Bron: laiguana-TV 28 november 2020 (SP), 
orinocotribune 28 november 2020 (EN) ~~~ 

Deze donderdag 26 november zijn in de eerste rechtzaak van het Caracas Metropolitan Area Criminal Judicial Circuit zes voormalige directeuren van het staatsbedrijf CITGO veroordeeld tot gevangenisstraf, waarbij vastgesteld is dat zij hebben deelgenomen aan corrupte praktijken.

José Ángel Pereira Ruimwyk, voormalig president van het CITGO, en Tomeu Vadell Recalde, Jorge Luis Toledo Kohury, Gustavo Adolfo Cárdenas Cardona, José Luis Zambrano Colina en Alirio José Zambrano Colina zijn veroordeeld voor het plegen van de misdaden van opzettelijke verduistering en voor het treffen van een officiële regeling met een contractant.

De meeste mainstream media verwijzen naar hen als “Amerikaanse olie-medewerkers”, terwijl het in werkelijkheid gaat om Venezolaanse burgers die toevallig genaturaliseerde Amerikaanse burgers zijn, en die vele jaren in de Verenigde Staten hebben gewerkt.

Pereira Ruimwyk , die als president van CITGO heeft gediend, werd veroordeeld tot dertien jaar en zeven maanden gevangenisstraf en zal ook een boete van 2 miljoen dollar moeten betalen, wat overeenkomt met 40 procent van de waarde van de eigendommen die bij het misdrijf betrokken zijn.

De rest van de veroordeelden zal acht jaar en tien maanden in de gevangenis zitten.

De straf omvat ook de ontzetting uit de uitoefening van de openbare functie en de ontzetting uit het passief kiesrecht bij elke volksverkiezing gedurende de tijd dat hun respectieve veroordelingen duren.

Er zij aan herinnerd dat deze zes personen in juli 2017 “een internationale overeenkomst hebben ondertekend met de financiële ondernemingen Frontier Management Group LTD en Apollo Global Management LLC, bekend als aasgierfondsen, voor een vermeende herfinanciering van de schuldprogramma’s van de jaren 2014 en 2015,” rapporteerde Laiguana.tv destijds.

Attorney General Tarek William Saab wees erop dat in november van datzelfde jaar, ter schuldherfinanciering, deze personen contracten ondertekenden waarbij “leningen van maximaal $ 4 miljard werden aangevraagd onder voorwaarden die ongunstig zijn voor de Venezolaanse olie-industrie en met totale discretie, dat wil zeggen, achter de rug van de president van de Republiek, Nicolás Maduro, CITGO aanboden als een garantie,”

“CITGO is de primaire olieraffinaderij en verkooporganisatie van benzine, smeermiddelen en petrochemische producten van Venezuela in de Verenigde Staten, dus de raad van bestuur heeft de dochteronderneming van PDVSA blootgesteld aan een mogelijke criminele situatie wegens het schenden van de verschillende ondertekende contracten”, betoogde Saab in de rechtzaak

Met VS-huurlingen gaat het goed goed, dank u!

Het moet vermeld worden dat vijf van deze personen de Amerikaanse nationaliteit hebben, en het Amerikaanse regime heeft hun vrijlating bij verschillende gelegenheden geëist. “Deze verzoeken zijn alarmerend en schokkend omdat ze afkomstig zijn van hoge Amerikaanse functionarissen als Mike Pompeo en Vice President Mike Pence, voor genaturaliseerde Amerikaanse burgers, terwijl Amerikaanse huurlingen die door de Venezolaanse autoriteiten gevangen zijn genomen niet zo’n speciale aandacht hebben gekregen,” zei een politieke en internationale expert tegen Orinoco Tribune.

“Luke Denman en Airan Berry zijn schuldig bevonden aan hun deelname aan de Operatie Gideon huurlingenaanval in mei 2020, en er is nauwelijks iets gezegd door Amerikaanse functionarissen, behalve een kort bezoek aan Venezuela door Bill Richardson. Men kan niet anders dan zich afvragen wat er achter deze belangstelling van de Amerikaanse media en de Amerikaanse nomenklatura voor deze zakenlieden schuilgaat. Een paar samenzweringsideeën komen onmiddellijk in gedachten,” voegde hij eraan toe.

Topfoto: De CITGO zes, Venezolaanse oliemensen veroordeeld voor verduistering. | archieffoto.