Bron: ultimasnoticias 12 november 2020(SP), 
orinocotribune 12 november 2020 (EN) ~~~

De president van de Bolivariaanse Republiek Venezuela, Nicolás Maduro, heeft vandaag het besluit van de Europese Unie (EU) om de illegale sancties en economische aanvallen op de Venezolaanse regering met een jaar te verlengen, verworpen.

“De Europese Unie blijft achter Trump baanlopen, en op een wrede en onsuccesvolle manier gaan zij door met hun sanctiebeleid. De Europese Unie blijft achter Trump aanlopen, en aan zijn beschamende, schandelijke en trieste rol, met de rol die zij tegen het volk van Venezuela spelen”, aldus het staatshoofd.

President Maduro benadrukte dat de EU vastbesloten is Venezuela aan te vallen, een onafhankelijk en soeverein land dat niet zal buigen voor de bevelen en belangen van het Noord-Amerikaanse rijk, noch voor Europa.

“Maar het [Venezolaanse] team wint. Venezuela wint, ze hebben ons niet kunnen en zullen ons niet kunnen verslaan met sancties of dreigementen. Noch Donald Trump, noch duizend Trumps die in Europa ontstaan zullen ons kunnen verslaan,” zei het Venezolaanse staatshoofd tijdens de opening van de Internationale Boekenbeurs van Venezuela (FILVEN) in 2020 in Caracas.

“Ik zie dat het voor elke burger in Europa heel moeilijk is om zijn eigen grondwet te kennen, ik zie dat het voor de mensen in de Verenigde Staten moeilijk is om hun grondwet in de hand te houden. In Venezuela draagt het volk deze grondwetten op zak,” zei de Venezolaanse president.

Minister van Buitenlandse Zaken Arreaza

De Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken Jorge Arreaza tweette eerder dat “de Europese Unie de blokkade tegen het Venezolaanse volk blijft steunen, waardoor de illegale sancties worden uitgebreid”. Zelfs onder deze omstandigheden volgen zij de staart van Donald Trump. Het is een wreed en mislukt beleid, met duidelijke boventonen van gefrustreerd kolonialisme”.

De Europese Unie blijft de blokkade tegen het Venezolaanse volk steunen door de illegale sancties uit te breiden. Zelfs onder deze omstandigheden volgen zij de staart van Donald Trump. Het is een wreed en mislukt beleid, met duidelijke boventonen van gefrustreerd kolonialisme

Een internationaal analist in een commentaar:

“De Europese Unie heeft, zonder rekening te houden met hun eigen retoriek, de staart van Donald Trump gevolgd tijdens de laatste twee jaar van zijn regime-wisseloperatie tegen president Nicolas Maduro. Ze doen zich soms voor als zoekende naar een dialoog, en spreken over de ‘Contactgroep’, maar in werkelijkheid hebben ze alle Amerikaanse aanwijzingen en bevelen tot op de letter gevolgd,”