Bron: teleSUR 12 november 2020 ~~~

De Europese Unie (EU) heeft donderdag aangekondigd dat zij de restrictieve sancties tegen Venezuela met een jaar verlengt, tot 14 november 2021.

Deze sancties omvatten de blokkade van wapens en uitrusting die in Venezuela zouden kunnen worden gebruikt en het verbod voor 36 hooggeplaatste functionarissen – waaronder Diosdado Cabello, voorzitter van de Nationale Grondwetgevende Vergadering van Venezuela – om de EU binnen te komen, alsmede het bevriezen van de tegoeden van het land.

Vicevoorzitters Tareck El Aissami en Delcy Rodriguez, procureur-generaal Tarek William Saab, en de president van het Hooggerechtshof, Maikel Moreno, zijn eveneens in de lijst opgenomen.

De nieuwe uitgebreide sancties, die in 2017 voor het eerst zijn goedgekeurd en uitgevoerd, zullen vanaf vrijdag 13 november in werking treden.

De sancties van het Trumpbeleid hebben de economie van Cuba, die reeds door de coronaviruspandemie en een daling van hulp van de in moeilijkheden gebracht linkse bondgenoot Venezuela worstelt, verder verlamd.

Deze aktie komt als Donald Trump probeert om de Cubaans-Amerikaanse stemmen in Florida te krijgen.

De EU heeft het vijandige beleid van de VS tegen Venezuela gevolgd, aangezien het een van de internationale actoren was die Juan Guaido heeft erkend in zijn titel “President van Venezuela”.

Sinds 2017 heeft de EU een regime van eenzijdige dwangmaatregelen tegen de constitutionele regering onder leiding van president Nicolas Maduro gehandhaafd en geïntensiveerd.

Het land heeft herhaaldelijk aan de kaak gesteld dat deze sancties een bedreiging vormen voor het Venezolaanse volk

Topfoto: Charles Michel, President van de Europese Raad op het Paris Peace Forum, 12 November 2020 | Photo: Twitter/ @EUCouncilPress


Eerdere berichten in dit archief over de economisch-financiële sabotage: