Bron: Caitlin Johnstone
op consortiumnews  16 Apri, 2018 ~~~

Er zal ons nu verteld worden (en ik verzeker u dat ik dit niet verzin) dat als de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens geen bewijzen heeft gevonden dat de Syrische regering een chemische wapenaanval vorige week heeft uitgevoerd in Douma, dit komt omdat Rusland het bewijs vernietigd heeft.

“Het is onze mening dat de Russen de aanvalssite mogelijk hebben bezocht”, meldt Ambassadeur Kenneth Ward. “Het is onze zorg dat ze ermee hebben geknoeid met de bedoeling om de inspanningen van de OPCW-onderzoeksmissie om een ​​doeltreffend onderzoek uit te voeren, te dwarsbomen.”

Ik denk dat het idee is dat dit internationale onderzoeksteam op topniveau waarop enorme geloofwaardigheid is gesteld door de westerse wereld kan worden verijdeld door Russen die komen opdagen met een Hoover en een beetje luchtverfrisser in de lucht spuit, zoals een stoned tiener doet, wanneer zijn moeder thuiskomt? Ik weet het niet zeker, maar gezien het enorme gebrek aan bewijs dat we hebben gezien ter ondersteuning van het verhaal van de Douma-vertelling en de opeenstapeling van bewijsmateriaal dat het tegenspreken, klinkt het zeker raar.

Nu de door jihadisten bezette buitenwijk Douma is heroverd door de Syrische regering, mogen westerse journalisten rondneuzen en vragen stellen, en tot nu toe ziet het er niet geweldig uit voor de propagandamachine.

Stof, geen gas.

Robert Fisk van de Independent heeft een rapport gepubliceerd waarin het verhaal wordt bevestigd dat zoveel westerlingen dagenlang werden veroordeeld als Kremlin-propaganda nadat ze een arts hadden ondervraagd uit het ziekenhuis in het gebied waar de Douma-aanval had plaatsgevonden. Dr. Assim Rahaibani vertelde Fisk dat wat in werkelijkheid een uitbraak van ademnood bij bewoners van een stoffige, zuurstofarme tunnel was,  voorgesteld werd als de nawerkingen van een aanval met chemische wapens, toen een lid van de Witte Helmen schreeuwde over een gasaanval, terwijl van een aantal videocameras liepen. Iedereen raakte in paniek en begon zichzelf af te spuiten, maar in de video, volgens Rahaibani, “zie je mensen die lijden aan hypoxie, geen gasvergiftiging.”

Dit rapport werd onafhankelijk ondersteund door een verslaggever van One America News Network genaamd Pearson Sharp, die een gedetailleerd verslag gaf van zijn interviews met functionarissen, artsen en ook veel burgers op straat. Sharp zegt dat hij opzettelijk deze willekeurig groep mensen heeft gekozen om beschuldigingen van vooringenomenheid te voorkomen. Veel mensen hadden niet eens gehoord dat er een aanval met chemische wapens had plaatsgevonden en degenen die het hadden gehoord hadden, werden geënsceneerd door Jaysh al-Islam. Het personeel in het ziekenhuis, inclusief een dokter-in-opleiding die ooggetuige was van het incident, gaf hetzelfde verhaal als het account in het rapport van Fisk. (Fisk meldde ook dat de witte helmen in Doema zich hadden aangesloten bij jihadisten op Syrische overheidsbussen op weg naar de provincie Idlib.)

Afgezwakt verhaal

Het toenemende vertrouwen waarmee deze niet-onderlegde verhalen worden geuit en het toenemende ongemak dat wordt getoond door imperialisten, zoals ambassadeur Ward, wijzen op een verzwakkend verhaal in de grotere propagandacampagne tegen de regering van Assad en zijn bondgenoten, maar verwacht nu niet dat Fox News en de BBC zich omdraaien en beginnen met het stellen van kritische vragen aan de regeringen die ze geacht worden ter verantwoording te roepen.

De journalisten die het verhaal over het establishment in Syrië hebben doorgezet, gaan nu niet melden dat ze het hele Syrië-verhaal verkeerd hadden en een versie van evenementen promote, die zijn gemaakt ten behoeve van CIA-MI6-Mossad agenda’s. Je staat niet op het punt CNN te zien, die vorig jaar een nep scripted interview met een zeven jaar oud Syrisch meisje organiseerde om ondersteuning te bieden voor escalaties tegen Assad, plotseling omkeren en zich beginnen af te vragen of we het volledige verhaal te horen kregen over wat is gebeurt in Syrië.

Bekijk ze goed. Kijk hoe ze standvastig de groeiende berg aan bewijs negeren en de omverwerping van het Syrische regime blijven promoten, waar het westerse rijk al decennia aan werkt. Bekijk hoe ze alle bewijsmateriaal dat ze niet kunnen negeren, als propaganda van het Kremlin betsempelen en het verhaal aanpassen wanneer dingen er slecht uitzien voor hen. Degenen die meevaren met de dwalingen van gevestigde media, zijn te ver in de modder weggezakt, om ooit fouten en veranderingen toe te geven. Dit soort misbaksels staat ​​niet op het punt om de publieke realiteitstunnel af te breken, die hen als helden van de waarheid afschildert, om ruimte te geven aan een ander verhaal, waardoor ze op het eerste zicht als dwazen lijken en in het slechtste geval schurken. Het zal niet gebeuren.

Gelukkig voor ons is dit niet nodig. Internetcensuur is nog ver verwijderd van de deur naar ons vermogen om te netwerken en informatie te delen, en we zijn zeer effectief in het zaaien van scepticisme onder de massa’s. De oorlogspropadans zijn lang niet zo goed in hun werk als ze willen geloven, en we kunnen ze verslaan.

Ze werken zo hard om ondersteuning voor oorlog te produceren omdat ze die toestemming nodig hebben. Als de oligarchen proberen een oorlog te beginnen tegen een ongehoorzame natie, te midden van zeer duidelijke tegenstand van het publiek, zullen ze
de illusie van vrijheid en democratie verbrijzelen, waarop hun hele rijk is gebouwd, en dan worden ze ontmaskerd. De corporatistische oligarchie is erin geslaagd haar web van dominantie te spinnen, omdat de onderdrukking tot nu toe verborgen is gebleven en de verdorvenheid ervan is vermomd als humanitair. Ze kunnen zichzelf niet blootstellen door een luid NEE te overtreffen van het publiek, anders zullen de massa’s beseffen dat alles wat ze plachten te geloven over hun land, hun regering en hun wereld een leugen is. Ze zullen dat niet riskeren. We kunnen hen dwingen zich terug te trekken uit een open oorlog, door feiten en informatie te verspreiden en een gezond niveau van scepticisme bij het publiek aan te wakkeren. Kijk hoe ze kronkelen, doelen en verhalen verplaatsen en wijzen en schreeuwen als het gebeurt. We kunnen de media oorlog tegen de propagandisten winnen. We hebben de waarheid aan onze kant.