Bron: Philipp Zimmermann, 
amerika21.de 28 november 2020 ~~~ 

Caracas. Een goede week voor de parlementsverkiezingen in Venezuela, op 6 december, zijn de voorbereidingen voor de stemming in volle gang. Een delegatie van de Raad van Latijns-Amerikaanse verkiezingsdeskundigen (Consejo de Expertos Electorales de América Latina, Ceela) is in het land en begeleidt de voorbereidingen.

De voorzitter van Ceela, de Ecuadoraanse Nicanor Moscoso, beoordeelde het hele proces als positief. De test met het elektronische stemsysteem en de nieuwe stemmachines, waaraan de bevolking in geselecteerde kiescentra de afgelopen weken kon deelnemen, was goed verlopen. Moscoso heeft de Venezolaanse bevolking opgeroepen om deel te nemen aan de verkiezingen. “Alle politieke organisaties hebben ons bevestigd dat het kiesstelsel uiterst betrouwbaar is,” zei het voormalige hoofd van het Hooggerechtshof van Ecuador.

Guillermo Reyes, technisch directeur van de Ceela-delegatie, benadrukte dat de veiligheidsmaatregelen als gevolg van het coronavirus tijdens de testritten in de stembureaus eveneens zonder problemen werken .

Topfoto: De voorzitter van Ceela, Nicanor Moscoso | bron: VTV