Bron: telesur-english 6 december 2020 ~~~

“Bij de parlementsverkiezingen zijn we er zeker van dat de democratie in Venezuela sterk aanwezig zal zijn en dat het volk zal spreken”, aldus Afrikaanse waarnemers.

Afrikaanse verkiezingswaarnemers die zijn uitgenodigd voor de parlementsverkiezingen in Venezuela hebben een verklaring ondertekend waarin de Amerikaanse sancties tegen het land worden veroordeeld.

“Toen we tegen de apartheid vochten, was Venezuela met ons. Vandaag komen wij hen onze solidariteit betuigen, nu zij onder de belegering van eenzijdige dwangmaatregelen staan, en wij steunen alle inspanningen die zij zich getroosten om deze te overwinnen”, aldus Afrikaanse electorale deskundigen.

“Deze zondag, bij de parlementsverkiezingen, zijn we er zeker van dat de democratie in Venezuela sterk vertegenwoordigd zal zijn en dat het volk zal spreken”.

De woordvoerder van de Communistische Partij van de Democratische Republiek Congo, Sylvere Isekombe, merkte op dat de nagedachtenis aan voormalig president Hugo Chavez de aanleiding was voor de ondertekening van de verklaring.

Deze buurt die we bezochten heeft een echte grassroot basis. Morgen, volg @pslweb als ik verslag uitbreng over de stemresultaten, en wat mensen hopen voor de toekomst. Zeker een toekomst waar de Amerikaanse blokkade is opgeheven. https://t.co/1ZbdBzbArs
Gloria La Riva (@GloriaLaRiva) 6 december 2020

Vertegenwoordigers van Argentinië, België, Brazilië, Canada, Colombia, Ecuador, Frankrijk, Guatemala, Iran, Ierland, Paraguay, Roemenië, Spanje, Togo, Turkije en de VS nemen deel aan deze verkiezingen.

Ondertussen verwelkomde minister van Buitenlandse Zaken Jorge Arreaza de aanwezigheid van de voormalige Boliviaanse president Evo Morales en de voormalige Colombiaanse senator Piedad Cordoba.

“Namens president Nicolas Maduro willen wij de aanwezigheid van elk van deze vrouwen en mannen bedanken die de wil hebben gehad om naar Venezuela te komen, een land dat wordt belegerd en dat de afgelopen jaren het slachtoffer is geworden van de meest geconcentreerde doses imperialistische agressie”, aldus Arreaza.

Topfoto: