Bron: Al Mayadeen Engels 10 november 2023 ~~~

Het Islamitisch Verzet in Irak kondigt de lancering aan van UAV-aanvallen op de Al-Tanf-basis van de Amerikaanse bezetting in Syrië.

Het Islamitisch Verzet in Irak heeft vrijdag aangekondigd dat zijn verzetsstrijders UAV-aanvallen hebben uitgevoerd op de Al-Tanf-basis van de Amerikaanse bezetting in Syrië, met bevestigde voltreffers.

Een raketaanval was gericht op Amerikaanse troepen op de Ain al-Assad basis in het westen van Irak, drie opeenvolgende keren een paar uur na elkaar met verschillende wapens die hun doelen raakten, meldde een correspondent van Al Mayadeen op donderdag.

“Het eerste bombardement werd uitgevoerd door middel van een raketaanval, terwijl het tweede bombardement werd uitgevoerd door middel van een droneaanval,” vertelde onze correspondent.

Later werd ook de Amerikaanse basis Harir in het noorden van Irak aangevallen met drones, waarvan de verantwoordelijkheid werd opgeëist door het Islamitisch Verzet in Irak.

De verzetsgroep gaf een verklaring uit waarin stond: “Onze vrijheidsstrijders richtten zich op de Amerikaanse bezettingsbasis van Harir met twee drones die hun doelen rechtstreeks troffen.”

Op woensdag kondigde het Islamitisch Verzet in Irak ook aan dat ze de basis van de Amerikaanse bezetting in het Green Village diep in de Syrisch gebied met drones hebben aangevallen in drie afzonderlijke operaties. Daarnaast werden Amerikaanse strijdkrachten in al-Shadadi, ook diep in Syrië, aangevallen.

De lijst gaat verder.

Op dinsdag kondigde het Iraakse verzet drie opeenvolgende operaties aan tegen Amerikaanse bezettingsbases in zowel Irak als Syrië.

De eerste operatie richtte zich op de Amerikaanse bezettingsbasis Harir in Noord-Irak met twee drones die “hun doelen rechtstreeks raakten”.

De tweede operatie richtte zich op de Amerikaanse bezettingsbasis op het vliegveld van Erbil, in Irak, ook met drones die “voltreffers hebben gemaakt”.

De derde operatie was gericht op de Amerikaanse bezettingsbasis in het door de VS bezette Green Village in het noordoosten van Syrië, vlakbij het door de VS bezette olieveld al-Omar, diep in Syrisch gebied. De officiële verklaring merkte ook op dat de drones die werden gebruikt om de Amerikaanse bezetting aan te vallen hun doelen met succes hebben geraakt.

De secretaris-generaal van de Iraakse Kataib Sayyid al-Shuhada, Abu Alaa al-Walai, bevestigde dat de operaties van het verzet in Irak niet zullen stoppen tenzij de Israëlische aanvallen op de Gazastrook stoppen.

“Er zal geen wapenstilstand zijn met de Amerikaanse bezetting in Irak tenzij er een echt en bindend staakt-het-vuren wordt gevestigd in de Gazastrook,” verklaarde hij.

Hij merkte verder op dat de veilige terugtrekking van de Amerikaanse troepen uit Irak afhangt van de veilige en voortdurende aankomst van humanitaire hulpkonvooien in Gaza.

Al-Walai bevestigde opnieuw de sterke toewijding van het islamitische verzet in Irak om Palestina, zijn volk en zijn verzetsinspanningen te steunen.

Topfoto: Amerikaanse bezettingssoldaten maken zich klaar om op patrouille te gaan in het noordoosten van Syrië op 25 mei 2021 (AFP)


Gerelateerd (berichten in subarchief /middenoosten ):