Bron: UNSC fails to pass 3 resolutions on Syria 'chem attack' as Russia calls for restraint  -  RT, 10 april 2018

De Russische afgezant bij de VN riep het Westen op om “zich te onthouden van plannen voor Syrië” die het mogelijk voorbereidt , nadat drie opeenvolgende resoluties om de vermeende recente chemische aanval nabij Damascus te onderzoeken, afgestemd werden

De laatste resolutie die afgestemd werd was een door Rusland voorgestelde  ondersteuning van een onderzoeksmissie van de Organisatie voor Verbod op Chemische Wapens (OPCW) op de plaats van de vermeende aanslag in Douma. Het ontwerp kreeg vijf stemmen voor (Rusland, China, Ethiopië, Kazachstan en Bolivia), vier stemmen tegen (de VS, het VK, Frankrijk en Polen) en zes onthoudingen, waardoor de vereiste minimumaantal stemmen voor goedkeuring niet gehaald werd.

Het falen van een “onschadelijke” voorstel ter ondersteuning van een onpartijdig onderzoek naar het vermeende chemische incident in de Douma-Syrië is een “lakmoesproef die veelzeggen is”, zei Ruslands VN-gezant Vassily Nebenzia. Het ontwerp was gebaseerd op en “bijna identieke kopie” van, een eerder voorstel van Zweden. Nebenzia voerde aan dat het voorstel simpelweg werd geblokkeerd omdat het uiteindelijk uit Rusland kwam.

Nebenzia waarschuwde voor de gevolgen die slecht geïnformeerde beslissingen van het Westen zouden kunnen veroorzaken, door te zeggen dat de dreigementen tegen Syrië “ons allemaal zouden moeten verontrusten, met name omdat we onszelf op de drempel van enkele zeer droevige en ernstige gebeurtenissen zouden kunnen bevinden. ”

Karen Pierce, de afgezant van het Verenigd Koninkrijk, een van de vier landen die het initiatief naar beneden hebben gestemd, zei dat, ondanks dat haar land de pogingen van de voorzitter van de VN-Veiligheidsraad en Zweden om een ​​compromis te vinden “op prijs stelde”, Engeland niet kan instemmen voor de Russische tekst omdat er geen onderzoek wordt ingesteld naar wie verantwoordelijk was voor de aanslag. “

Het opzetten van een mechanisme dat geen schuld zou geven en alleen maar onderzoeken of de verboden wapens werden ingezet, was als ‘het vuur in de gaten houden en vaststellen dat het een vuur is en er niets aan doen om het uit te zetten’, voerde ze aan.

De weigering door de VS en zijn bondgenoten om het Russische voorstel te steunen, toont aan dat “onze westerse collega’s geen onafhankelijk onderzoek nodig hebben”, zei Nebenzia, en herhaalde Rusland’s oproepen tot terughoudendheid met betrekking tot Syrië.

De VS, het VK en Frankrijk hadden eerder aangegeven dat ze waarschijnlijk zullen overgaan tot militaire actie als reactie op het vermeende chemische incident in Douma op zaterdag. Ze geloven dat de vermeende aanval is gepleegd door de Syrische troepen die met chloor gevulde munitie op burgers hebben laten vallen, op basis van rapporten van de aan de rebellen gelieerde burgerbescherming groep White Helmets.

De Russische afgezant riep nogmaals op tot terughoudendheid van het Westen.

“Ik vraag u nogmaals – onthoud u van de plannen die u mogelijk met betrekking tot Syrië koestert,” zei hij. [……………….]

lees het hele artikel op RT.COM

[NOTE: Het hele indicent is overduidelijk een opgezette zaak, uitgevoerd door, of in samenwerking met, de daarvoor beruchte White Helmets. De Syrische regering heeft geen enkel motief en het is compleet idiote veronderstelling, dat het zijn eigen kinderen zou vergassen. De proxylegers bij Damaskus (Ghouta, Doema) waren bijna volledig verslagen, strijders hadden een deal gesloten voor veilige terugtrekking (die in Doema onverwacht plotseling verbroken werd) dus Israel had alle reden en is berucht voor zulke interventies. De opvallende aanwezigheid van Amerikaanse en Franse Special Forces in Syrie was verontrustend. Rusland en Syrie hadden concrete informatie dat een valse vlag gifgas aanval voorbereid werd. Last but not least: Het theater heeft niet in Doema plaats gevonden maar op een nog onbekende lokatie.

Na de bevrijding van East Ghouta door het Syrische leger, is daar een filmstudio van de White Helmets gevonden. Het is nog niet geverifieerd of de gifgas-aanval opnames daar hebben plaats gehad.  Over de locatie en het tijdstip van de opnames kan alleen maar gegokt worden. Een meer voor de hand liggende filmlokatie is Idlib.

Dat in de veiligheidsraad alleen de oorlogszuchtige staten Engeland, Frankrijk en Polen aan de zijde van de VS en Israel staan zegt genoeg, en is van diplomatiek belang.
Lees de analyse van M. K. Bhadrakumar ]