenging van Washington een onverwachte tegenslag voor Nederland en zijn energiesector…

NL-Transcript / Gesproken tekst in de Video:

Er is een gezegde dat zegt dat wat op aarde gedaan wordt, op aarde betaald wordt.

En dat is waarschijnlijk wat er gebeurt met Nederland, dat na Venezuela de rug te hebben toegekeerd om zich bij Washington te scharen, een lepel van zijn eigen medicijn heeft gekregen. En die hen laat boeten voor hun onbeschoftheid tegen het Caribische land is niemand minder dan Joseph Biden zelf die, in zijn poging om de Russische economie te beïnvloeden, uiteindelijk de zaken van de Europese bondgenoten ernstig in de problemen bracht.

De details van dit verhaal zult u hierna te weten komen, blijf bij ons.

Alternatieve Pers – stem van het grote vaderland

Nederland heeft zojuist een klap in het gezicht gekregen van joe biden.

Nadat het een verbond met Washington had gesloten om te voorkomen dat de vicepresident van Venezuela Delcy Rodriguez, die naar dat land zou reizen voor een ontmoeting met de aanklager van het internationale strafhof karim khan, zouden ontmoeten, heeft de hoeder van het witte huis besloten het op te geven.

De les dat de topman van Washington in zijn poging Rusland ten val te brengen door een conflict met Oekraïne te creëren, uiteindelijk een energiecrisis heeft veroorzaakt die een ernstige bedreiging vormt voor de koopkracht van Europa, inclusief zijn noordoostelijke partner.

De gasprijs op de Nederlandse markt voor levering in januari 2022, die een referentie is voor heel Europa, steeg afgelopen donderdag met 11,2%, na twee recordhoogten te hebben bereikt in de voorgaande noteringen. Op het moment van schrijven bereikte de prijs van gas in het “oude continent” 133 88 euro voor elk megawattuur dat aan huishoudens wordt geleverd. Een prijs die lager ligt dan het all-time intraday record van ongeveer 161 euro begin oktober, maar hoger dan de slotkoers van de laatste periode

In slechts één week tijd is de gasprijs met 26% gestegen en bijna 45% van zijn waarde van eind november. Deze situatie heeft verschillende Europese landen, zoals Frankrijk, Spanje en natuurlijk Nederland, tussen twee vuren doen belanden, die verscheidene miljoenen euro steun hebben moeten uitbetalen om deze prijsstijging voor hun burgers niet zo erg te laten uitvallen. Het is verrassend dat, hoewel het duidelijk is dat het Washington is dat de geruchten over een mogelijke Russische invasie in Oekraïne wekt, niemand die regering verantwoordelijk houdt voor wat er in Europa op energiegebied gebeurt. Verscheidene leiders van de Europese unie die onlangs hun laatste vergadering van het jaar hielden, hebben Rusland gewaarschuwd dat politieke en economische sancties kunnen worden ingesteld indien het Oekraïne aanvalt. Daartoe behoort ook de stopzetting van de Nord-Stream-2 gaspijpleiding die Duitsland via de Baltische eilanden gas zal brengen en binnen enkele weken operationeel zou moeten zijn. En dit alles gebeurt terwijl Vladimir Poetin duidelijk heeft gemaakt dat hij niet van plan is zijn buurland aan te vallen en dat zijn troepenbewegingen naar de Oekraïense grens worden uitgelokt door de ernstige dreiging die uitgaat van de aanwezigheid van door Washington gestuurde troepen in dat land.

Zoals het lot het wilde, deed de stijging van de gasprijzen zich voor op dezelfde dag dat Nederland de Venezolaanse vicepresident Rodríguez de toestemming weigerde om naar dat land te reizen voor een ontmoeting met de aanklager van het Internationaal Strafhof, Karim Khan.

Door de weigering van Nederland om toestemming te verlenen kon de vertegenwoordiging van Venezuela niet deelnemen aan een bijeenkomst met het Internationaal Strafhof (ICC) waar een memorandum van overeenstemming tussen de regering van Maduro en voornoemd orgaan moest worden opgesteld en ondertekend. Nadat zij het nieuws had vernomen, heeft de Venezolaanse vicepresident Delcy Rodríguez, namens de regering die zij leidt, krachtig geprotesteerd en erop gewezen dat Nederland de overeenkomst tussen het Internationaal Strafhof en Venezuela schendt. volgens Rodríguez zit er cynisme en bedrog achter het besluit om haar delegatie een zo belangrijke vergunning te weigeren. In die zin herinnerde zij eraan dat geen enkel land een staat mag beletten te reizen om een werkagenda met het Internationaal Strafhof na te komen.

De Venezolaanse regering is echter niet bij de pakken blijven neerzitten en heeft onmiddellijk na ontvangst van de kennisgeving van Nederland, President Nicolás Maduro alle internationale instanties geïnstrueerd de bijeenkomst in een ander land te plannen om zich aan de overeenkomst te houden. Er zij aan herinnerd dat de Europese unie onwettige en unilaterale sancties heeft opgelegd aan de vicepresident Delcy Rodriguez en andere Venezolaanse functionarissen, die een inreisverbod inhouden voor de landen die deel uitmaken van de gemeenschap. Maar volgens het Koninkrijk der Nederlanden had het Conviasa-vliegtuig om veiligheidsredenen geen toestemming om te vliegen, een excuus dat de vicepresident Delcy Rodriguez van de hand wees omdat het vliegtuig van het Venezolaanse staatsbedrijf aan alle internationale voorschriften voldeed.

Het incident heeft de regering van president Nicolás Maduro ertoe aangezet protest aan te tekenen bij de secretaris-generaal van de verenigde naties, die terecht stelt dat de internationale verdragen die door alle landen moeten worden nageleefd, zijn geschonden.

Om Washington verder te steunen in zijn dwaasheden, geeft Nederland een maandelijkse cheque van 200 euro aan gezinnen met een laag inkomen om hen te helpen het hoofd te bieden aan de escalerende kosten van gas en dus stijgende elektriciteitsprijzen.

Ook heeft Nederland onlangs aangekondigd dat het kernenergie nieuw leven zal inblazen, waarbij de regering 500 miljoen euro uittrekt voor een nieuw programma om twee nieuwe reactoren te bouwen.

Ondertussen blijft Washington in de pers valse berichten verspreiden die door zijn eigen inlichtingendiensten zijn opgesteld en waarin wordt beweerd dat Rusland klaar is om Oekraïne aan te vallen, terwijl het Kremlin alleen maar de uitbreiding van de nato aan zijn grenzen wil tegenhouden.

Het lobbyen van Washington werkt zo goed dat Duitse wethouders hebben besloten de start van de nordstream-2 pijpleiding, die de Russische gas-transporten naar Duitsland zal verdubbelen, uit te stellen tot juli 2022.

Jochen Homann, de voorzitter van de Duitse regelgevende instantie voor gas en elektriciteit, verklaarde dat de goedkeuring van de nieuwe pijpleiding niet kan doorgaan zolang niet alle documenten en formaliteiten tussen alle betrokken partijen duidelijk zijn opgehelderd.

De werkelijke reden voor dit uitstel is echter dat de start van de werkzaamheden aan noordstream-2 Oekraïne, dat afhankelijk is van de inkomsten die het momenteel ontvangt uit het recht op doorvoer van Russisch gas over zijn grondgebied, in een ernstige economische benarde positie zou brengen.

De Duitse kanselier Olaf Schulz zelf heeft verzekerd dat zijn regering alles in het werk zal stellen om ervoor te zorgen dat het aardgas door Oekraïne blijft stromen, opdat Rusland de nieuwe pijpleiding niet gebruikt om de economie van de voormalige Sovjetrepubliek te verlammen.

Maar dit zal Vladimir Poetin zeker niet tegenhouden, die vastbesloten is om zijn rode lijnen te handhaven; deze omvatten respect voor de soevereiniteit van Rusland en zijn bondgenoten, die meer dan genoeg bewijs hebben geleverd dat het Kremlin niet alleen staat.


Eerdere berichten in dit archief: