Bron: Handsoffvenezuela-NL  
Translations:  DE, FR, ES, IT, EN

Het buitenland beleid van Rutte-III wordt gedicteerd vanuit Washington, en leidt ons naar oorlogen tegen soevereine staten.
Dit betrekt ons nu in een oorlog met buurland Venezuela, 80 km ten zuiden van Curaçao.

Al tientallen jaren dringt de VS er op aan om het Nederlandse grondgebied in het Caribisch gebied te kunnen gebruiken als uitvalsbasis voor haar militaire operaties in Latijns Amerika. Maar opeenvolgende Nederlandse regeringen hebben dit, soms onder grote druk, weten te vermijden.

Chavez waarschuwde al in 2009 voor een aanval van Amerika vanaf Nederlands grondgebied. En nu is het dan zover. Onze regering en volksvertegenwoordiging heeft er blijkbaar geen probleem mee dat Nederland zich in een oorlog met een buurland stort.

Is dit echter wat het Nederlandse volk wil? Is dit echt in het landsbelang, alle verschrikkelijke gevolgen voor de mensen op de ABC-eilanden in aanmerking nemende?

Meteen vanaf zijn aanstelling in 2018 onderhandelde Buza-minister Stef Blok met de nieuwe rechtse regering in Curaçao over eenzijdige dwangmaatregelen tegen Venezuela en de voorbereidingen van een mogelijke militaire invasie van dat land.

Blok’s acties, die op dit moment reeds uitgevoerd of in voorbereiding zijn:

 • De Antilliaanse eilanden worden verplicht het eenzijdige handelsembargo en andere illegale dwangmaatregelen van de VS+EU tegen Venezuela te te ondersteunen. De bevolking van de ABC-eilanden heeft als gevolg daarvan ernstige economische problemen ondervonden.
 • Curaçao is een uitvalsbasis voor ‘humanitaire’ goederen van USAID, bestemd voor de parallelle marionettenregering van Guaido in Venezuela.
 • Vanaf mei zal iedere Venezolaan die de Caribische eilanden wil bezoeken een visum moeten aanvragen. Per jaar zullen er maximaal 8000 visa uitgegeven worden. Dit is een ernstige Postkoloniale inmenging. Historisch gezien zijn deze eilanden zeer verbonden met Venezuela. Met name sinds de eeuwwisseling is het de grote broer, die hen altijd gesteund heeft. Er zijn veel zakelijke, sociale en familiebanden.
 • Sinds december 2019 hebben BuZa-minster Blok en de regering van Curaçao een Status of Forces agreement (SoFa) met de VS getekend, waarin Curaçao zich verplicht om Amerikaanse militaire troepen en materiaal zonder enige juridische controle op hun eiland toe te laten. Gepleegde misdaden zullen onder het militaire rechtssysteem van de VS vallen, ofwel ongestraft blijven.
  Zie: redactioneel op 2 december 2019 in dit archief
 • De militaire training faciliteiten op Curaçao zijn in 2019/2020 enorm uitgebreid en er is een hoge observatietoren gebouwd.
 • Aan de zuidkust van Bonaire is een nieuwe aanlegsteiger gebouwd.

De oorlogsdreiging van de Trump-regering tegen Venezuela neemt neemt angstwekkend toe.

vanaf 2014: Financieel economisch sabotage door eenzijdige dwangmaatregelen ( zgn sancties) heeft het land veel van zijn kracht en welzijn ontnomen. Het is vergelijkbaar met de ‘sancties’ tegen Irak, Libië en Syrië, voordat de Amerikaanse legers of hun proxy-milities er binnenvielen.

23 februari 2018: Een memorandum van hoogeplaatste legerleiders beschrijft de mogelijke oorlogsdaden waarmee ze de Bolivariaanse Republiek van Venezuela menen te kunnen verslaan. Het is het draaiboek van de regime-change operaties die we de afgelopen perioden hebben zien uitvoeren. Ze hebben enorm veel schade en leed en dreiging veroorzaakt, en gevreesd moet worden voor ergere , mogelijk fatale oorlogsdaden.

28 maart 2020: De VS heeft President Maduro en 15 leden van zijn regering aangeklaagd voor drugsgerelateerde misdaden (Narco-traffic). Op hun hoofden zijn bedragen van 10 to 15 miljoen dollar uitgeloofd.

29 maart: Alle Venezolaanse media in handen van de oppositie-elite plaatsen een schandalig voorstel van de VS voor een interim regering in Venezuela en nieuwe presidentsverkiezingen. Het is inmiddels wel algemeen bekend hoe Amerikaanse marionetten in opgedrongen interim regeringen de verkiezingen corrumperen kunnen.

30 maart: ‘s nachts is een Colombiaans Passagiersschip met de naam RCGS Resolute en varend onder de Portugese vlag, de wateren van Venezuela binnengedrongen, heeft er opzettelijk een schip van de Venezolaanse kustwacht geramd, en is naar een haven in Curaçao gevlucht, zogenaamd om er te bunkeren. Ze gaven geen gehoor aan de noodsignalen van het geramde en zinkende schip van de kustwacht, hetgeen zonder twijfel een misdrijf is.

31 maart tot heden: Het verdachte passagiersschip RCGS Resolute ligt nog in de haven van Curaçao. De autoriteiten van Curaçao hebben op het verzoek van de Venezolaanse regering om onderzoek en opheldering niet gereageerd. De Nederlandse regering heeft dit verzoek formeel gesteund, maar het lijkt absurd te veronderstellen dat erover nog geen communicatie met Curaçao is geweest. Voor militair- en buitenlandbeleid is de Nederlandse regering volledig verantwoordelijk.

1 april: De VS besluit om de war-on-drugs in de Caribische zee op te voeren, door er enkele marineschepen te laten patrouilleren. Uiteraard zullen die van de marine-faciliteiten van Curaçao gebruik maken. Eventuele maatregelen van Curaçao tegen verspreiding van het Sars-Cov-19 virus door VS-troepen zullen zijn strijdig met de SoFA zijn, en zullen niet opgevolgd worden. Dit is levensbedreigend voor onze landgenoten daar.

2 april: De Navo top in de VS dringt in een video-overleg met de Nato-afgevaardigden aan op een Navo-actie “tegen corona”.

2 april: Stef Blok tweet in een reactie op oorlogstaal van Pompeo (vertaald): “De politieke en humanitaire crisis in Venezuela kan alleen worden gestopt door het herstel van de democratie. Vrije en eerlijke presidentsverkiezingen zijn essentieel. Het Koninkrijk der Nederlanden verwelkomt het voorstel van @SecPompeo om daartoe een overgangsregering van nationale eenheid in te stellen.”

https://twitter.com/ministerBlok/status/1245798605274910725

5 april: President Maduro roept in een open brief, het volk van de VS op een oorlog van hun land tegen Venezuela af te wijzen.

9 april: Minister Bijleveld-Schouten van defensie informeert het parlement per brief, dat het grootste Nederlandse oorlogsschip, de LNHMS Karel Doorman naar de Zuid-Caribische Zee afvaart, “om er te helpen met de strijd tegen Corona”. Dit is gecoördineerd met Frankrijk en Engeland, die ook hun grote amfibie-aanvalsschepen erheen sturen.
Op de brief aan de tweedekamer [PDF] zijn tot nu toe nog geen kritische reacties van de volksvertegenwoordigers gekomen.

13 April: Het amfibie-aanval&support-schip LNHMS Karel Doorman is vanuit de Helder naar de zuid-Caribische Zee vertrokken om daar vanaf 24 april voor 3 maanden of desgewenst langer de strijd te ondersteunen tegen . . . . . . . ‘Corona-Virus’

De state-of-the-art kanonnen van de LNHMS Karel Doorman kunnen 200 projectielen per minuut afvuren. Uit de amfibie-laadklep kan in korte tijd een 2 kilometer lange rij voertuigen aan land gezet worden. Meerder grote leger-helicopters kunnen tegelijkertijd op het dek landen en van munitie voorzien worden. Vanuit de enorm grote voorraadtanks kunnen schepen en helicopters bijgetankt worden. (bron: realitymod.com)
Voor bestrijding van een virus lijkt dit nogal overdone.


Is naast de ‘War on Drugs’ en de ‘War on Terror’ nu een zgn ‘War on Corona’ van start gegaan? En is de Nederlandse regering weer een van de eerste wapenbroeders in deze militaire agressie? Hoeveel oorlogsellende zal dat voor de mensen in die regio gaan betekenen?