Bron: moonofalabama 1 oktober 2022 ~~~

Uit de toespraak van Vladimir Poetin tijdens de ondertekeningsceremonie van de verdragen inzake de toetreding van de volksrepublieken Donetsk en Lugansk en de regio’s Zaporozhye en Kherson tot Rusland:

Westerse landen zeggen al eeuwen dat zij andere naties vrijheid en democratie brengen. Niets is minder waar. In plaats van democratie te brengen hebben zij landen onderworpen en uitgebuit, en in plaats van vrijheid te geven hebben zij landen in slavernij gebracht en onderdrukt. De unipolaire wereld is inherent antidemocratisch en onvrij; ze is door en door vals en hypocriet.…

Bedenk dat de Verenigde Staten en Groot-Brittannië tijdens de Tweede Wereldoorlog Dresden, Hamburg, Keulen en vele andere Duitse steden in puin legden, zonder de minste militaire noodzaak. Het gebeurde ostentatief en, nogmaals, zonder enige militaire noodzaak. Ze hadden slechts één doel, net als de nucleaire bombardementen op Japanse steden: ons land en de rest van de wereld intimideren.

De Verenigde Staten hebben met hun tapijtbombardementen en het gebruik van napalm en chemische wapens een diep litteken achtergelaten in het geheugen van de bevolking van Korea en Vietnam.

Zij blijven Duitsland, Japan, de Republiek Korea en andere landen, die zij cynisch als gelijken en bondgenoten bestempelen, bezetten. Kijk nu, wat voor bondgenootschap is dat? De hele wereld weet dat de topambtenaren in deze landen worden bespioneerd en dat hun kantoren en huizen worden afgeluisterd. Het is een schande, een schande voor degenen die dit doen en voor degenen die als slaven stil en gedwee dit arrogante gedrag slikken.

Zij noemen de bevelen en bedreigingen die zij aan hun vazallen geven Euro-Atlantische solidariteit, en het maken van biologische wapens en het gebruik van menselijke proefpersonen, ook in Oekraïne, nobel medisch onderzoek.

Het zijn hun destructieve beleid, oorlogen en plunderingen die de huidige massale migratiegolf hebben ontketend. Miljoenen mensen ondergaan ontberingen en vernederingen of sterven bij duizenden in een poging Europa te bereiken.

Ze exporteren nu graan uit Oekraïne. Waar brengen ze het heen onder het mom van voedselzekerheid voor de armste landen? Waar gaat het heen? Naar diezelfde Europese landen. Slechts vijf procent is geleverd aan de armste landen. Weer meer bedrog en naakte misleiding.

In feite gebruikt de Amerikaanse elite de tragedie van deze mensen om haar rivalen te verzwakken, om natiestaten te vernietigen. Dit geldt voor Europa en voor de identiteit van Frankrijk, Italië, Spanje en andere landen met een eeuwenlange geschiedenis.

Washington eist steeds meer sancties tegen Rusland en de meeste Europese politici gaan daar gehoorzaam in mee. Zij begrijpen duidelijk dat de Verenigde Staten, door de EU onder druk te zetten om Russische energie en andere hulpbronnen volledig op te geven, Europa praktisch in de richting van deïndustrialisatie duwen in een poging om de hele Europese markt in handen te krijgen. Deze Europese elites begrijpen alles – dat doen ze, maar ze dienen liever de belangen van anderen. Dit is niet langer dienstbaarheid, maar direct verraad aan hun eigen volkeren. God zegene, het is aan hen.

Maar de Angelsaksen vinden sancties niet meer genoeg en zijn nu overgegaan tot ondermijning. Het lijkt ongelooflijk, maar het is een feit – door explosies te veroorzaken op de internationale gaspijpleidingen van Nord Stream die langs de bodem van de Oostzee lopen, zijn ze feitelijk begonnen met de vernietiging van de hele energie-infrastructuur van Europa. Het is duidelijk voor iedereen wie er voordeel bij heeft. Degenen die profiteren zijn natuurlijk verantwoordelijk.

De hele toespraak bevat nog veel meer en verdient uw aandacht. (Voor degenen die de site van het Kremlin niet kunnen bereiken is hier de Engelse tekst van de toespraak beschikbaar).

Nederlandse vertaling van de toespraak is op Cafee Weltschmerz:
https://cafeweltschmerz.nl/westerse-elites-willen-niet-dat-we-vrij-zijn-volledige-toespraak-van-poetin-video-en-nederlandse-vertaling/

Wij vertaalden en publiceerden gisteren een verklarende samenvatting van Ilya Tsukanov

In wezen werpt Poetin Rusland op als de nieuwe bevrijdingsmacht, zoals de Sovjet-Unie dat was voor vele voorheen gekoloniseerde kleinere landen. De “derde wereld” zou zich wel eens tot Rusland kunnen wenden als het hulp nodig heeft.

Europa is echter de fu**ed (aanrader). Onze politici hebben niet alleen toegestaan dat onze samenlevingen door de VS werden ondermijnd, maar zij hebben dit actief in de hand gewerkt. Ze blijven dat doen ondanks de economische en sociale catastrofe die de VS heeft veroorzaakt met de vernietiging van Europa’s toegang tot goedkope energie.

Alleen een enorme verschuiving in de publieke opinie kan dat veranderen. Mijn enige hoop is dat het komende donkere decennium in Europa die veranderingen teweeg zal brengen.