Bron: Ultimas Noticias 18 januari 2021 (SP),  
orinocotribune 18 januari 2021 (OT) ~~~ 

Dit weekend werd vernomen dat de huur van de luxe woning waar de voor justitie voortvluchtige Leopoldo Lopez woont in Madrid, vlakbij El Retiro, €10.000 per maand bedraagt.

Afgelopen zaterdag meldde de Spaanse krant ABC het hoge vijfcijferige cijfer, dat via bronnen werd onthuld nadat de deal voor de huur van het pand met het agentschap Engel & Völkers was gesloten. Het makelaarskantoor is een van de meest gewilde in Europa en heeft zijn diensten meermaals aan de koninklijke familie van Spanje geleverd.

De residentie van López, oprichter van de politieke partij Voluntad Populair gedefinieerd door de officier van justitie Saab als een “criminele organisatie” – is gevestigd in een statig wit gebouw in Príncipe de Vergara een paar minuten van Retiro, waar hij comfortabel en vreedzaam heeft gewoond voor drie maanden na de vlucht van Venezuela door Colombia, meldde de Spaanse krant.

Het nieuws veroorzaakte een onmiddellijke impact op de sociale media netwerken, omdat zijn volgelingen zijn ostentatieve smaak in twijfel trokken. López is sinds 30 april 2019 voortvluchtig voor de Venezolaanse justitie, de dag waarop hij na het mislukken van de staatsgreep die hij samen met Juan Guaidó heeft georganiseerd, ervoor koos om naar de Spaanse ambassade in Venezuela te gaan, waar hij met medewerking van de spaanse diplomatieke vertegenwoordigers is ontsnapt. Hij leeft nu een luxueus leven in Spanje, waar lokale tabloids verslag doen van zijn dagelijkse bewegingen, alsof hij een filmster is.

Deze maandag heeft de voorzitter van de Nationale Assemblee (AN), Jorge Rodríguez, de comptabiliteit-generaal van de Republiek gevraagd een onderzoek in te stellen naar de middelen die de Venezolaanse oppositie heeft gebruikt in de tijd dat zij de Nationale Assemblee bezette. Hij voegde eraan toe dat de kwestie deze dinsdag zal worden besproken door de Commissie die daarvoor is aangesteld.

“Morgen op de AN zullen we bespreken hoe het mogelijk is dat Leopoldo López een huis kan huren in de duurste wijk van Madrid”, aldus Rodríguez. “ABC-news zegt het, ik zeg het niet.”

Topfoto: Leopoldo López leidde een staatsgreep in april 2019, en leeft nu als een koning in Spanje. Bestandsfoto.