Bron: ultimasnoticias 26 januari 2021 (SP), 
orinocotribune 27 januari 2021 (EN) ~~~

De voorzitter van de Venezolaanse Nationale Assemblee (AN), Jorge Rodríguez, heeft de president van Paraguay, Mario Abdo Benítez, veroordeeld voor zijn deelname aan de vergadering waarop de overval op Venezuela werd gepland: De “vergoelijking” van een schuld, ten bedrage van 365 miljoen dollar, die deze Zuid-Amerikaanse natie heeft bij de Venezolaanse oliemaatschappij, PDVSA.

“Ze wilden beweren dat de president van Paraguay niet heeft deelgenomen aan de vergadering waar deze overval en distributie werd gepland; dat is een leugen. Wij hebben informatie dat de president van Paraguay aanwezig was toen deze misdaad werd gepleegd.”
Tijdens zijn interventie in de plenaire zitting van de AN wees Rodríguez er ook op dat er overeen gekomen was om de regeringen van Argentinië, Colombia, Paraguay, Panama en de Verenigde Staten te verzoeken een onderzoek in te stellen naar de corrupte daden die Juan Guaidó en andere voormalige afgevaardigden van de aftredende AN hebben begaan.

Topfoto: De Paraguayaanse president Mario Abdo en de voormalige Venezolaanse afgevaardigde Guaidó beiden aangewezen in een corruptieschema onthuld door de Washington Post. Dossier foto.


Gerelateerde informatie in dit archief: